Zdravím,
načteno mám, ale tohle je moje prvotina, tak prosím o ujištění, nebo přesměrování..
19.3.2018 spáchán zločin viz dokumenty, lísteček odvál vítr, nebylo na něm napsáno o co se jedná
13.4.2018 výzva k podání vysvětlení od MP - ignorace - taky tam nebylo napsáno o co se jedná
6.6.2018 výzva provozovateli vozidla k uhrazení určené částky - a co teď dál:
1 - ignorace - povede k přestupku provozovatele, nebo taky nikam
2 - napráskání sebe sama - měl bych to obhájit
3 - napráskání helmuta/deadthmuta - tuto variantu prozatím úplně nepreferuju
Situace - znáte to, narvané parkoviště u obchodu..parkoviště je soukromý pozemek ve vlastnictví společnosti vlastnící obchod, označené cedulí "soukromý pozemek". Značky jak svislé tak vodorovné jsou v pořádku. Poptal jsem majitele pozemku o informaci, zda dal MP souhlas k vybírání výpalného - zatím čekám na odpověď, která možná ani nepřijde.. dále - i na IP12 je možno zastavit na méně než 3 minuty - tady asi bude záležet na tom co mají ve spisu, ale silně pochybuju že by to prokázali
Vybírám z možností 1 a 2 a nejsem si úplně jistý, co zvolit. Uvědomuji si, že jsem měl počkat 10 dní na vhození zásilky do schránky.. ale měl jsem zkrátka důvod vyzvednout dřív

Z části to beru jako možnost zvýšit si skill, ale radši bych to měl co nejdřív z krku..
Co mi ale není úplně jasné - jak je to se lhůtou 60 dní, kdy musí úřad zahájit řízení od doby, co se o přestupku dozvěděl.. kdy se to úřad dozvěděl? To najdu ve spisu?
Předem díky, přikládám anonymizované dokumenty (některé formulace tam jsou celkem zajímavé - například vyhrožování připsáním bodů provozovateli vozidla..)