Díky za info no asi tedy zvolím ten otevřený postup, tedy vyberu to z pošty a pořídím kopii spisu.
Tady někde jsem četl, že je lepší bez ohlášení požádat o nahlédnutí do spisu a udělat mobilem kopii než požádat o zkopírování aby to měl úředník čas dát po formální stránce do kupy.
Napadá mě , když tam bude jako důkaz prázdné stojící auto, můžu to směrovat na nějakou krajní nouzi, že auto začalo doutnat či se prostě zastavilo a já musel okamžite tuto situaci řešit ?
Už tu mám jeden škraloup s alkoholem po odečtu 0.24 jsem se dostal někam k 0,1 promile, samozřejmě bylo přiznání , ale dostal jsem 6 měsíců a 5000 pokuty, po 3 měsících řidičák vrácen, protože sem chodil s manželem vedoucí referátu na fotbal

Nicméně v tom rozsudku bylo mraky chyb, např. moje jméno jenom na první stránce potom jméno někoho jiného a podobné nesrovnalosti , prostě šlo vidět, že má na to nějaký vzor, který jen opravuje, takže šance na nějakou formální chybu budou velké.
Vyberu tedy psaní , požádám o náhlednutí do spisu a s dovolením po anonymizaci sem postnu a uvidíme co dál.
Kdyby mi ten měšták nabídl 500 nebo mín asi to neřeším, ale maximum 2500 a já dostal 2000 a měl jsem objektivní důvody proč jsem to udělal to si myslím, že je odrb a podporovat to nebudu.Ještě se ten měšták divil, že chci do správního s tím , že on mi dává jen 2000

no tak v nejhorším dostanu 3,5K ale za to zaměstnání orgánu mi to stojí.
díky