Díky za rady, nebudu teda plašit a vyčkám co přijde, chtěl jsem mít připravenou nějakou strategii postupu a zkonzultovat ji se zkušenějšími, abych neudělal nějakou botu hned zkraje.
Na základě komunikace skrz SZ kde jsem vznesl filozofický dotaz, zda je lepší zkusit "nějak" protlačit inkriminovaný výfuk přes STK či naopak jet tam co nejdříve s originálními komponenty mi bylo doporučeno poptat se přímo tady - nechtěl jsem to tu zbytečně zaplevelovat, jsem hroznej spisovatel
Já bych se být Tebou zeptal naopak spíše přímo ve vláknu - víc hlav víc ví. Možná bys tam taky mohl přihodit typ výfuku a motorky (nebo lépe fotky), ať víme jak moc velká pekelnost ten výfuk je.
Já si teda myslím, že se jedná v podstatě o dvě oddělené věci.
1. projít technickou a získat zpět ORV
2. vyhrát budoucí správní řízení o podezření z přestupku
Pokud bys s tím laďákem a neorigo zrcátkama technickou prošel, pak by to mohlo ve správním řízení pomoci, ale nevíme jak moc pekelná roura to je.
Absolvovat STK se sériovými komponenty je jen formalita, motocykl je jinak v pořádku; nicméně zatím jsem nevymyslel, jak na případné rozpory v obrazové dokumentaci z STK bude pohlížet SO - zda výměna za sériové díly bude brána jako polehčující okolnost či pravděpodobněji jako přiznání viny
Vizuálně jde o úplně odlišné díly; typ moto a výfuku viz níž, nepíšu to tu protože nevím jestli to tu gůgl nenajde - pro případ že by si někdo dělal domácí úkoly
(Jsem paranoidní?)
Sériový
"laďák"
Jak moc velká pekelná roura to je - slyšet teda je, spíš ale dozadu než dopředu a až v horní půlce otáčkoměru, v tu chvíli jsem jel pomalu (~70-80) a po zastavení jsem ihned vypnul motor, navíc stavěl mě jinej příslušník neboť tento zrovna oxidoval někde jinde, asi v autě (nastartované služební vozidlo minimálně hodinu, pak ať mi někdo vypráví o životním prostředí), hlučnost tedy nejspíš usoudil podle toho, že je vidět dovnitř. Na minulé motorce jsem měl podobný výfuk a homologaci měl (s ucpávkou), kojím se tedy nadějí, že po výrobě patřičné ucpávky a nalezení zašpiněného euročísla na místě které příslušník jak na potvoru zrovna nevyfotil by to mohli na technické kousnout, poté výfuk zmizí a bude zmizelej, aby náhodou SO nenapadlo se v tom šťourat.