Pispěju svými pěti centy, dosavadní, osobní zkušenosti s třípísmennými autobazary, jenž jsou víceměně tragické.
Poslední tečkou bylo asi před deseti lety, kdy jsem u 111auto koupil O1 benzín, která již týž den po koupi 2x chcípla (dlouho stála, vybitá baterká prý), druhý den se šprajcla na OV vodárna (nedobíjí), než jsem stihl dojet domů šalinou pro safety car (po 20 min na kamerách O1 pořád byla) a zpět, hodná tlupa MOPic stihla odtáhnout auto dříve na své lukrativní depo, než já, dojet. Za směšný peníz asi 2k (tenkrát odtah, pokutička) jsem si svou nepojízdnou káru mohl vyzvednout další den, odtáhnout asi 500 metrů do přilehlých 111 na reklamaci - v OVĚ-střed, u vlakáče. Reklamace zamítnuta, auto odpojeno z lana a zanecháno prodejci s odstoupením od smlouvy. Ten kopii zmuchlal a vyhodil, řekl, že parkuju na jejich soukromém pozemku a že, jestli mi nefunguje ručka, je možné, že to auto třeba někdo žduchnne na koleje, večer. Husťák. V 10 večer mi volá ať zmzím z autem z jejich pozemku, anebo se můžem hned dohodnout, bo diagnostikou zjistili, že je altíík KejOú, ale když ho hned objedná za 8000 CZkej, tak to zítra vymění, práce pro vás zadarmo a bude to Oukéj. 4th. den jedu tam, multimetr, naměřím altík-kostra o 2V víc než baterka-kostra, nový kabel(pojistkovka-altík) i s výměnou za kilo(100CZK). Na druhou stranu, po nevelkých investicích to auto jezdí dodnes, asi by chtělo novou spojku, ale i dcerka z čerstvým řidičákem ji po roce ne a ne zbrousit, koroze 0 (proč už není pozink karoska u všech dalších koncernů)
Další koupě, po jasné představě, vždy po registraci do fóra fanoušků, půl roku zevlovat a koupit osobně. Fanoušci vetšinou svoje auta milují a jeho bolístky sdělí, takže projedu s ním 100 kiláků, vezmu ke kámošovi na zvedák, poptám se na známé faily a nostalgická polemika s prodejcem, proč že ho vůbec prodává, když je to tak fajn auto plus co že mu na tom autě rozhodně chybět nebude jen potvrdí 6měsíční vyzevlované info. S počáteční investicí rozvody atd počítám. Zatím pro mě nejlepší forma koupě (3x). Hlavně nechodit na fórum Oktávkářů. Ti chtějí za své vyjeté desetileté vraky třeba o 30k víc, než Superbáci za totéž ve full

. Všechna auta dodnes jezdí a investice nepřesáhly 50k (kromě 1 sharana, ke kterému má ségra nějaký zvláštn, až mysteriózníí vztah), a mého primárního SafetyCaru,, jo, miluju ho asi tak, jak ségra Sharana, ale náš vztah jezaložen na emocích, ne číslech..... (Tak určitěééé)
Finančně však, bych se zařadil někam do nižší, střední třídy (zaměstanec) a vzhledem k poměru income/outcome je moje láska k autíčkům limitována finančnímim infimem. Rozuměj socka s limitem 300k/car.
Od kamarádů s lepším fin. managementem a od kolegů z práce ke mě dorazilo za posledních 5 let spoustu pozitivních recenzí/feedbacku na
rychlydovozaut.cz (pan Ing.Švancer), snad nic neporušuji v rámci GDPR. Nadstandartní servis, jednání, způsob komunikace i dodporučení, omlouvám se, jestli to bude znít jako reklama, ale ve zkratce, najdete si auto na mobil.de + několik alternativ, které vám připadají v úvahu. Nemám rád šlenrián, ale tohle je pravý opak. Nejen že vám dopředu řeknou, čemu byste se měli na zvoleném modelu/motorizaci vyvarovat, ale také co vás může brzy čekat. Pomůžou s eliminací potencionálních prodejců, autobazarů s negativními feedbacky. Pár posledních fází před definitivní koupí auta jsem měl možnost sledovat z první ruky, buď tam s nima jedete, s mechem, anebo to necháte totálně na nich. Zajedou tam, nafotí, prostě mi to připadalo, že jakoby až odrazují od koupě kvůli pár blbostí na kráse, pak s tím 150km jezdí a hned s vámi konzultují poznatky. Pak, s vaším souhlasem, auto dovezou do Česka a jedete se na auto podívat, jestli to fakt sedí, co jste si odsouhlasili. Až pak kupujete! Cena asi ~25kCZK za full service. Poslední"kup" kámoše : Alltrack, 420CZK, zajeli, nafotili, odksouhlasili si každý šroubek, vyjednali mu cenu 390, za 415 dovezli, přihlásil, prodali. Už má od nich druhého, nedá na ně dopustil, ale jeho životní cyklus aut je max 3r.
A poslední řádek, je má nominace do "hall of FAME" na nejlepšího českého mechanika VAG v CZ a možná střední Evropé za posledních 20 let, mechanik v kategorii kurvítek, člověk, který se naprosto vymyká mému chápání, zatím dosavadn špička, mezi mechaniky, které jsem měl možnost poznat osobně. To nejlepší, co můžete rámci prevence i wellness pro svého VAG koncernového miláčka nabídnout (pokud trpíte stejnou úchylkou) je tento pán u Litoměřic. První cesta mého posledního miláčka/SafetyCaru, byla 800km za tímto pánem. 400km tam, můj nově kopený starší bernardýn trošičku funěl. Po jednodenním Wellnes v Litoměřich musím poděkovat za limuzínu bez investicí, která přede jako mladá za mlada a evidentně jí čeká dalších pár bezstarostných let. Dovolte mi odkaz
vyvazovaky.cz
Disclaimer : tento příspěvek je pouze výplodem osobních emocí založený na osobních zkušenostech. Osoby a Firmy označené jsou fiktivní a podobnost s realitou je zcela náhodná
Zkušenosti zde prezentované mají 90% základ na zkučenostech s VAG koncernovými vozy, převážne VW, Škoda. Ačkoli to může znít jakkolu nudně, naivně a fádně (věrnost značče VW) zátím jsem, bohužel/bohudík neměl možnosti otestovat vozy jiných značek než VAG v osobním vlastnictví a jelikož se nabízí další dvě další finanční sebevraždy ve specifikaci "VW Phaeton 6,0 W12" skoro zadarmo, ani nemám v blízkém budoucnu v plánu hodnotit další variany.