Dobrý večer pánové,
omlouvám se za tématiku, která se vymyká dopravnímu fóru, patří spíše na zbraňové. Nicméně varuji zdejší majitele ZP před případnou koupí WaltherCCP (vyrábí to UMAREX). Jo, jasně, jsem debil, že jsem to vůbec kupoval (сhtěl jsem něco hezkého a praktického na nošení)...
Pistole nestřílí, když střílet má (zádržka 1 ze 3 zásobníků průměr-když přimhouřím všechny oči), horší, že střílí, když nemá. Pro SWAT držitele E skupiny ZP, nosící v režimu nataženo, zajištěno (a lá Colt 1911), špatná zpráva. Vystříleno asi 5k, vše tovární S&B (FMJ+NonTox).
http://www.waltherarms.com/ccp-recall/#Prosím, nekupujte v žádném případě, i když nádherně sedí, i vypadá, i střílí kam má.....někdy...
Rozhodl jsem se odstoupit od smlouvy (ne první reklamace). OD :
Já,
Adresy + IČO :
Oni1 = fůzovaná prodejna nové firmy: GunSeller1
Oni2 = HQ bývalé prodejny: Gunseller2
Věc :Odstoupení od kupní smlouvy pro překročení lhůty k vyřízení reklamace Vážení,
Dnex xxx jsem ve vaší provozovně na nadepsané adrese zakoupil samonabíjecí pistoli WaltherCCP ráže 9mmL, průkaz zbraně XXXXX, za cenu xxxxx Kč. Bohužel se na této pistoli vyskytla vada spočívající v nebezbečí výstřelu i se zajištěnou pojistkou. Viz :
http://www.waltherarms.com/ccp-recall/# Tuto vadu jsem reklamoval dne 27.3.2017 (viz reklamační protokol xxxx ). Dne 12.5.2017, tedy více, než 30 kalendářních dnů od vytknutí vady reklamace není dosud vyřízena.
Protože jste nesplnili povinnost uloženou vám v § 19 odst. 3 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, v platném znění, tím, že jste jako prodávající moji reklamaci včas nevyřídili, považuje se nedodržení lhůty k vyřízení reklamace za podstatné porušení smlouvy, které mi v souladu s ustanovením § 2002 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění, zakládá právo od smlouvy odstoupit. Tímto odstupuji od dané kupní smlouvy a žádám vás o vrácení kupní ceny na můj bankovní účet č. ….., a to nejpozději do 15 dnů ode dne doručení odstoupení.
S pozdravem
..............................................
(vlastnoruční podpis)
Kopie reklamačního protokolu,
Kopie dokladu o koupi
Během doby koupě--reklamace2 firmy Gunseller2 a Gunseller1 fůzovaly a firma Gunseller2 změnila působiště (na adresu Gunseller1 - Gunseller2 ukončila činnost na pobočcce, adrese koupě zbraně)
Reklamaci provedla nová firma Gunseller1, se kterou údajně Firma Gunseller2 fůzovala.
- Kam odstoupení adresovat nejlépe? Oběma s doručenkou? Hodlám jim to poslat normální poštou, protože ONI2 mají zakázano posílání datových el. zpráv do datovky

- Jde nějak vynutit odpověď pouze do datovky?
- A je lhůta přiměřená?