30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Autonehoda na náledí, neuznání zavinění  (Přečteno 3651 krát)

jakubb

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Autonehoda na náledí, neuznání zavinění
« Odpověď #30 kdy: 18 Června 2018, 09:27:50 »

1700 Kč.

Přikládám celý příkaz:
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 18 Června 2018, 10:45:41 »

Jestli máš nahraný, že ti to an místě nabízeli za 100 CZK blokově, můžeš také rozporovat tu výši pokuty.
IP zaznamenána

jakubb

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 18 Června 2018, 10:47:32 »

Jestli máš nahraný, že ti to an místě nabízeli za 100 CZK blokově, můžeš také rozporovat tu výši pokuty.

Mám. Ale na čem to postavit? Přece výše bloku a výše pokuty v příkaze nejsou propojeny a pokuta v příkaze byla vyměřena u spodní hranice.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

jakubb

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 18 Června 2018, 11:03:19 »

Aha! Díky!

Ale musím podat vyjádření dnes a tohle si nestihnu nastudovat, tak to uplatním v doplnění. Jinak myslíte, že ten návrh vyjádření je OK? Nežvaním tam zbytečně moc? (vím, že je to 6 stránek, většina to asi nečetla, což chápu)
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 18 Června 2018, 11:07:26 »

Mně se to líbí, je to logicky a výstižně popsáno.
IP zaznamenána

jakubb

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 19 Července 2018, 11:40:52 »

Včera proběhlo zaměření místa nehody. Přikládám snímeček vedoucího přestupkového oddělení, kterak prování zaměření nerovností IKEA měřidlem. Načež mi sdělil, že se mu nerovnost nezdá způsobilá k tomu, aby mohla ovlivnit sjízdnost vozovky, takže si požádají o znalecký posudek.

Tím se to značně komplikuje :-/ Prosím o přesun do neveřejné části :-(

V mezičase vyšel nález ÚS, který vyhověl stížnosti, že znalecký posudek nezohledňoval podmínky na silnici, které byly v danou dobu, ale posuzoval okolnosti při ideálních podmínkách. Ještě téhož dne, kdy to bylo zveřeněno, jsem to poslal SO jako podklad své argumentace. Příkládám.

Co mě k tomu napadá:
  • Mám znalecký posudek, který posuzuje stav komunikace a kde se píše, že zjištěný stav komunikace může mít vliv na její sjízdnost (nejedná se posudek nehody, který by stál 25k, ale jen posouzení stavu vozovky, kdy jsem chtěl, aby byl odborně zadokumentován, kdyby to náhodou opravili). Nicméně SO o něm neví. Nechávám si ho jako náboj, kdyby mě uznali vinným. Znalecký posudek není neprůstřelný, tak nechci, aby s ním mohli nějak "pracovat" a přebít ho cílenými argumenty.
  • Ale současně mi přijde, že SO toho moc nemá. Má názor vyšetřujícího policisty, ví že jsem byl řidič, jdou po mě stylem: "stala se nehoda -> vy jste byl řidič -> jste automaticky vinen"
  • O nehodě rozhodují jen ti, kteří tam nebyli. Výpověď jediného svědka v protokolu ČR jsem zatím rozbil, takže k němu nepřihlíží. Spolujezdec nevypovídal ani PČR na místě, ani ho nepozvali. Otázkou je, co je lepší. Argumentovat tím hned s rizikem, že si je pozvou a nebo to nechat do odvolání?
  • Z čeho bude ten jejich znalec dělat posudek? Ze fotografií ve spisu, které byly vyhotoveny 5 hodin od nehody, kdy všechno zasněžilo a místem opakovaně projela rolba? Ze stavu komunikace 5 měsíců po nehodě (spíš asi 7, pochybuji, že tak rychle někoho seženou)?

Mám sice pocit, že toho moc nemají. Mají akorát moc, a bojím se, že jí zneužijou.

Závěr: příště se na všechny vyseru a pokud nepojedu v autě sám, tak nebudu nikomu říkat, kdo byl řidič. To byla chyba.
« Poslední změna: 19 Července 2018, 11:43:16 od jakubb »
IP zaznamenána

Lexx

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 19 Července 2018, 12:02:00 »

Závěr: příště se na všechny vyseru a pokud nepojedu v autě sám, tak nebudu nikomu říkat, kdo byl řidič. To byla chyba.
Nedoporučuji - pojišťovna se bude snažit krátit plnění při nesdělení totožnosti řidiče.
IP zaznamenána

jakubb

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 19 Července 2018, 12:28:07 »

Díky za přesun.

• Mám nahrávku úřednice SO, který neprozřetelně řekla, že tudy jezdí denně a "ta křižovatka je v hrozným stavu už roky". Je to k něčemu? Napadlo mě, že bych ji mohl v případě, že se budou navrhovat svědci, tak bych ji navrhnul jako svědka. Vzhledem k tomu, že ona a vedoucí jsou zřejmě jediní úředníci přestupkového jejich SO, vyloučil bych ji tím.

Nedoporučuji - pojišťovna se bude snažit krátit plnění při nesdělení totožnosti řidiče.
Aha, dobrá poznámka. I když v tomle případě šla škoda stejně za mnou, bo auto nemělo Hav (z povinného šel jen zboutaný plot, ale skoro by mě vyšlo levněji to majiteli zapltit ze svého). Naonec jsem škodu neuplatňoval na správci komunikace. Předložil jsem podklady dvou právníkům a jednomu znalci podklady a vyšlo mi, že v optimistickém případě by mi pojišťovna dala náhradu škody osekanou na dřeň, v opačném případě bych v tom byl za dalších nejméně ~40k za právní služby a znalce s tím, že by pravděpodobně došlo na revizní posudek. Neměl jsem na to sílu.
IP zaznamenána

jakubb

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 11 Srpna 2018, 12:01:06 »

Znalec ustanoven. Existuje někde přehled „kvality“ znalců (podobně jako třeba tahle tabulka o akvokátech, ze kterého bych se mohl dočíst, zda funguje nějak normálně, nebo je to šmejd, co jde parazitům na ruku?
« Poslední změna: 01 Listopadu 2018, 08:51:03 od jakubb »
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 11 Srpna 2018, 14:27:15 »

...tak ten dole řve, že na tenhle dotaz už si dotyčný požádal o výmaz dle práva EU...

to řve při každym jméně
IP zaznamenána

jakubb

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 01 Listopadu 2018, 08:49:44 »

Znalecký posudek je hotov a není vůbec příznivý. Přikládám anonymizovanou verzi.

Myslím, ale že je šance, zkusím ho napadnout v těchto rovinách:
  • Mám znalecký posudek z května (viz post z 17.6.), který nerovnosti zaměřil jinak, stav vozovky se tedy pravděpodobně změnil
  • Na křižovatce byla díra, která vypadá, že při tvorbě posudku již není, tedy zřejmě byla silnice opravována
  • Posudek předpokládá, že vozidlo má podvozek v pořádku – to ale nelze prokázat, protože vozidlo je již zlikvidováno
  • Z posudku není zřejmé, v čem konkrétně by měla být technika jízdy špatná. Závěry nabízí více variant, ale není najisto postaveno, která z nich se skutečně stala a jaký byl vlastně průběh nehody.

Budu rád za jakékoliv nápady.
IP zaznamenána

jakubb

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 08 Února 2019, 12:03:32 »

Posílám update. S úřadem se lehde kočkujem, už proběhla i stížnost na úřednici (zatím ve fázi vyžádané ochrany před nečinností) a po několika iteracích jsem poslal Vyjádření k podkladům.

To přikládám. Na jeho tvorbu jsem několik dní sbíral různé citace a podklady. Mám z něho obecně dobrý pocit (na moje schopnosti). Lhůta na vyjádření končí po víkendu, pokud by někoho ještě něco napadlo, budu moc rád.
IP zaznamenána

jakubb

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 14 Března 2019, 14:44:41 »

Pomalu se blíží rok za zahájení správního řízení. Zbývá měsíc a půl.

Prošel jsem si Příkaz, kterým to mělo být zahájeno (viz příloha předchozího příspěvku) a nevidím tam nikde informaci o zahájení SŘ – naopak je tam zmínka, že SO, cituji „vydává dnešního dne bez dalšího řízení (…) tento příkaz“.

V dalším písemnosti nazvané „Předvolání k ústnímu jednání“ už ale zpětně zmiňují, že bylo SŘ zahájeno příkazem, cituji:
Citace
Ve věci uvedeného přestupku Městský úřad Xxxxxx Xxxxxx, přestupkové oddělení, podle ust.
§ 90 zákona č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich a ust. § 150 zák. č.
500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů (dále jen správní řád), jakožto prvním
úkonem v řízení, byl dne XX. 4. 2018 vydán příkaz. Jako obviněný z přestupku jste využil
svého práva, a proti příkazu č. j. XXXX/2018/XX jste v zákonné lhůtě podal odpor. Podáním
odporu byl uvedený příkaz zrušen a správní orgán pokračuje v řízení z moci úřední, které bylo
dle ust. § 78 zákona č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich a dle ust.
46 odst. 1 správního řádu zahájeno doručením předmětného příkazu dne XX. 5. 2018.

Ale když se dívám do odst. 1 § 46 s.ř., tak tam se nepíše, že by příkaz = zahájení, ale že o tom musím být vyrozuměn.

Má tohle nějaký potenciál?
IP zaznamenána