Byl jsem na ústním jednání. Nebyl tam přítomen žádný ze strážníků MP. Úřednice od první chvíle zapisovala doslovně co jsem řekl a asi se celkem bavila, když mne tím překvapila. Bylo to moje první ústní jednání, takže jsem vůbec nevěděl co od toho mám čekat a byl jsem trošku rozhozený, takže jsem těžce tahal to, co všechno bych mohl napadnout, viz. záznam z úředního jednání.
Mám z celého procesu dojem, že jde všechno moc rychle a že nemají zrovna přeplněný stůl nějakýma lejstrama.
Přikládám spis (důležité strany): Je tam příkaz, pak jsem podal blanketní odpor, poté správní orgán žádal MP o doplnění spisu a poslal mi oznámení o pokračování řízení, pak příšlo vyrozumění od MP na správní úřad ohledně doplnění spisu, pak je tam úřední záznam ohledně mého dostavení se na SO a žádost o spis a jeho doplnění a dále protokol z ústního jednání.
Ad ústní jednání:
- MP nebyla přítomna
- do konce května mám lhůtu na další připomínky
- ze závěru protokolu mám dojem, že už je vlastně dávno rozhodnuto, jen se to trošku protáhne o vyžádanou lhůtu na další připomínky
- SO žádal o nějaké důkazy na podporu mých tvrzení. Také jsem si vzal lhůtu do konce května
Jak mám dále postupovat? Co když se do konce května neozvu? - úřednice si do kalendáře dala připomínku, takže určitě nezapomene. Zapomněl jsem na něco, co jsem měl u ústního jednání uvést a řekl jsem něco, co jsem naopak vytahovat neměl?
Počítal jsem úhel měření a je to kolem 19° (radarová hlava, kamera podle manuálu o 3 stupně méně) a to jak z fotky, tak i podle mého změření přímo na místě. Měřící vozidlo bylo postaveno max 5 metrů jinde, než říká GPS v přiloženém protokolu.
Vůbec nevím čeho se chytnout v odvolání, kromě materiálního aspektu.
Dvakrát jsem byl nahlížet do spisu, poprvé tam předemnou číslovala strany a chyběly v obsahu (nemám důkaz), podruhé tam byl vložen volný list a také chyběl v obsahu. Nechal jsem zapsat do protokolu, ale je to tam napsáno tak, aby ji to neuškodilo. Napsala si to tam sama.