30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Prodloužení promlčecí doby  (Přečteno 1977 krát)

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Prodloužení promlčecí doby
« Odpověď #30 kdy: 08 Října 2018, 22:08:17 »

Odporem se příkaz automaticky ruší a případ se začne projednávat , no a první na co by měli přijít je, že je to již po prekluzi. POkud na to nepřijdou, budete muset ještě trochu zabolovat. Ale snad takoví ignoranti to nejsou.
IP zaznamenána

darknessinside

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 08 Října 2018, 22:15:20 »

Ale to já zase zabojuju :) Tak vzhledem k tomu, co mi poslali v příkazu jsou drzí až moc. Tak to asi zkusí. Jdu tam ve středu, tak pak dodám záznam.
IP zaznamenána

darknessinside

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 11 Října 2018, 20:00:37 »

Tak je po boji. :)
Vzal jsem si k srdci rady zdejších veteránů to nějak moc nehrotit.
Musím říci, že vše proběhlo korektně a mám pár postřehů.
Nechal jsem si ukázat spis a ten byl alespoň dle mého názoru veden dobře, včetně seznamu. Bez problémů mě to paní nechala nafotit.
Jednání trvalo cca 20 minut a musím říci, že veteráni měli opět pravdu a opravdu je něco jiného o tom psát, nebo se na to chystat a něco jiného je to pak na bojišti. Fakt to chce zažít live.
V mém věku už mně jen tak něco nerozhodí a i vyhrocené situace většinou zvládám s relativním klidem.
Ale prvních cca 10 minut fungovala fyziologie a adrenalin, takže se mi např. při čtení papírů docela klepaly ruce a bylo to fakt těžké ukočírovat. Paní si toho samozřejmě všimla, ale naštěstí to pokládala za rozrušení na základě zjištění, že existuje "pravomocný příkaz" To jsem byl opravdu sám ze sebe zaskočen.
Sdělil jsem, že příkaz považuji za směšný a absolutně ničím nepoodložený, na což paní argumentovala oznámením od policajta. Sdělil jsem, že to není důkazní prostředek, že je to jen canc, ještě nepodepsaný a že si takových může každý den policajt vymyslet třeba 10 a oni pak posílají lidem příkazy... Na to žádná odpověď.
Pak až v závěru mi sdlělila, že ten příkaz je vlastně výhodné šetření času jim i obviněného, že nemusí napřed jít na úřad podávat vysvětlení atd, ale má to tím pádem hned hotovo a může se případně obtěžovat jednat až pak, po odporu :) Zajímavý vhled do myšlení úředníka.
Sdělil jsem samozřejmě, že jsem žádný příkaz neobdržel a na to mi ukázala nepodepsanou výdejku od pošty a že fikce atd. No a přišel ten okamžik, kvůli kterému jsem tam vlastně byl osobně. Sdělil jse, že datová schránka a odměna v podobě protaženého ksichtu přišla! :)
Ale musím říci, že paní zachovala klid a moji poznámku, že je jejich povinnost si to před doručováním zjišťovat přešla taktním mlčením. Jala se googlit v počítači s komentářem, že to tam u mně nevidí a že jim to furt blbne atd.
Trvalo to asi 5 minut a stále u mně tu datovku neviděla. Až pak najednou heuréka! Z ničeho nic jí to tam naskočilo.
Zeptal jsem se co s tím tedy uděláme. Že na projednání mají rok a ten už dávno uplynul a ať to tedy prostě odloží, nebo zastaví, nebo whatever. Sdělila, že ano, ale mají nějaké postupy a nejde to tak hned. Že to je zajímavý případ a musí to projednat s vedoucím. Tak mě vypakovala z kanceláře a běžela přes chodbu za vedoucím. Když se vrátila, tak prý vedoucí už je doma. Mají úření hodiny do 18hod a bylo 17:30.
Tal, že mu bude volat. Pak se zavela do kanclu a cca za 5 minut mě zavolala. Nic moc nesdělila, jen že ano, že pokud to je tak, jak říkam, tak to tak nějak vyřeší, ale musí napřed poslat dotaz na ministerstvo, aby jim potvrdili, že jsem měl DS před rozhodným obdobím.
Pokud mám pravdu, tak to nějak uzavřou.
Ale bylo vidět, že od toho "zjištění" jí to bylo celkem nepříjemné jednat. Že jsem ji měl na lopatě a že bude nejradši až to bude za ní a hlavně aby mně nějak nenaťukla to řešit dál ( stížnost).
Byla slušná, vtípky, stěžování, jak to mají těžké atd. Hlavně to s ovcí nerozpatlávat, ať ji ještě nenasere.
No a tento týden prý má volby, pak dovolenou a pak ten další týden, že to vyřešíme. Tady čuju nějakou zradu. Nechala mi podepsat papír, že jsem viděl spis a že jsem namítl, že mám DS.
Velice ochotně mě ujistila, že samozřejmě informuje vymáhací oddělení, aby to zatím stopli a neobtěžovali mně.
Před odchodem se mi omluvila.
Takže za mně dobrý, ale nějak mi tam pořád svítí vykřičník.
Záznam mám, ale aktuálně mám kopr, páč to má asi 30 minut a budu muset vypípat všechna jména atd. a v podstatě je tam jen to, co jsem napsal. Takže kdyby měl někdo zájem, tak dodám.
Takže teď přemýšlím, že to bylo až moc lehké a je mi jasné, že se budou snažit ještě něco vymyslet.
Tož tak.

IP zaznamenána

darknessinside

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 11 Října 2018, 20:14:19 »

Jo a ještě: Bylo krásně vidět, že to řeší dnes a denně, protože přesně věděla, kdy něco komentovat a kdy být radši zticha. Myslel jsem si, že když jste na koni, tak je roznesete na kopytech, ale opravdu to není tak jednoduché. Oni ví. Ví, kdy to zahrát do autu a kdy vystrčit rohy. Opravdu to chce delší praxi a dost takových jednání, aby člověk získal potřebnou jistotu a oni se báli. Nebojí se hned. Dokonce ani, když jste na koni. Jsou si jistí tím, co dělají. Opravdu to chce důkladnou přípravu a klid. Neumím si představit, co by bylo, kdybych na koni nebyl. Není to sranda, ale stojí to za to.
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 11 Října 2018, 20:23:33 »

Nezapomeňte na to, že Vám byl nahlížením do spisu doručen příkaz. Pokud jste do protokolu neuvedl odpor, podejte jej přes DS, když je odtajněna. Mohl byste si zbytečně zkomplikovat luxusní procesní postavení.

EDIT
Kdo ví, zda to není procesně velmi zdatná úřednice a poznámkami na 14 denní oddych Vás nehodlá uvést do situace, ve které byste si mohl sám slušně zatopit.

Opět opakuji varování ohledně mých příspěvků ve věcech, jak vést SŘ. Jsem amatér a moje příspěvky mohou být - jaxe mnohokrát ukázalo - poněkud mimo mísu. Berte s velkou rezevou.

přesunuto do kuchyně  --enzym
Jsem paranoidní, do doby, než sem hodíte oznámení, že případ byl nějakým způsobem formálně ukončen a Vám bylo doručeno, ponecháme raději v kuchyňské karanténě.
« Poslední změna: 11 Října 2018, 20:49:22 od enzym »
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

darknessinside

• Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 11 Října 2018, 20:47:19 »

To mně v tu chvíli vůbec nenapadlo. Sakra, já čul nějaký podraz, ale tohle mně nenapadlo.
Pošlu tedy odpor. Mohl jsem to dát do toho protokolu rovnou :(
No a kdybych to neudělal, tak co? Stejně mají po prekluzi, ne? Ale je fakt, že proč to nezabetonovat.
IP zaznamenána

darknessinside

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 11 Října 2018, 20:52:13 »

Ha! enzym - co znamená přesunuto do kuchyně? :)
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 11 Října 2018, 20:58:34 »

Je to neveřejná část fóra, kde se řeší otevřené úřednictvem identifikovatelné případy. Do hrnců v kuchyni vidí pouze admini, modeři, hardcore a stálí uživatelé. Pokud není zakladatel vlákna z této množiny, vidí pouze svůj hrnec a o ostatních nemá ani tušení.

EDIT 1
Citace
No a kdybych to neudělal, tak co? Stejně mají po prekluzi, ne?
K odpovědi jsou qalifikováni matadoři přes SŘ. Za sebe odhaduji, že bude existovat příkaz s právní platností a vy budete muset dál bojovat za jeho neutralizaci, protože byl doručen až po zániku odpovědnosti za přestupek. Pokud je toto Vaší procesní taktikou, proč ne.

EDIT 2
Citace
Napadlo mě, že jsem sice chtěl, aby ostatní uživatelé viděli apoučili se z mých zážitků...
Uvidí a poučí, ale až sdělíte, že je ukončeno, zameteno a doručeno; poté bude vlákno vytaženo z kuchyně a přesunuto mezi ukončené případy. Doposud jsme neviděli důvod, proč vlákno přehodit do kuchyně, protože popis byl velmi obecný a případ se nedal  identifikovat, po Vaší zprávě z jednání u SO se stal jednoznačně identifikovatelným.
« Poslední změna: 11 Října 2018, 21:13:11 od enzym »
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

darknessinside

• Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 11 Října 2018, 21:01:48 »

Ok. Tak to je paráda. Napadlo mě, že jsem sice chtěl, aby ostatní uživatelé viděli apoučili se z mých zážitků, ale že si tím možná seru do bot, páč podle toho celkem podrobného popisu to uředník pozná.
Znamená to, že to teď vidí pouze admini, stálí členové atd?

edit by enzym: omyl, smazáno
« Poslední změna: 11 Října 2018, 21:06:25 od enzym »
IP zaznamenána

darknessinside

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 11 Října 2018, 21:05:15 »

Jasně že ano, teď jsem teprve pochopil, co jste psal před tím.
Ten úřad je Břeclav.
Jo a ještě jsem zjistil zajímavou věc. Jak kdysi DFENS psal o svém zážitku s OP a o tom, že řešil oprávněnou osobu k jednání, tak ve spise byly stránka, kde byly uvedeny osoby oprávněné k jednání a byli tam vypsání všichni zaměstnanci přestupkového oddělení. Sichrují se hned na začátku.
IP zaznamenána

darknessinside

• Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 11 Října 2018, 21:16:33 »

Když najedu do kuchyně, vidím svoje téma, ale i 2 další témata jiných uživatelů. Viz screen. bacha!
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 11 Října 2018, 21:21:31 »

Moje alter ego coby běžný uživatel také, něco se rozbilo.

Po prohlédnutí přidělěných práv i obsahu vláken odhaduji, že jsou to běžná témata, které se z pro mne záhadných důvodů zobrazují v kuchyni, ale jejich zakladatelé je nevidí (protože nemají kuchařská práva ani pro svůj hrnec).
« Poslední změna: 11 Října 2018, 21:26:27 od enzym »
IP zaznamenána

darknessinside

• Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 11 Října 2018, 21:33:23 »

Když sem nasypu jpegy, či pdf dokumentů, budou po ukonční případu a přesunu tématu zpět do veřejné části taktéž viditelné?
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 11 Října 2018, 21:38:04 »

Ano, vše je nutné anonymizovat včetně čísel jednacích, referentů/OÚO, kritických označení dnů, čísel jednacích a čárových kódů na dokumentech. Nevidím však důvod, proč to sem sypat, případ je těsně před cílem, pokud něco nezvrtáte.
Vše bude zveřejněno. Můžete sem nasypat, ale před vytažením z kuchyně by bylo dobré to, co nechcete zveřejnit, vymazat či provést důkladnou revizi anonymizace.
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 11 Října 2018, 22:12:36 »

Kuchyně není atomový bunkr, spíše závěs. Nikdo z nás nestojí o Vaši pravou identitu, anonymizujte alespoň svoje osobní údaje a typ + RZ vozidla. Jednoduše to vědět v našem vlastním zájmu nechceme.

EDIT: spáchal jsem svépomocí.
« Poslední změna: 11 Října 2018, 22:26:20 od enzym »
IP zaznamenána