Dobrý den pánové,
můj známý (pan B) mi dnes volal (z nemocnice), že je po nehodě na motorce. Hledá jakoukoli pomoc, nejlépe právníka, nebo kohokoli, kdo by se ujmul jeho případu a řešil to za něj.
Já bych mohl pomoc možná s nějakým parkováním, rychlostí, ale na nehodu se tak nějak necítím.
Zkusím popsat nehodu, jak mi ji vylíčil :
On na motorce v pravém pruhu za dodávkou. Jednoproudá cesta s přerušovanou čárou. Za nima nikdo.
Dodávka začíná brzdit. Pan B vykoukne zpoza dodávky a zkontroluje si možnost bezpečného předjíždění.
Nikdo v protisměru, takže dal plný a začal předjíždět. V okamžiku začala ale dodávka odbočovat vlevo (bez blinkru) - není tam prý klasická křižovatka, ale vjezd do fabriky (průmyslová zóna, GPS mohu poslat, pokud by to pomohlo).
Srazila ho, on prý nějak z té motorky ještě stihnul vyskočit, zatímco motorka letěla dále.
Dodávkář prý zastavil, dodačně zapnul blinkr a začal si vše natáčet na mobil. Za panem B se rozběhli nějací 2 lidé (zřejmě nejací lidé z areálu?) a začali kontrolovat jeho stav. Měl v tu chvíli jen vyražený dech. Když to rozdýchal, poprosil je, ať mu pomohou s motorkou, ze které uniká benzín, aby něco nechytlo. Na to začal řidič dodávky na něj vyřvávat, že ať to nechá kde je, ať nemanipuluje policajtům s důkazy. Vrátný nehodu pouze slyšel, ale neviděl. Dle pana B, by tato nehoda mohla být zachycena i na kameře oné fabriky.
Po nehodě přijeli fízli, dali oběma dýchnot, result oba 0.
Má nějaké zlomeniny, naražené ledviny, odřeniny, ale nic život ohrožujícího.
Pak mu údajně byl odebrán "techničák" od motorky a zelená karta. Výměnou dostal "potvrzení o úcasti na dopravní nehodě", "doklad o zadržení osvědčení o registraci vozidla".
Prý nic nepodepisoval...?

Dnes z nemocnice volal "na policajty" (a nedají si říct), kde sic příslušného pána nesehnal, neboť toho má hodně, ale nějaká náhradní fízlice mu sdělila, že je viník nehody.
Co teď? Omlouvám se, ale s nehodou nemám (díky bohu) pražádné zkušenosti.
Panu B jsem řekl, ať nikam s tou dotlučenou hlavou nevolá, až bude zdráv a "oni" budou chtít, tak si ho předvolají.
Je tady někdo, kdo by se toho ujmul?
Ad Spis - dá už se zajistit Spis, nebo počkat až do momentu kdy to policie došetří a předá SO?