Jako vyjádření je tento dokument více než dostatečný. Měl bych pouze na okraj dvě věcné připomínky:
1) Připadá mi, že si pletete vzdálenost a dosah (citlivost).
2) Postrádám napadení nesprávného nastavení citlivosti radaru.
Ad 1) Je-li citlivost (též dosah) zařízení nastavena na 30 metrů, znamená to, že radarové vlny jsou vysílány do vzdálenosti 30 m. A protože tyto vlny se šíří v kružnicí kolem vozidla, musi být měřené vozidlo logicky blíže k radaru, neboť nejvzdálenější body oněch kružnic jsou od radaru dále než vozidlo, ale přitom ve vzdálenosti max. 30 m.
Ad 2) RAMER10 má tři varinaty nastavení citlivosti, přičemž základní (správné) nastavení je 20 m. Ve Vašem případě zjevně neexistoval (potažmo nebyl nijak doložen) důvod nastavit dosah na 30 m. To nastavení je nesprávné a vylučuje použití zařízeni pro udělení sankce (viz pasáž o souladu se zákonem o metrologii, která je mi dost povědomá

- psal jsem ji právě proto, abych dokázal, že nesprávné nastavení citlivosti vede k nepoužitelnosti výstupu z radaru jako zákonem aprobovaného důkazu). Existuje-li důvod, proč při měření vozidla byla citlivost nastavena na 30 m, nechť to SO přezkoumatelně prokáže. A podotýkám, že zejména v intravilánu je nastavení dosahu na vyšší hodnotu problematické, neboť s jeho zvyšováním nelineárně roste pravděpodobnost rušivých reflexí.