Děkuji oběma za příspěvky. Aktuálně neřeším nic na toto téma, jde o úvahu, nebo studium do budoucna, řekněme.
Ta argumentace MD mi přijde zcestná, vzhledem k tomu, že v takovém případě je přece zřejmé, kde byl přestupek (v té chvíli samozřejmě neprokázaný, fuj

) spáchán a pokud by byla uplatněna fikce toho, že vozidlo jelo přes víc správních obvodů, tak by se snad měl uplatnit odst. 4, tedy
je-li místně příslušných více správních orgánů, provede řízení správní orgán, v jehož správním obvodu vyšel přestupek nejdříve najevo takže opět dle místa chycení řidiče, chápu to správně? Každopádně to není první ani poslední věc, na které se s MD neshodnu

a dle znění zákonů mi přijde správná varianta určení dle místa chycení řidiče .
Nemáte nahodou někde scan toho usnesení? Popravdě by mě dost zajímalo, jak k tomu přišli a jestli by to nebylo použitelné proti radarům..např. já jako provozovatel vozidla, s kterým jezdí partnerka, nezajišťuji,
aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla provozu na pozemních komunikacích a to jsem nezajišťoval nikdy od doby, co jsem jí ho dal (opoměňme, že to nezajišťuje nikdo nikdy a nikde, protože to reálně zajistit nelze), pokud se provozování vozidla tedy dle MD neskládá z jednotlivých jízd, resp.jednotlivých užití vozidla (a jednotlivých překročení rychlosti), ale je to pokračující jednání (tudíž provozuji nonstop vše, kde jsem uvedený jako provozovatel, včetně motorky, která se nachází již 7. měsíc mimo republiku pod plachtou v garáži, a nonstop nezajišťuji, aby při užití vozidla...blablabla), takže by všechny pokusy o výběr mýta dle této logiky měly řešit správní orgány dle místa trvalého pobytu provozovatele (což by značně narušilo smysl objektivní odpovědnosti, tedy zřídit radar a kasírovat). Chápu to správně? V čem se pletu?
Jinak se omlouvám, že plevelím fórum jen úvahami a dotazy, co se netýkají nějaké kauzy, ale sám bych se odpovědí nedobral (např.se přiznám, že jsem absolutně netušil o nějakém usnesení MD na tohle téma a 56/2001 jsem si projel několikrát v domění, že tam musím přehlížet nějakou zvláštní úpravu místní příslušnosti )