30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Výlet do přírody  (Přečteno 326 krát)

Elfik

• Zobrazit profil
Výlet do přírody
« kdy: 12 Září 2019, 13:30:01 »

Zdravím,
dnes mi do schránky poštačka vhodila tento dopis (doručeno fikcí). Je i tento "uřad" povinen mi doručovat písemnosti skrz DS pokud ji mám zrízenou?
A taky jaký je dál postup? Ignorovat?

P předvolání předvolávají mne jako majitele a o pár řádků dole žádají aby se dostavil řidič. Takže mám alespon napsat že odmítám podání vysvetlení s odkazem na Listinu práv a svobod abych se vyhnul případné pokutě za odmitnutí podání vysvětlení ?
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
Re:Výlet do přírody
« Odpověď #1 kdy: 12 Září 2019, 13:54:07 »

"S odkazem na Listinu - polibte mi blatník..." :-) Podle mě se nejedná o přestupek proti ZPPK a i kdyby tak nejde o "neoprávněné parkování". Tudíž to není sprdelizovatelné. Nicméně je na místě aby tuto mou úvahu posvětil někdo zkušenější :-)
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 12 Září 2019, 14:03:34 »

Já bych nereagoval. Řidiči jste vzkaz vyřídil a je už jen na něm, zda uposlechne výzvy.
IP zaznamenána

ctrl_j

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 12 Září 2019, 14:03:55 »

Jsou-li OVM, coz dle tohoto ano, pak jsou povinni dorucovat do DS.
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 12 Září 2019, 14:40:40 »

Agentura ochrany přírody patří orgány veřejné moci - https://www.czechpoint.cz/sovm/hledat?&extendedSearch=no&searchCriterium=ALL&searchValue=YWdlbnR1cmEgb2NocmFueQ%3D%3D
Tedy mají povinnost doručovat do DS.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 12 Září 2019, 14:50:47 »

Kdyby to AOPK chtěla hrotit, tak to může předat příslušnému úřadu ORP jako podezření z přestupku podle ZPPK (ten zákaz a nedovolené stání), přičemž stání s obtížemi lze sprdelizovat (podle zde opakovaně probírané analýzy MV ČR stojící na výkladu, že je-li někam zakázáno vjíždět, je tam zakázáno i parkovat). Šance, že se tak stane, je malá, a šance, že by to dospělo k pravomocnému rozhodnutí o přestupku provozovatele prakticky nulová.

Na samotný přestupek podle zákona 114/1992 Sb. lze aplikovat vše, co platí např. o záboru veřejného prostranství - nelze-li prokázat konkrétnímu řidiči, není koho trestat. Předvolání ignorovat, nebylo doručeno (přesunul jsem do Kuchyně, aby na základě zde umístěného scanu nemohl SO argumentovat faktickým doručením). Jestli přijde pokuta, odvolat se. Pokud AOPK pochopí, že má doručovat do DS, a doručí totéž, taktéž ignorovat a případné pokutě se bránit tvrzením, že jelikož nejste řidič, žádná povinnost vám z toho předvolání neplyne. Teprve až si předvolají provozovatele osobně, odvolat se na právo nepodávat vysvětlení.
IP zaznamenána

Elfik

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 12 Září 2019, 15:09:40 »

Děkuji mnohokrát. Zatím ignoruji dál dám kdyžtak vědět.
IP zaznamenána

Elfik

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 18 Prosince 2019, 13:34:03 »

Nyní (opět poštou) dorazilo Rozhodnutí. Na které už bych měl tedy reagovat Odvoláním ve kterém bude stát že žádné předvolání doručeno nebylo. Že mám zřízenu DS a toto Rozhodnutí jsem nalezl v poštovní schránce mezi ostatním odpadem.

IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 18 Prosince 2019, 13:45:25 »

Nic doručeno nebylo, zahoďte to...
IP zaznamenána

Elfik

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 18 Prosince 2019, 13:50:33 »

Mám strach z nezaplacení pokuty a nereagování. Doručeno nebylo ale aby si to uvědomil i úřad ketrý to pak bude chtít vymáhat.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 18 Prosince 2019, 13:51:53 »

už bych měl tedy reagovat Odvoláním ve kterém bude stát že žádné předvolání doručeno nebylo. Že mám zřízenu DS a toto Rozhodnutí jsem nalezl v poštovní schránce mezi ostatním odpadem.
V zásadě ano, ale v odpadu jste nic nenašel (to by to skutečně bylo doručeno). Jestli vám i tu pořádkovou pokutu doručili poštou a domněle fikcí (tj. nepřebíral/nevyzvedával jste osobně), tak vám nic nebrání v té taškařici s DS pokračovat ... Bude to příjemné zpestření - orgány projednávající dopravní přestupky už jsou často vycvičené, zákopový boj se vede o každý metr bitevního pole. Ale jiné orgány, předpokládám včetně AOPK, jsou nedotčené a na relevantní odpor zcela nepřipravené (asi jako dronte mauricijský na Holanďany).

Že by zrovna AOPK agilně vymáhala (jinak než dalším dopisem) bych se též příliš neobával.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 19 Prosince 2019, 11:28:36 »

V každém případě i kdyby to došlo až do exekuce tak tím nedoručováním do DS tu exekuci lehce shodíte.
IP zaznamenána