Pokud dojde na argument úřednice - Stání v křižovatce - poradíte mi jak správně reagovat?
Nevypadá to jako křižovatka a ani to není tak označené..
je to velká čtvercová plocha a není tam vidět kudy by vedly jízdní pruhy.. na pohled to vypadá spíš jako místo mimo pozemní komunikaci.. stejný názor mají i jiní řidiči protože podle fotek z map se tam běžně parkuje.
A není tam ani úprava přednosti.. a k upozornění na neočekávanou křižovatku bez úpravy přednosti slouží značka A3.. a ani ta tam není.
A3 - Křižovatka
Značka upozorňuje na křižovatku, kde není přednost v jízdě upravena svislými dopravními značkami.
V obci se užívá výjimečně (ani si nepamatuji kdy jsem ji v obci naposledy viděl), např. k upozornění na křižovatku, kde na rozdíl od svého předcházejícího průběhu již není pozemní komunikace hlavní a uplatňuje se zde ustanovení o přednosti v jízdě vozidel přijíždějících zprava.
Z toho, že tam tato značka není, jednoznačně vyplývá, že komunikace jsou stejné úrovně. Nikdy jsem neslyšel, že to že nejsou vyznačené jízdní pruhy by znamenalo, že se nejedná o pozemní komunikaci

Kvalita řidičů v ČR je jistě na vysoké úrovni.
Ale jak jsem již před časem psal, pokud to místo není jednoznačně odlišené, že se jedná o místo ležící mimo pozemní komunikaci a tady skutečně není, tak je to křižovatka. Opačně to neplatí, protože by vznikali nebezpečné situace. S názorem, že když něco není označené jako křižovatka, tak to není křižovatka bych radši do auta ani nelezl, ušetříte si komplikace v případě nedání přednosti zprava.
Jen pro informaci, jako obhajoba proti údajnému přestupku, klidně použijte vše co tu padlo. Ale v autě se tím prosím neřiďte, je to hovadina.