30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: [1] 2 3 ... 5

Autor Téma: 64km/h na 50 a podpis záznamu  (Přečteno 8504 krát)

El_Mundial

• Zobrazit profil
64km/h na 50 a podpis záznamu
« kdy: 25 Dubna 2017, 22:58:41 »

Dobrý den,
byl jsem změřen civilní octavií v obci a po zastavení mi bylo sděleno, že jsem jel 64km/h. Požádal jsem o postoupení věci do správního řízení, jelikož s přestupkem nesouhlasím, nicméně záznam jež vyplnil policista jsem podepsal. I přesto, že se policista ptal, jestli chci řešit tento přestupek ve správním řízení a tedy s přestupkem nesouhlasím, nemůže být posléze na věc pohlíženo, že jsem s přestupkem souhlasil vzhledem k tomu, že jsem záznam podepsal? Vyjádření k přestupku jsem proškrtl.

Dá se případně argumentovat tím, že přede mnou jela dodávka, která tam skutečně jela, s plachtovou nástavbou a tudíž jsem přes ní neviděl značku začátek obce?

Je, v případě vyhraného případu, možné nárokovat náhradu za správní poplatek?

Omlouvám se, pokud jsou otázky banální, nicméně jsem nováček, jelikož doteď jsem se dokázal nad buzeraci částečně povznést. Avšak mé bodové konto se začíná plnit, tudíž mi s buzerací došla trpělivost - tento konkrétní přestupek byl naměřen, klasicky, na výjezdu z obce.

A ještě jedna otázka, jaký máte názor na pojišťovny na pokuty? Mají význam nebo je to nesmysl?

Děkuji za případné odpovědi

EDIT: přidána práva uživatelům mesec, kacafirek a j0hn --enzym
« Poslední změna: 02 Října 2018, 18:28:18 od enzym »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:64km/h na 50 a podpis záznamu
« Odpověď #1 kdy: 25 Dubna 2017, 23:18:20 »

S přestupkem jste nesouhlasil. Až Vám něco přijde, přeberte to v poslední den lhůty, anonymizujte a nahrajte sem. Do té doby studujte fórum, přiučíte se užitečným věcem.

V případě vyhraného případu není možné nárokovat náhradu za správní poplatek, jelikož ten v případě vyhraného případu neplatíte.

Pro mne pojištění na pokuty není zajímavé, raději bojuji sám. Člověk se u toho vzdělává a často to bývá povznášející. Pro někoho kdo nemá čas/chuť to může být zajímavé.

IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 25 Dubna 2017, 23:23:55 »

Nejdříve čtěte https://www.30kmh.cz/index.php?topic=2160.0, https://www.30kmh.cz/index.php?topic=705.0, https://www.30kmh.cz/index.php?topic=4187.0 a http://road-fens.cz. Čemu naporozumíte poté, je prostor a čas na Vaše dotazy.

Citace
Dá se případně argumentovat tím, že přede mnou jela dodávka, která tam skutečně jela, s plachtovou nástavbou a tudíž jsem přes ní neviděl značku začátek obce?
Bez spisu lze pouze věštit. Obecně argumentovat můžete čím chcete, úřad co chce uzná.
Citace
nárokovat náhradu za správní poplatek
Co tím máte konkrétně na mysli? Pokud paušál na SŘ, tak při výhře není vůbec vyměřen.
Citace
jaký máte názor na pojišťovny na pokuty
Ve zdejších kruzích je uznávána tato asistenční služba https://www.30kmh.cz/index.php?topic=1704.0, pokud nemáte čas, chuť a náladu bojovat sám.
« Poslední změna: 25 Dubna 2017, 23:25:58 od enzym »
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

El_Mundial

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 25 Dubna 2017, 23:37:10 »

S přestupkem jste nesouhlasil. Až Vám něco přijde, přeberte to v poslední den lhůty, anonymizujte a nahrajte sem. Do té doby studujte fórum, přiučíte se užitečným věcem.

Už studuji, nicméně je to čerstvá záležitost a nerad bych něco promeškal.  ;)
Jinak zatím děkuji za odpověď
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 26 Dubna 2017, 00:18:02 »

... tento konkrétní přestupek byl naměřen, klasicky, na výjezdu z obce.
To záleží na konkrétní situaci. Zastavili Vás na výjezdu z obce. Pokud jste nemohl jet jinudy než přes centrum města, mělo Vám být jasné, že jste v obci i kdyby značka na vjezdu do obce nebyla. Pokud se jednalo (alespoň v rámci Vámi úřadu udané trajektorie) o cestu mezi ničím, dalo by se o takové argumentaci uvažovat.
IP zaznamenána

El_Mundial

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 26 Dubna 2017, 19:52:47 »

Je někde upraveno kde může státní policie měřit v obci? A pokud, kde bych to našel?
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 26 Dubna 2017, 19:55:01 »

Můžou měřit jak chtějí, na rozdíl od měšťáků.
IP zaznamenána

El_Mundial

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 13 Června 2017, 22:17:39 »

Tak UŽ se konečně uráčili mi poslat obsílku. Nicméně poté, co jsem si to přečetl nevím, jestli vůbec má cenu to rozporovat. Jak to vidíte?
Mají tam několik chyb ohledně toho kde mě zastavili, to že přede mnou údajně nejelo žádné auto, že nemám doteď žádný přestupek atd. Nicméně hádám, že to asi nejsou natolik zásadní věci, aby to bylo možno napadnou a utlouct to na tom.
Taky se tam píše, že mám zaplatit 1500 kč, je tam uvedené číslo účtu a variabilní symbol, nicméně v obálce mi přišla složenka se stejným číslem účtu i variabilním symbolem ale na částku 1000 kč. To si můžu vybrat? A je vůbec co rozporovat?
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 14 Června 2017, 00:32:50 »

Klasická sračko-copy-pasta, z těch chyb bych si teď v začátku zas tak moc nedělal. V zásadě se nabízejí 3 možnosti - zaplatit 1500, zaplatit 1000 a neplatit nic, nebo aspoň zatím.

Pokud chcete mít jistotu, že to nebude dražší, než je orgánem stanoveno teď, opatřete si ve stanovené lhůtě pro odpor (tj. 15 dní) kompletní kopii spisového materiálu. Doporučoval bych zajít si tam osobně se záznamníkem (telefonem) v ruce, nejlépe hned dnes. Vyfoťte si spis (doporučuji před samotnou realizací návštěvy alespoň trochu si projít zde rozebíranou problematiku nahlížení do spisu), zanonymizujte ho a nahrajte sem. Zcela jistě se najde někdo, kdo se ke spisu rád vyjádří a doporučí vám další postup - na základě tohoto doporučení se pak sám můžete rozhodnout, zda-li chcete pokutu zaplatit, nebo zkusíte zabojovat.

Koukal jsem v mapách a měření v té obci (v daném směru) by nemuselo být úplně bezvadné, tím spíš, když měřili Ramerem, ale to nezjistíme, dokud tu nebude spis. Takže neutíkejte z boje, když ještě není jistá prohra  :)
IP zaznamenána

El_Mundial

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 19 Června 2017, 10:38:05 »

Tak bohužel jsem se ke spisu dostal až dnes. Dávám sem kompletní spis, tak jak mi byl předložen. Samozřejmě anonymizovaný. Má tedy cenu se o to bít? Pár chyb jsem tam našel, nicméně se domnívám, že to nejsou chyby mající potenciál zvrátit celý případ. Ale právník nejsem, takže nevím jestli tam není něco dalšího co by mi nahrávalo.
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 19 Června 2017, 11:04:53 »

Viz návod pro Ramer 10, strana 12: Měření na vnějším okraji zatáčky není dovoleno.
IP zaznamenána

Grave

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 19 Června 2017, 11:39:35 »

Viz návod pro Ramer 10, strana 12: Měření na vnějším okraji zatáčky není dovoleno.
Z fotografie to vypadá, že měří již na rovince po vyjetí ze zatáčky
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 19 Června 2017, 11:50:54 »

Ano, ale manuál také definuje minimální délku přímého úseku. Co si takhle napřed trošku počíst?  8)
IP zaznamenána

Grave

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 19 Června 2017, 13:24:22 »

Ano, ale manuál také definuje minimální délku přímého úseku. Co si takhle napřed trošku počíst?  8)
To definuje, jen reaguji na "měření v zatáčce".
A protože mám načtený manuál (sice na Rammer 7, ale bude to asi podobné) - při ustavení radarové hlavy, mají
cajti běhat po silnici s výtyčkama, a mimo jiné, také rovně vedle vozovky před automobilem (10m?).
Sic nevím přesně, jak to provádí (pokud někdo ví, budu rád za info), ale přes ten kmen tu výtyčku viděli jak?

IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 19 Června 2017, 13:37:14 »

No, takže to lze smáznout na měření ve vnějším okraji zatáčky bez potřebné délky přímého úseku. Z toho plyne, že vlastní měření zcela určitě probíhalo přímo v zatáčce, což je návodem výslovně zakázáno.
Z toho že policajti byli proškoleni lze usoudit, že to jsou mimořádně tupí policajti a krom papíru o proškolení to na nich žádné následky zjevně nezanechalo.
IP zaznamenána
Stran: [1] 2 3 ... 5