Dobrý den,
byl jsem změřen civilní octavií v obci a po zastavení mi bylo sděleno, že jsem jel 64km/h. Požádal jsem o postoupení věci do správního řízení, jelikož s přestupkem nesouhlasím, nicméně záznam jež vyplnil policista jsem podepsal. I přesto, že se policista ptal, jestli chci řešit tento přestupek ve správním řízení a tedy s přestupkem nesouhlasím, nemůže být posléze na věc pohlíženo, že jsem s přestupkem souhlasil vzhledem k tomu, že jsem záznam podepsal? Vyjádření k přestupku jsem proškrtl.
Dá se případně argumentovat tím, že přede mnou jela dodávka, která tam skutečně jela, s plachtovou nástavbou a tudíž jsem přes ní neviděl značku začátek obce?
Je, v případě vyhraného případu, možné nárokovat náhradu za správní poplatek?
Omlouvám se, pokud jsou otázky banální, nicméně jsem nováček, jelikož doteď jsem se dokázal nad buzeraci částečně povznést. Avšak mé bodové konto se začíná plnit, tudíž mi s buzerací došla trpělivost - tento konkrétní přestupek byl naměřen, klasicky, na výjezdu z obce.
A ještě jedna otázka, jaký máte názor na pojišťovny na pokuty? Mají význam nebo je to nesmysl?
Děkuji za případné odpovědi
EDIT: přidána práva uživatelům mesec, kacafirek a j0hn --enzym