Dovolte mi několik dotazů na majáky. Předem chci udělat zcela upřimný discalimer, nemám důvod vám lhát:
neuznávám lidi co jezdí jako prasata na dálnici s nelegálně zapnutými majáky. Obecně mi nevadí, když někdo porušuje v dopravě zákony dokud s tím někoho neohrožuje nebo vyloženě neotravuje. Tudíž když někdo někde zaparkuje na zákazu a mně s tím nepřekáží, tak je mi to zcela jedno a klidně ať to napíše na Helmuta.
I tak by mě ohledně majáků zajímalo toto:
A) Jak může někdo obhájít modrý maják? Jakou technikou? Všichni víme, že to propaguje kokot MikeJePán ve své kocourkovině.. Otázka je.. Je nějaká realná obstrukce s majáky (podobně jako u parkování Helmut) než to prostě zkoušet protahovat a případně zaplatit těch směšných 2,5+1k korun? Zajímal by mě názor Vás, co už máte opravdové zkušenosti.
B) Jak je to s oranžovým majákem? Vím, že ten pokud není na pevno není potřeba mít napsaný v techničáku. Znamená to tedy, že pokud si koupím oranžové majáky/stroboskopy (které jsou asi stejně useless na jiné záměry než na sebe opravdu upozornit), tak stačí aby měly homologaci, zapnu je do zapalovače a jedu? V otázkách autoškoly se uvádí, že se smí jezdit pouze s povolenými světly a že oranžové majáky smí řidiči použít POUZE POKUD KONAJÍ V DOPRAVĚ ÚKON, KTERÝ BY MOHL OHROZIT OSTATNÍ ŘIDIČE (úplně přesnou definici po mě nechtějte

)
C) Co třeba majáky jiných barev? Červené, zelené...? Slyšel jsem, že existuje země, kde jsou tzv. začátečnické zelené majáčky, něco jako samolepka Z pro začátečníky. Zeleným majáčkem na střeše řidič říká, že se učí a ještě toho moc neumí.
Děkuji mnohokrát za vaši odpověď