30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Příkaz (pokuta) za auto vyřazené z provozu. (značky v depozitu)  (Přečteno 4850 krát)

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Příkaz (pokuta) za auto vyřazené z provozu. (značky v depozitu)
« Odpověď #15 kdy: 01 Ledna 2018, 00:08:54 »

vydat nemohla neměla klíče :-)
No aktivní moc, protože uz jsem potkal další tři lidi co jim to taky přislo a už to statečně zaplatili, stim že to přece jasný a že nemá důvod se snima dohadovat a ztrácet čas. Takže to použili opravdu plošně.
Třeba mojí matce v jedné nejmenované vesnici došel dopis že má doplnit, tak doplnila. A šlo to i bez buzerační pokuty.  Ono na malých městech a vesnicích se holt tak velký prasárny nedělaj protože uředníci nechtej mít počmáraný vrata popř. nasráno před dveřma. Ostatně by měly problém i v mistní hospodě.-)
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 01 Ledna 2018, 09:39:04 »

Tou nejmenovanou vesnicí mylsíte fakt nějakou vísku tady z místního okresu?
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 01 Ledna 2018, 10:02:38 »

Ne, z jiného okresu :-)
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 01 Ledna 2018, 10:22:07 »

vydat nemohla neměla klíče :-)
No aktivní moc, protože uz jsem potkal další tři lidi co jim to taky přislo a už to statečně zaplatili, stim že to přece jasný a že nemá důvod se snima dohadovat a ztrácet čas. Takže to použili opravdu plošně.

Dvojka do kasičky jen tak za nic, to už s tou rychlostí je větší práce...lidi jsou rádi, že jen dva tisíce, když to mohlo být padesát...
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 01 Ledna 2018, 10:39:00 »

Zajímalo by mě jaká bude materiální podstata toho smrteného hříchu.
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 01 Ledna 2018, 10:43:14 »

To by určitě mohl úřad doložit
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 01 Ledna 2018, 11:20:22 »

Zajímalo by mě jaká bude materiální podstata toho smrteného hříchu.
třeba v odůvodnění uvedou, že sprostý obviněný uvedl úřad ve zmatek…  ;)
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 02 Ledna 2018, 11:43:55 »

Urad ve zmatek uvedl sprosty obvineny evidentne hlavne tou svou bezprecedentne drzou navstevou v dobe mezi svatky, kdy si tetky z uradu potrebuji preci odpocinout. Takze to vidim na dalsi pokuticku - treba znevazeni uredni osoby za 10k ;-).
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 02 Ledna 2018, 14:17:47 »

Rozumné by bylo splnit popsanou povinnost a sdělit na evidenci vozidel adresu a účel využití vozidla. A nic nebrání to vybalastovat např. "v souladu s mým telefonickým oznámením této skutečnosti ze dne...(systémově vhodné datum ve vztahu k těm 12 měsícům) či "dle osobního oznámení ze dne ....(opět vhodné datum)".  Zákon žádnou formu nepředepisuje, bude to uvedeno  v registru. Asi to zásadně nepomůže, ale.....
I právnická osoba se může odpovědnosti zprostit - co zkusit uvést Helmuta, jakožto osobu měla za úkol vést evidenci vozidel a nahlašovat orgánovi místo uložení vozidla. Zároveň doplnit i nějaké info o potřebné kontrole Helmutovi činnosti.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 02 Ledna 2018, 15:47:39 »

povinnost sem splnil oznámen učel využití "stojí, co jiného muže asi bez SPZ dělat" měl jsem teda nutkání tam napsat že do něj chodím šukat a že do toho uřadu nic není. Ale toto mi bylo zakázáno majitelem auta a s.r.o. :-)
Ani helmut mi asi nebude povolen:-) Budu utočit na materiální postatu, a nulovou nebezpečnost toho přestupku. Ať mi to NSS vysvětlí. V tomhle připadě bych snad šel až na ÚS pro nesmyslnou buzeraci ovčanů.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 08 Ledna 2018, 10:55:19 »

Takže 15 dní pryč, a žádný prodloužení lhůty nedorazilo:-) Tak bych to viděl že mi co nevidět dorazí rozhodnutí :-)
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 09 Ledna 2018, 01:10:07 »

Tak sem to trošku zakřikl:-) Dnes dorazilo do DS. Buhužel mám aktivní účetní která hned všecko otvírá :-(
nazvaly to "Opětovné oznámení o zahájení řízení"

a trošku mě zaujala část.
Správní orgán dále sděluje, že nebude nařizovat v dané věci ústní jednání, neboť zákon to
nestanoví a ani pro splnění účelu řízení a uplatnění práv účastníka řízení to nepovažuje správní
orgán za nezbytné. Dle ust. § 51 odst. 2 zák.č. 500/2004 Sb. správní orgán provede důkaz listinou
dle § 53 odst. 6 cit. zákona.
Z technických důvodů správní orgán stanovil nový termín pro provedení důkazu listinou,
které se bude konat dne xx.xx.2018 v xx.00 hod. v budově Městského úřadu XXXXXX

velice zvláštní slovní obraty.
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 09 Ledna 2018, 01:35:16 »

OT
Citace
Tak sem to trošku zakřikl:-) Dnes dorazilo do DS. Buhužel mám aktivní účetní která hned všecko otvírá :-(
Statutární zástupce té společnosti udělil právo účetní vystupovat prostřednictvím DS jako statutární zástupce? Tak to je šílenec a sebevrah, pokud to není jedna a tatáž osoba.

EDIT: Vidím to tak, že je především výrazem ohleduplnosti vůči účetní, pokud nemá přidělena práva k úplnému dokončení věcí, se kterými manipuluje zejména ona. Například když chystá příkazy k bankovním převodům, elektronický podpis (hromadné off-line zpracování) či podpis na papír (papírové příkazy) či SMS kód (klasické on-line bankovnictví) k nim připojuje někdo jiný s podklady s uvedeným příkazům. Když má plná práva na celý řetězec, je zcela zbytečně testována její odolnost vůči svodům světa.
Přidělit jakémukoli zaměstnanci právo tvářit se jako statutár bez dalšího omezení prostřednictvím DS je naprostá šílenost. Zaměstnanec pak může napáchat neuvěřitelné škody bez jakékoli odpovědnosti, naopak za ně bude odpovídat statutár - a ten má vůči firmě zcela jinak postavenou odpovědnost, že prostý zaměstnanec.
« Poslední změna: 09 Ledna 2018, 02:11:51 od enzym »
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 09 Ledna 2018, 04:47:36 »

OT ...

Totální pravda. Navíc je vše jenom lenost. Nastavení práv pro jednotlivé uživatele DS je poměrně široké a dají se s tím dělat zajímavé věci. Viz. např. https://www.30kmh.cz/index.php?topic=2311.0

Má alespoň ta účetní svoje vlastní přihlašovací údaje, nebo je to tak jak většinou vídám, že se přihlašuje loginem a heslem přímo statutárního zástupce ? To už je pak hardcore.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 09 Ledna 2018, 08:44:56 »

účetní bych teď neřešil. Nejsem ani statutarní orgán ani účetní.  Pouze hraji s rozdanými kartami.

Ouřada píše ze nenařizuje ústní jednání (protože mě daná osoba dobře zná a dobře ví proč mě nechce vidět) ale přesto použije
"správní orgán stanovil nový termín pro provedení důkazu listinou, které se bude konat dne xx.xx.2018 v xx.xx hod." což mi přijde divný. Přesto vydá druhý pamflet, a v něm stanoví lhůtu 15 dní. Je pravda že kdyby se to vyzvedlo po deseti dnech tak se ty lhůty nepřekrývají. Přijde mi že začal přemyslet jak mě nachytat. Prvně dá datum a pak až lhůtu.
A vrátím se k podstatě přestupku.  Nikoho sem tím neohrozil, neomezil, a společenská nebezpečnost nulová. Pro mě teda chybí materialní stránka přestupku. Prostě přisly na to že se dá levně vydělat a rozeslaly to hromadně. Vim už o dalších 3třech lidech z okolí co to taky dostali.  Bohužel jsou ovce a zaplatili, že prý nemají čas a naladu se snima dohadovat, že je to přece jasný že to zaplatit musí. Připomíná mi to jednu pohádku (Uhlíři, máš zaplacený daně? A na přiští rok taky?)

No nic skočím dneska nebo zítra pro spis, ale asi tam o moc víc nebude než sem dostal do datovky.

IP zaznamenána