Čaute.
Následující záležitost jsem již řešil v jiném tématu
https://www.30kmh.cz/index.php?topic=5105.msg71153#msg71153, ale trochu se to zkomplikovalo a nastyly nové skutečnosti, proto jsem si dovolil to dát pod téma nové. Tak mě prosím nekamenujte.
Ve zkratce: srpen 2017 údajné projetí křižovatky rovně, když tam byla přenosná značka přikázaný směr v pravo. Číhající PČR, zastaven, ztotožněn. Neřešeno na místě, nepodepsáno. fízl poslal na úřad.
Dlouho nic, květen 2018 přišel z úřadu PŘÍKAZ. Opravdu komické čtení. Provedené důkazy byly oznámení od PČR a výpis z karty řidiče. Psali, že na základě důkazů, je nepochybně dokázáno, že se přestupek stal. To snad nemá ani cenu komentovat. Doručeno poštou a vhozeno 10. den do schránky.
Mám ale datovou schránku.
Původní záměr byl, vysrat se na odpor, protože nebylo "doručeno", počkat do září 2018 a pak jim to jít otřískat o hlavu, že do roka nezahájili řízení, takže si vyserte oko.
Ale! Při studování zákona o přestupcích jsem se dočetl, že promlčecí doba se znovu startuje od začátku ne DORUČENÍM, ale VYDÁNÍM rozhodnutí.
Dle mého to znamená, že roční lhůta na projednání přestupku začala znovu běžet až od toho května 2018. Takže na to 9 měsíců srali, pak vydali rozhodnutí a jedeme od začátku?
To celkem zásadně mění situaci.
A mám ještě jeden dotaz. Oni nemusí nějak oficiálně zahájit přestupkové řízení obesláním, požadováním podání vysvětlení atd? Můžou jen tak rovnou vydat rovnou příkaz?
Celkem mě to rozladilo, protože teď musím čekat do května 2019 a spoléhat na to, že mají takový kopr, že nezačnou pokutu vymáhat.
M.