Hoši tak pozor!
Stala se mi taková zajímavá sranda. Jel jsem s vypnutým majákem za předním sklem, zastavili mě fízli a rovnou to fotili, co to tam mám atd. A pak k čemu to je, co to je, že zcela zřetelně vidí, že to je maják. Prý že s tím lidi blikají, jednal se mnou jako kdybych byl vinen. Já jsem poskytoval pouze neurčité odpovědi, abych jim nedal nic, čeho by se mohli chytnout.
A oni, že mi nyní věc bude odňata. A já na to: a co když uzamknu vůz a prostě odejdu? A pak se to rozjelo:
• Tak vás sebereme, odvezeme na služebnu, vyřídíme si potřebné papíry a věc vám následně odejmeme,
• Dáme vám pokutu za to, že vám to bránilo ve výhledu (věc je tak malá a je skutečně tak nízko, že zakrývala pouze přední část kapoty, takže ve výhledu nebránila - myslím že je to někde implicitně v zákoně, vyhláškách nebo judikatuře řečeno),
(už jen to, že mě chtěli někam odvážet, se mi nelíbilo)
• Ten jeden policajt se nasral a říká: "pičo to jsem ještě neviděl hoši! Jak já se na to dycky vyseru, tak pičo to vám říkám, tohleto dotáhnu do konce, to vám garantuju" - bohužel nemám nahrávku, do té doby jsem se s nima snažil vyjít v dobrém a bez ničeho a nechtěl jsem je zbytečně provokovat. Asi jsem udělal chybu.
• Policajti si vzali moji totožnost, řekli, že mi to teda nezabaví, vrátili mi doklady a řekli, že firmě (které patří auto) přijde od magistrátu něco k vyřešení.
Nezkoušeli na mě nic z přestupkem podle písm. k), nepoučili mě, neptali se, jestli chci blokově, neříkali, že něco dávají do správního řízení. Zkrátka jako bych já jako řidič pokutu nedostal, ale firmě že něco přijde, že jsem měl za předním sklem něco (co ani neuměli určit, jakou barvu může vydávat).
Otázka do pléna zní, jestli můžu případnému řešení u magistrátu říct, že je to oranžové pro doprovázení nadměrných vozidel a že to mám umístěné ve vozidle proto, že mi to ve výhledu nebrání a tudíž jsem nespáchal žádný přestupek.
Co si o celé aférce vůbec myslíte?