Po delší době na mne dopadla ocelová pěst dělnictva.
Před Velikonocemi mě změřili a zastavili PaChové na konci Chudolaz (severně od Mělníka) s tím, že jsem "jel moc rychle". Netušil jsem, kolik jsem jel, protože jsem se držel za dalšími dvěma auty, která zastavili taky. Ti podle všeho zaplatili na místě a jeden z řidičů vypadal hodně nešťastně. Dost možná přišel na nějakou dobu o řidičák.
Jakožto pilný čtenář DFENS blogu a těchto stránek (mockrát díky za ně chlapi, nebýt Vás, oholili by mě taky) jsem orgánovi hned řekl, že to nebudeme řešit na místě, ale pošleme vše do správního řízení. Dal jsem mu občanku a úspěšně předstíral, že nemám řidičák. Myslím, že to trochu zapůsobilo, nezkoušeli na mě ani obvyklé triky jako: "Víte, čeho jste se dopustil?", případně "Požil jste před jízdou alkohol?"
Poté mi sdělili, že mi naměřili 80 km/h, po odečtení odchylky 77 km/h. Dali mi i dýchnout s negativním výsledkem. Pak to začali sepisovat, během čehož jsem zázračně našel řidičák

. Bohužel OTP a zelenou kartu jsem opravdu zapomněl doma. Následně jsem mobilem vyfotil umístění radaru, místo měření a záznam o přestupku. Fotku radaru přikládám.
Následovalo pozvání na úřad (překvapivě neposílali příkaz, což je škoda, protože by uplynulo více času), omluvenka (shodou okolností jsem byl celý týden na služební cestě v Německu) a nová pozvánka. Na ouřad jsem se dostavil 22.7. Slečna byla velmi milá, usměvavá, korektní, pohledná a relativně spoře oděná, protože bylo fakt vedro a klimatizaci v Mělníku na ouřadě nemají. Navíc pro mě měla přichystanou velmi vtipnou dokumentaci k přestupku (foto z radaru přikládám), kdy jsem neudržel poker face a začal se nahlas smát. Návštěvu jsem si tedy opravdu užíval.
Kontrolní otázka za dva bludišťáky - co je moje auto zač (ten bílý flek uprostřed hlavní fotky)?
Něco jsem nadiktoval do protokolu (přikládám), vyžádal si kopii spisu, vyfotil si pár stránek z manuálu k radaru a požádal o lhůtu pro písemné doplnění v délce 15 dnů. Včera jsem sesmolil přiložený dokument. Jde v podstatě o klamnou operaci, která má ouřad zabavit (mimo jiné žádám ouřad, aby podal na policajty trestní oznámení

), hlavní trumfy si nechávám v záloze až na výslech policajtů, případně na doplnění po něm. Do té doby je tady nechci publikovat, protože je to tu přece jen volně přístupné a ouřad by mohl dlouze přemýšlet nad protitahem.
Myslím, že i tak je v podání dost argumentů na to, abych byl zproštěn obvinění z přestupku a může se to hodit i dalším obětem silničního fašismu. Každopádně budu vděčný za komentáře a připomínky. Do pošty to dám asi v pátek večer.