Zdravím vás dobří lidé. Již nějakou dobu forum sleduji a využil jsem jej i pro řešení svého problému. Před 10 měsíci jsem byl zastaven hlídkou PČR a byla provedena dechová zkouška. Nejdřív sem foukl 0,10 - pak nasadily nejaky naustek a pořídili hodnoty 0,33 a 0,34. Nesouhlasil jsem, nic jsem nepodepsal.Avšak 3 piva jsem tak v průběhu procedil, což byla i pravda, že jsem je vypil minulý den - tedy asi 12 hodin před jízdou. Řidičák jsem u sebe neměl. Záhy přišlo předvolání - z toho jsem se omluvil celkem 2x a napotřetí už jsem jim poslal vyjádření, že nejsem povinnen se k ústnímu jednání dostavit na základě zdejších návodů od jkrause. A poslal zároveň vyjádření, které zde pak doplním.
Dlouho nic a nyní přišlo "Předvolání obviněného k ústnímu jednání, v jehož průběhu budou provedeny výslechy svědků"
Nechci se tam rozhodně osobně dostavovat, protože je to pro mě přes celou republiku. Takže bych rád zjistil, jak to prodloužit a hlavně jak se tam nemuset dostavit. Písemné svědectví bych doplnit mohl - svědka bych měl. Jelikož jsem neuváděl, kdo jsou svědci, tak nevím koho tam chtějí vyslýchat.
Průser je, že sezení je již 18.4. a dnes jsem teprve odbdržel naskenovanou kopii, jelikož nebydlím v míste trvaleho bydliste.
Děkuji všem za rady a budu tu koukat co hodinu :-)