30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: [1] 2 3 ... 7

Autor Téma: [WIN] Výzva - rychlost v obci  (Přečteno 12427 krát)

tpec

• Zobrazit profil
[WIN] Výzva - rychlost v obci
« kdy: 24 Března 2017, 09:10:12 »

Zdravím příznivce tohoto webu.

I já jsem se v nedávné době dočkal "výzvy" k uhrazení určené částky. Jedná se o překročení rychlosti v obci do 20km/h změřeno "automatizovaným technickým prostředkem". Od změření k doručení výzvy uplynuly 3 dny, celkem rychlíci řekl bych.

Tento web pročítám již delší dobu, přesto bych poprosil zdejší zkušené osazenstvo k malému manuálu jak správně postupovat při řešení výzvy nejlépe k nedořešení údajného přestupku.

K příslušnému úřadu to mám kus cesty, proto bych se nechtěl dostat k tomu, abych jej musel navštívit.

Níže přikládám anonymizovanou výzvu k nahlédnutí. Jedná se podle mě o standardní postupu ouřadů.

Velmi děkuji.

« Poslední změna: 27 Března 2017, 13:46:14 od tpec »
IP zaznamenána

mala.panda

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Výzva - rychlost v obci
« Odpověď #1 kdy: 24 Března 2017, 10:52:38 »

https://www.30kmh.cz/index.php?topic=4187.0

Klíčové slovo do vyhledávání je Helmut.

Zajistit schránku na dostupné adrese, na ní dát Helmutovo jméno. Nabonzovat Helmuta. Po té co bude fikcí doručeno do Helmutovy schránky doznat se k tomuto smrtelnému hříchu. Vyčkat doručení příkazu a nechat Helmuta zaplatit...a nebo taky ne :)
IP zaznamenána

tpec

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 24 Března 2017, 11:36:40 »

Děkuji,
pokud dobře chápu, uvedu kámoše Helmuta jako řidiče mého vozu, který jej v dané době řídil a musím také uvést jeho adresu (jak trvalou, kde se nezdržuje, tak korespondenční, kde se zdržuje).

1. Mám Helmuta naprášit hned (před uplynutím 15 denní lhůty), nebo mám výzvu ignorovat a naprášit ho až ve správním řízení.
2. Dalším krokem bude pověření mé osoby pro zastupování ve věci SprDele, který je už rozjetý (dle informací ve "výzvě").
3. Co když na mě pak budou vyrukovat s fotkou, kde mi bude můj kamarád náhodou podobný...
« Poslední změna: 24 Března 2017, 12:03:26 od tpec »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 24 Března 2017, 12:05:28 »

1. Do 15 dnů od doručení výzvy nebo do 60 dnů od přestupku. Co bude později. (předpokládám, že orgán má dost drzosti na turbosprdel)
2. Sprdel ještě neběží a pokud se najde viník (řidič), tak se ani nikdy nerozběhne.
3. Vzhledem k tomu, že to máte na úřad daleko, tak se tam neukážete. A orgán může fotku porovnávat max. tak se svým orgánem.
« Poslední změna: 24 Března 2017, 12:07:35 od Číkus »
IP zaznamenána

mala.panda

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 24 Března 2017, 12:11:11 »

Adresa kam mají doručovat, jméno příjmení a datum narození, to by jim mělo stačit. Na nic víc nemají nárok :) Helmuta naprášit hned, kdyby jeli turbo tak s tím budou jenom zbytečné problémy. Ta výzva je nějaká pomatená, sprdel nemohli ještě zahájit. Teda ne podle zákona :) Co se týče plné moci od Helmuta k zastupování, je to dobré na budování skillu pokud víte co dělat. Nejbezpečnější varianta je přimět úřad, aby vůči Helmutovi vydal příkaz a ten nabyl právní moci. Co je na fotce je v současné situaci jedno. Pokud se Helmut dozná a úřad rozhodne, pokuta jde za ním a Vy jakožto provozovatel jste z obliga.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 24 Března 2017, 12:21:34 »

mala.panda> To není pravda. Je potřeba uvést jméno, příjmení, datum narození a trvalé bydliště. V našem případě také navíc doručovací adresu, aby mohl Helmut komunikovat.
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 24 Března 2017, 12:26:15 »

Citace
Dalším krokem bude pověření mé osoby pro zastupování ve věci SprDele, který je už rozjetý (dle informací ve "výzvě").
Žádná sprdel ještě rojetá není, pletete si pojem a průjem, resp. odpustek a správní delikt, studujte https://www.30kmh.cz/index.php?topic=4187.0 a https://www.30kmh.cz/index.php?topic=705.0.
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

tpec

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 24 Března 2017, 12:30:12 »

Děkuji za odpovědi.

Ještě bych se tedy zeptal:

Mám napsat já, jakožto provozovatel bonz na Helmuta ať si ho kontaktujou ouřadové sami, nebo má Helmut napsat rovnou sám za sebe (na základě reakce na mnou předanou výzvu Helmutovi => ať si to řeší sám), že se k činu doznává.

Kromě Helmutovy trvalé adresy z EU můžu uvést svou korespondenční adresu, protože u mě teď Helmut chvíli přebývá?

Děkuji
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 24 Března 2017, 12:43:54 »

Běžná praxe je taková, že provozovatel udá Helmuta.

Ano, Helmut u Vás může být na návštěvě.
IP zaznamenána

tpec

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 24 Března 2017, 12:58:56 »

Děkuji. Kdo za Helmuta vyzvedne obsílku s pruhem, až mu to dojde...
IP zaznamenána

mala.panda

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 24 Března 2017, 13:06:56 »

mala.panda> To není pravda. Je potřeba uvést jméno, příjmení, datum narození a trvalé bydliště. V našem případě také navíc doručovací adresu, aby mohl Helmut komunikovat.

Co když trvalý pobyt někdo nemá ? Přece můžeš odevzdat občanku a žít jako úřední bezdomovec,ne ?  To jako někomu takovému kdo má ŘP nemůžu půjčit auto ? :)
IP zaznamenána

hh

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 24 Března 2017, 13:39:20 »

Pokud je to úřední bezdomovec, který se odhlásil z poslední reálné adresy (nebo byl odhlášen, protože mu zanikl důvod, na základě kterého tam byl hlášený, např. nájemní smlouva či souhlas oprávněné osoby), tak adresu trvalého pobytu má na ohlašovně (na úřadě). Tam není co řešit.

Pokud jde o bezdomovce, co skutečně nemá žádný (úředně známý) trvalý pobyt či obvyklý pobyt (např. občan ČR si podle § 10(2) zákona č. 133/2000 Sb. o evidenci obyvatel trvalý pobyt v ČR zrušil a jakoukoliv svoji adresu v ČR či zahraničí před státem důsledně tají), tak tam musí postačit jméno a datum narození, v případě relativně nepravděpodobné existence duplicity pak jakákoliv informace způsobilá jej identifikovat (např. RČ, poslední trvalý pobyt v ČR, místo narození, číslo jiného dokladu vydaného ČR, např. ŘP atp.). To ovšem budou poměrně vzácné případy.
IP zaznamenána

tpec

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 24 Března 2017, 14:16:54 »

Prosím, kdo za Helmuta vyzvedne obsílku až ho naboznuju, že řídil moje auto... když nebude k zastižení a já to logicky nebudu moci převzít (protože se nemůžu prokázat jako on). Převzít proto aby(ch) věděl o postupu výzvy a mohl případně reagovat přiznáním.

Jde mi o to, aby mě už úřad neoxidoval, když jim dám řidiče. Ve výzvě se píše, že "...nebude na základě poskytnutých údajů osobě údajného řidiče doručeno, nebo nebude vina řidiče prokázána, správní orgán bude pokračovat v šetření správního deliktu s provozovatelem vozidla."

Děkuji.
« Poslední změna: 24 Března 2017, 14:19:49 od tpec »
IP zaznamenána

vvvvvv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 24 Března 2017, 14:25:30 »

Je to zde opakovaně popisováno. Řidiči Helmutovi bude doručeno fikcí, obvykle vhozením do schránky. Ten se samozřejmě ke zločinu přizná, což je dostatečné pro prokázání viny.
IP zaznamenána

icu

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 24 Března 2017, 16:21:39 »

Bod 1 - je chybou, že od změření k doručení výzvy uplynuly jen tři dny. Pro poštu s modrým pruhem prostě neběžíme hned, jak o to pošta požádá, ale vždy až poslední možný den, případně si necháme písemnost hodit do schránky. (Tady bacha - některé úřady posílají tyto dopisy s Pozn. 1 - při nevyzvednutí vrátit odesilateli a Helmut nebo jím pověřená osoba se musí písemnosti domáhat ve spisu či žádat o opětovné doručení. Pozn. 2 znamená při nevyzvednutí hodit do schránky, ta tam má být).

Bod 2 - Helmut se musí přiznat. Pokud to neudělá, tak nastupuje Sprdel.
IP zaznamenána
Stran: [1] 2 3 ... 7