30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] 63km 50m pred koncem obce  (Přečteno 2918 krát)

Pan_tofel

• Zobrazit profil
Re:63km 50m pred koncem obce
« Odpověď #15 kdy: 24 Září 2019, 14:52:15 »

Ta možnost o neobydlené zástavbě už je pasé?
Oni stáli 49m před koncem obce, měřili směrem z města. Po pravé straně (z pohledu řidiče) nejsou žádné domy.

IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 24 Září 2019, 19:25:10 »

Asi to bude problém protože to místo nevypadá moc neobydleně.. pořád tam domy vidět jsou..

ale řidič může argumentovat že stejný charakter (domy na jedné straně) pokračuje ještě i za značkou konec obce.

Nevím jestli by šlo použít že řidič tam před nějakou dobou jel opačným směrem a pamatoval si že domy jsou na jedné straně ještě před začátkem obce.. a tak když jel pak z opačné strany tak se domníval že už je mimo obec.
Asi to moc silná obhajoba nebude.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 24 Září 2019, 19:41:18 »

Myslím si, že nic nebrání řidičovi aby prohlásil, že trasu dobře zná. Naopak by to mohlo nepatrně/zanedbatelně posílit jeho obhajobu, protože mohl tak předpokládat, že nikoho nemohl ohrozit.
IP zaznamenána

Pan_tofel

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 06 Listopadu 2019, 10:30:13 »

Tak s tím slip efektem to nevidím. Jestli to chápu správně, tak měření trvá 0.3s. Video nemají, ale rozporovat 0.3s mi přijde nereálné.
Mám vám sem alespoň naskenovat ten návod? Jde o LaserCam 4.

Podle mě je poslední možností, zkusit to uhrát na volbu místa.
  • na těch 166 metrech, které zbývaly do konce obce, není na pravé straně žádný obyvatelný dům. Jenom střelnice a líheň kuřat.
  • jezdím tudy roky, proto mohu důvodně předpokládat, že tam pohyb lidí není.
  • cca 100m vedle silnice, vede paralelně cyklostezka. Kolik bylo odhaleno a pokutováno cyklistů za nepoužití cyklostezky podle Zákon č. 361/2000 Sb., § 57 ? Jestliže nula, zkusím je nějak rozhodit, že měli za úkol sledovat pouze auta. Proč?
  • dá se nějak napadnout to místo odkud měřili?

No a poslední otázka: pokud to prohraju, tak nadřízeným orgánem je kraj, že? A pokud bych to prohrál i tam, navyšují se nějak náklady, nebo hraju pořád o 2.500kč (1.500+1.000)?

díky
[/list]
IP zaznamenána

mala.panda

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 06 Listopadu 2019, 16:26:41 »

Ke slip effectu dochází při každém měření. Neumím si představit opičáka který udrží laser u pohybujícího se auta pořád na stejném místě :)
Teď je otázka jak velký byl. No a pokud nemají video a nebo první snímek, tak to je podle mě věc, na které se točit a nakonec to vyhrát. V návodu, co je tady na fóru, jsou ve vzorku toho výstupu dvě fotky.
IP zaznamenána

Pan_tofel

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 08 Listopadu 2019, 08:19:08 »

Já ti nevím. 0.3s je doba mrknutí oka. To udrží stolici, radar nebo myšlenku i policajt.
IP zaznamenána

mala.panda

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 08 Listopadu 2019, 11:06:47 »

No neříkám že to musí být hned metr ale +/- par cm u pohybujícího se auta udělá každý :)

IP zaznamenána

Pan_tofel

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 19 Listopadu 2019, 13:57:51 »

Tak další kolo mám za sebou. Začíná to být zajímavé.. :)

Povězte mi, pokud jsem měl předvolané dva svědky - policajty - a jeden z nich se bez omluvy nedostaví, dá se to nějak využít?
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 19 Listopadu 2019, 14:11:25 »

Záleží, jaký bude další postup (jestli se SO nakonec bez jeho výpovědi obejde, nebo bude chtít úkon opakovat ...). Jestli bude stanoven nový termín, tak pro zvýšení fun factoru můžete SO navrhnout, aby panu svědkovi, který se bez omluvy nedostavil, uložil pořádkovou pokutu a nechal ho předvést, protože nechcete riskovat, že si budete vyhrazovat čas a nést náklady na cestu k jednání zbytečně.

Jinak vzhledem k tomu, že SprŘ neupravuje tzv. separované náklady (resp. upravuje v § 79(6) SprŘ, ale jen ve vztahu k orgánu, nikoliv účastníkům řízení), a zároveň to, že se svědek nedostaví, nejde ani přičítat orgánu jako nesprávný postup dle OdpŠk, zřejmě by šlo náklady na zbytečné ÚJ požadovat přímo po svědkovi z titulu obecné odpovědnosti za škodu.
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 19 Listopadu 2019, 14:12:00 »

A ústní jednání a výslech toho prvního svědka se uskutečnil?
IP zaznamenána

Pan_tofel

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 20 Listopadu 2019, 10:08:53 »

Jojo, toho prvního policajta jsem tam měl a nasadil na něj šrapnel :)

Slip efekt, měření před koncem obce v neobydlené oblasti, ignorování cyklistů porušující § 57 zákon č. 361/2000 Sb.

Hlavně ta úřednice je docela neoblomná. Je tam padesátka, máte jet padesát. Tečka. To bude voříšek.

Ale zeptám se znovu: pokud to prohraju, tak nadřízeným orgánem je kraj, že? A pokud bych to prohrál i tam, navyšují se nějak náklady, nebo hraju pořád o 2.500kč (1.500+1.000)?
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 20 Listopadu 2019, 10:51:09 »

Pokud prohrajete u "kraje", máte možnost podat správní žalobu, což je 3000,- Kč za soudní poplatek (§65 SŘS).
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 20 Listopadu 2019, 14:01:56 »

Je otázka, zda v případě, kdy se dostaví pouze jeden svědek a zároveň se znají, se dá výslech odmítnout s poukazem na to, že je důležité, aby se mezi svými výstupy potkali maximálně mezi dveřmi, aby se nemohli domlouvat. A trvat na novém ÚJ, kde budou oba svědci zároveň.

Úřednice, co jede striktně podle "je tam padesát, máte jet padesát", může být výhodou, protože v Rozhodnutí může opomenout se materiálním znakem zcela zabývat. Což je pak vhodným bodem v Odvolání.
IP zaznamenána

Pan_tofel

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 19 Ledna 2020, 19:03:56 »

Zdravím vás,

příběh pokračuje. I když..

Na jednání svěděk-policajt zase nepřišel, údajně ho zrovinka šéf poslal k nehodě. Je to tentýž, co se nedostavil ani na první svědecké řízení, stejně bez předchozí omluvy. Dá se to nějak využít?

A teď trochu spekulací:
Na první kolo policajt nepřišel, údajně kvůli čerpání OČR z důvodu narození dítěte. Po sem dobrý. Jenomže bez omluvy a navíc tu omluvenku poslal jeho nadřízený zpětně. Trochu mi to smrdí tím, že teď na to moje řízení zapomněli a vymluvili se na nutný výjezd k nehodě.
Dá se nějak ověřit, že skutečně u nehody byl? Má ta nehoda přednost před předvoláním ke svědecké výpovědi?

Mám se po tomhle pídit ještě před dalším řízením, nebo si to nechat do odvolání?

A ještě jedna věc; shodou okolností ochořela chudinka i ta moje referentka. Tak to v zástupu řešil její kolega/asi nadřízený (podle toho, že měl kancl pro sebe). To je taky v pořádku? Očividně o tom případu neměl ani páru a že by se mi chtělo zase odcházet z práce dřív, abychom se na sebe dívali, tak to taky úplně nee..

Díky,
pT

__
chtěl jsem návod k použití toho LaserCamu4. Nemůžou mi ho dát, protože je to součástí know how výrobce. A pokud jej chci, mám si do Kustom Signals, Inc, napsat sám. aha http://www.kustomsignals.com/KSI_Speed/006-1070-00_Rev_10.pdf
IP zaznamenána

Pan_tofel

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 26 Ledna 2020, 12:09:58 »

Nejaky napad, prosim?
IP zaznamenána