30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Prodloužení promlčecí doby  (Přečteno 1982 krát)

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Prodloužení promlčecí doby
« Odpověď #15 kdy: 17 Srpna 2018, 11:54:52 »

NE!!!!
Vydáním příkazu bylo řízení zahájeno - §150 SprŘ. O promlčecí době viz §30-32 250/2016.

Ne nebylo.. Správní řád §46(1)
Citace
(1) Řízení z moci úřední je zahájeno dnem, kdy správní orgán oznámil zahájení řízení účastníkovi uvedenému v § 27 odst. 1 doručením oznámení nebo ústním prohlášením

Když je řízení zahájeno příkazem tak rozhoduje doručení příkazu a ne vydání.. když příkaz nebyl doručen tak nebylo ani zahájeno řízení a nedošlo k restartu promlčení.

Takže tam za 3 týdny naběhnu a bude legrace.

Nenabíhejte tam sám od sebe.. protože přece o žádném příkazu nevíte..
úřad ještě asi pošle dopis že máte nedoplatek za pokutu.. a pak se začnete divit že to musí být omyl a o ničem nevíte.
Ale nejdřív se začnete divit 10 dní před promlčením.. pro jistotu když by si toho náhodou všimli tak aby už nestihli doručit příkaz do DS.

Když budu nedej bože, zliskejte mě hned tady na místě policajtem a jednou ráno si řeknu, že mám málo čárek, tak si sednu ke stolu a vypíšu si jen tak třeba 3 oznámení o přestupku s náhodnými jmény z databáze a pošlu na úřad, znamená to, že oni to přijmou, jako nezochybnitelný a prokázaný přestupek a  3 lidem přijde příkaz a zaplať?

Teoreticky to jde.. když na to úředník bude mít žaludek.. a asi hodně lidí zaplatí a nebo aspoň nepodá včas odpor..
ale pro úředníka to je tenký led.. zejména když by někdo podal odpor a ukázalo se že oznámení je vymyšlené a úředník i pak rozesílal další příkazy tak už dost riskuje..

Ale mají mnohem lepší zdroj příjmů.. teoreticky takhle jde posílat odpustky..
..za přestupky zjištěné mozkovým myšlením.. když ovečka zaplatí tak zaplatí a když nezaplatí tak se to nechá vyhnít..
že někdo zaplatil za přestupek který se nestal?? Však to není pokuta, ale poplatek za neřešení přestupku..

..a ještě jsem tu neviděl odpověď na tohle..
A mám ještě jeden dotaz. Oni nemusí nějak oficiálně zahájit přestupkové řízení obesláním, požadováním podání vysvětlení atd? Můžou jen tak rovnou vydat rovnou příkaz?

Když si úřad myslí že to je jasné tak pošle příkaz a jedním dopisem řízení zahájí a uloží i sankci..
..když obviněný nesouhlasí tak podá odpor a pokračuje se správním řízením kde je dokazování a všechno.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 17 Srpna 2018, 12:05:32 »

Ještě by byla varianta poslat k výročí přestupku úřadovi neformální dopis ve stylu: Velevážený správní orgáne. Od údajného přestupku ze dne DD.MM.YYYY v čase HH:MM spočívajícím v nerespektování značky přikázaný směr řidičem Jméno Příjmení s vozidlem RZ XXX uběhl rok a jelikož jste nestihli zahájit správní řízení, je věc promlčena. Pokud jste mi mezi tím poslali něco prostřednictvím pošty, nelze použít doručení fikcí, jelikož mám datovou schránku. Mějte se hezky. Pyrát
« Poslední změna: 17 Srpna 2018, 12:11:36 od Číkus »
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 17 Srpna 2018, 13:22:40 »

To bych neposílal. Až to začnou vymáhat, tak bych jim datovkou poslal, že v datovce nic nemám a ať si zkontrolují spis se zaměřením na správné doručování.

Už to tu bylo několikrát - úřad vždy zase rychle zacouval.
IP zaznamenána

darknessinside

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 17 Srpna 2018, 13:43:10 »

Díky všem za rozbor tématu. Moc jste mi pomohli získat jistotu a střelivo nejen k tomuto případu.
Jinak jsem si samozřejmě vědom, že za žádnou cenu nesmím dát úřadu informaci, že o příkazu vím.
Měl jsem v plánu se tam zastavit jen tak mimochodem třeba koncem září a jako uvědomělý občan se poníženě zeptat, jestli tam třeba náhodou něco nemají. Nebo také, jak píše Číkus, prostě se zeptat, že už je to rok, co mě fízlové stavěli a doposud se nic nedělo, tak jestli už to náhodou není out.
Ale máte pravdu. Když počkám, až se ozvou s vymáháním, tak tím nic nezkazím. Jen se docela těším, jak je setřu a to čekání mi bude kazit radost. :)

A ještě mě napdal jeden dotaz, který s tím případem trochu souvisí. Budu podávat stížnost na policajta, někde jstem se tu dočetl, že na to je 1 rok, ale nikde, v žádnem předpise jsem lhůtu nenašel. Do 1 roku zbývá už jen pár dní. Má to tedy ještě cenu?

Ještě jednou díky všem.
IP zaznamenána

mrkef

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 17 Srpna 2018, 14:18:00 »

Tady bych asi dal rozsudek NSS co mi poslal do mého tématu enzym. Doručování do DS vs. fikce po vhození do schránky

4 As 32/2013 – 44 ze dne 29.5.2013 [15] Soud se ztotožnil s argumentací stěžovatele ohledně smyslu právní úpravy způsobů doručování. Pokud si adresát zřídí datovou schránku, povinnost kontrolovat poštu na adrese trvalého pobytu (či adrese pro doručování) zaniká, neboť je oprávněn spoléhat, že orgány veřejné moci v souladu se zákonem budou veškeré písemnosti doručovat do datové schránky. V takovém případě je tedy uplatnění fikce doručení podle příslušných procesních ustanovení (v případě správního řízení podle § 24 odst. 1 správního řádu) vyloučeno. Z obsahu správního ani soudního spisu nevyplývá, že by si stěžovatel doručovanou písemnost (napadené rozhodnutí žalovaného) převzal, a závěr o doručení nelze učinit ani z pouhé skutečnosti, že podle záznamu poštovního doručovatele byla zásilka po uplynutí úložní doby vhozena dne 7. 3. 2011 do poštovní schránky stěžovatele.
IP zaznamenána

darknessinside

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 06 Října 2018, 01:39:07 »

Tak už to přišlo. Hurá!  :) Dopis z úřadu, že dlužím 1500 atd.
Takže příští týden tam naběhnu a pěkné to nebude :)
Chystám si řeč a chtěl bych poprosit o ujasnění argumentů.
Ta roční prekluzní doba se vztahuje na co? Na zahájení řízení orgánem, nebo na ukončení řízení?
Budu argumentovat, že do roka nezahájili řízení tak si polibte. Je to ok? Nebo to má být spíš, že do roka nezahájili a tedy ani neukončili? Ať tam nejsem za blbce...
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 06 Října 2018, 02:24:57 »

Rigorózní formulace může vypadat zhruba tak, že uplynul rok od spáchání skutku, aniž by bylo zahájeno řízení či došlo k jiné události, která přerušuje či staví běh promlčecí doby, a tedy odpovědnost za přestupek uplynutím promlčecí doby zanikla (§§ 29 an. PřesZ). Na očekávatelnou reakci, že byl přeci vydán a doručen příkaz a nebyl podán odpor, sdělit informaci o existenci DS, povinnosti doručovat do ní a neúčinnosti doručení fikcí, doručoval-li orgán v rozporu se správním řádem jiným způsobem. Pokud by to nestačilo, tak odkázat na relevantní judikaturu.

Nicméně není nutné chystat si řeč či tam nějak právničit, úředníci stejně nejspíš předvedou klasickou směs nechápání, zmatků, improvizovaného vymýšlení si předpisů či způsobu jejich aplikace či přímo otevřeného lhaní. Na věci to nic nemění - jediné, co je třeba jim sdělit, a to klidně volnou formou:

1) příkaz ani nic jiného jste nikdy nedostal a neviděl
2) máte (a měl jste i v rozhodné době) DS
3) jestli domělý dluh budou přesto vymáhat, nenecháte si to líbit, obrátíte se na advokáta a nejen že prosadíte to, co je zřejmé, tedy že příkaz vám nebyl doručen, ale budete též důsledně vymáhat náhradu za vzniklé náklady a jakoukoliv škodu a újmu, která vám postupem úřadu bude způsobena

A jediný důvod, proč jim to jít sdělit osobně a ne např. prostým dopisem, je nepřipravit se o pohled do překvapených ksichtů. Co následně budou říkat je úplně fuk a není třeba se o ničem bavit - ať zkrátka úřad dělá co umí.

Dostane-li se vám při návštěvě dodatečně předmětný příkaz do ruky, nezapomeňte proti němu podat odpor (klidně na místě do protokolu, nebo klasicky do 8 dní standardním způsobem).
« Poslední změna: 06 Října 2018, 02:29:50 od hh »
IP zaznamenána

darknessinside

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 06 Října 2018, 02:44:17 »

To s tou náhradou nákladů se mi velmi líbí :) Přemýšlím, jak je vyděsit a tohle by mohlo být ono :) No právě. Zatím jsem tam nemohl naběhnout, protože přece nevím, že něco posílali. Horečně jsem čekal, až pošlou výzvu k zaplacení a tím mi dají "důvod" tam jít. A teď otázka. Až je náležitě vydusím, tak co? Mám v plánu říct, že buď budu psát žádost o odložení přestupku, protože... a při tom, když už budu psát,  podám stížnost na nesprávný úřední postup, nebo mi do týdne pošlou oznámení, že to odložili. Je to ok?
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 06 Října 2018, 03:08:26 »

Chcete doporučení, nebo jen schválení svých plánů? Pokud to první, znovu si přečtěte moji odpověď. Pokud to druhé, tak nevidím důvod podávat jakoukoliv žádost. Nevidím ani důvod, proč by vám měl úřad doručovat cosi, čemu říkáte odložení. A obecně nepovažuji za taktické úřadu jakkoliv radit, co by měl/neměl dělat - počkejte si co udělá a na to reagujte.
IP zaznamenána

darknessinside

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 08 Října 2018, 00:37:00 »

Rozumím. Přemýšlím ale spíš o tom, jak to, až tam příjdu pokud možno na místě uzavřít. Protože přemýšlím, co se stane, až jim sdělím vámi výše uvedené. Po té, co odejdu, tak dají hlavy dohromady a budou přemýšlett a vymýšlet. Chtěl jsem jim spíš naznačit, jak to důstojně zprovodit ze světa. Prostě to odložte, nebo zastavte, whatever a o tomto mě vyrozmějte. Pokud budete dál spekulovat, tak já budu taky řešit dál a samozřejmě psát stížnost.
Obávám se totiž, že na tuhle situaci nejsou vůbec stavění. Vzhledem k tomu, jaké žvásty psali v příkazu, pochybuju, že jsou zvyklí, že jim do toho někdo takto hodí vidle.
Ale ano. tak, jak jste psal, tak budu postupovat. No, uvidíme.Jdu tam za pár dní. Záznam samozřejmě přidám :)
Díky.
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 08 Října 2018, 01:07:07 »

Předpokládám, že tam jdete osobně hlavně kvůli fun factoru. Lze to samozřejmě vyřešit i ryze písemně. Chcete-li si obratem odnést dobrozdání o výhře, tak je celá osobní návštěva nejspíš Mission Impossible - tomu, že úřad dá hlavy dohromady a další krok, ať už bude jakýkoliv, si důkladně rozmyslí, těžko nějak zabráníte. Pokud ale věříte, že to jsou střelci bez zkušeností s připraveným protivníkem, a jsou schopni místo odložení/zastavení věci provést nějakou ptákovinu, tak tím líp - bude větší legrace, bylo by zcela kontraproduktivní jim radit, jak věc vyřešit korektně.

Jde-li vám ale o jednání z pozice síly, tak nemá smysl machrovat, nemáte-li křídla. Soustřeďte se hlavně na to neprokecnout, zda se k vám chybně doručovaný příkaz přecijen nějak nedostal, a též na to, bude-li vám doručen dodatečně, podat proti němu odpor, a obecně jakékoliv informační toky ve směru vy -> SO omezit na minimum. Jde-li vám o to vyvolat dojem, že úřad naštval nesprávného člověka a měl by ve vlastním zájmu bezpodmínečně kapitulovat, vemte si s sebou někoho, kdo to umí - je iluzorní se domnívat, že samostudiem se dopředu připravíte na všechny možné scénáře plánované návštěvy, ono to na živo není tak jednoduché, jak se to může jevit z domova od klávesnice.
IP zaznamenána

signoflife

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 08 Října 2018, 06:59:00 »

vemte si s sebou někoho, kdo to umí - je iluzorní se domnívat, že samostudiem se dopředu připravíte na všechny možné scénáře plánované návštěvy, ono to na živo není tak jednoduché, jak se to může jevit z domova od klávesnice.

Přesně, toto je velké životní moudro ostříleného harcovníka. A platí všeobecně.
IP zaznamenána

darknessinside

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 08 Října 2018, 20:23:47 »

HH - máte pravdu. Půjdu tam hlavně kvůli fun factoru, abych viděl ty ksichty, až zjistí, že něco, co měli už za uzavřené a lehce vyhrané se jim rozloží pod rukama. A máte taky pravdu, že nemá cenu to nějak silově hrotit. Byl jsem trochu v euforii, že to posrali a jáí přežil do prekluze. Je fakt, že to bude moje první ostré jednání z očí do očí a i když mě nenapadá, čím by mě mohli zaskočit, tak oni v tom umí chodit a můžou mi ještě zatopit.
Takže tam půjdu, sdělím, že to posrali, příkaz vidím prvně a případ neuzavřeli do roka, takže mám pocit, že je vymalováno. Jasný.
Pokud budou zkoušet příkaz "doručit" dodatečně, podám hned na místě odpor. Myslíte, že to zkusí?
Co tím získají? Příkaz už bude po lhůtě, takže co? To jakože rozjedou další řízení?
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 08 Října 2018, 20:29:55 »

Citace
Pokud budou zkoušet příkaz "doručit" dodatečně,
Mám za to, že v momentě, kdy budete nahlížet do spisu, Vám bude příkaz doručen, mohu se však mýlit.
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

darknessinside

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 08 Října 2018, 20:50:08 »

To je asi pravda. Přečtením bude doručen. Jenže jak s tím pak naloží, když je po prekluzi? To bude pak asi průzkum bojem...
IP zaznamenána