30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: [1] 2 3 ... 8

Autor Téma: [LOST] 2 řízení (56 v obci, a v jiném městě 102 mimo obec)  (Přečteno 2984 krát)

mrfelix

• Zobrazit profil

56 km/h v obci
Široký průtah silnice I. třídy, 17:50 večer v malé obci.
Ve výzvě vyzvali jenom k uhrazení částky, pouze v až poučení stálo, že "mám právo místo zaplacení určené částky písemně sdělit ... osobu řidiče..."

OTÁZKA 1: Je toto dostatečné úsilí ke zjištění totožnosti řidiče?

Změřili radarovým rychloměrem R10/16/..., mají prý i fotku.
Výzvu jsem ignoroval, příkaz, odpor.

DNES přišlo:  "Vyrozumění o provedení důkazů mimo ústní jednání" a v něm je konečně uvedeno, že jsem účastník řízení ve věci správního deliktu.
OTÁZKA 2: Už samotný příkaz byl zahájením SprDele? Tedy už tehdy šlo žádat o kopii spisu?
To jsem nezvládl, žádnou kopii spisu nemám.
OTÁZKA 3: Provedení důkazů se koná za 10 dnů kus jižně od Pardubic. Je vhodné poslat zmocněnce a nejít osobně, když mají foto (těžko říct, jaké)? Lze zde na fóru sehnat dobrovolník na kus jižně od Pardubic, ráno, za 10 dní?
OTÁZKA 4: Mám teď žádat kopii spisu podle InfZ, SprŘ nebo tam jet co nejrychleji osobně, abych věděl, co přesně je na fotce co nejdříve?
« Poslední změna: 23 Března 2017, 10:37:35 od hh »
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:2 řízení (56 v obci, a v jiném městě 102 mimo obec)
« Odpověď #1 kdy: 13 Března 2017, 13:35:57 »

Soudy to asi jako dostatečné úsilí spíš uznají.. jestli ta výzva měla všechno co má mít podle §125h ZPPK.

Ano.. příkaz je zahájení řízení.. a když se nepodá včas odpor tak i konec řízení..

Ano.. už po příkazu šlo žádat kopii spisu.. ale můžete i teď..

Jestli provádět budou jen fotky a nebudou vyslýchat svědky tak asi nemá cenu tam chodit.. nahlížet do spisu jde i mimo ten termín..
psali v tom dopisu i něco o vyjádření k podkladům pro vydání rozhodnutí?
Fotka teď nikoho trápit nebude.. ve fázi SprDelu řidiče už nebudou řešit.
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 13 Března 2017, 14:32:41 »

2M: Díky za všechny odpovědi, jsem ve věcech SŘ nováček, moc toho nevím, fakt díky!
Ano, ve "Vyrozumění" není ani slovo o svědcích, ani slovo o vyjádření k podkladům před vydáním rozhodnutí.
(Tudíž budou jenom podle fotky ztotožňovat vozidlo a porovnávat čas pořízení fotky, například?)

Ještě nechápu, proč přesně žádat kopii spisu poštou podle InfZ a ne podle SprŘ?

IP zaznamenána

Jan Novák

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 13 Března 2017, 15:07:11 »

Ještě nechápu, proč přesně žádat kopii spisu poštou podle InfZ a ne podle SprŘ?
Protože podle SprŘ se na to vyserou s tím, že nemají povinnost to někam posílat a má si tam člověk pěkně dojet v úředních hodinách jako za císaře pána. Dle Infz se jim dělají obstrukce o poznání hůř.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 13 Března 2017, 16:03:19 »

Na InfZ žádost zase mají výmluvu.. že nahlížení do spisu je speciální úprava vůči InfZ.. takže podle obsahu dopis posoudili jako žádost podle SprŘ.. no a podle SprŘ "nemají povinnost to někam posílat a má si tam člověk pěkně dojet v úředních hodinách jako za císaře pána".

Ve zkratce.. když úřad nebude vstřícný tak to poštou nepošle.

asi to dělají ze škodolibosti a vzteku.. že si poddaný dovoluje podávat žádosti a ještě se snad v řízení hájit místo aby poníženě zaplatil..
nevím proč jinak když nahlížení stejně umožnit musejí.. a ještě riskují odvetu.. třebas že občan bude spis studovat důkladně a dlouho.. a přijde v pátek kolem poledního.. a na nahlížení se posilní fazolemi a česnekem..
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 13 Března 2017, 17:01:26 »

Na zamítnutou žádost podle SprŘ se dá docela hezky reagovat podjatostí a dá se to použít následně do odvolání, obzvláště když to tam člověk má daleko.
Zamítnutí podle InfZ je akorát na podpal do kamen, protože to s vlastním řízením nemá nic společného.
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 14 Března 2017, 05:42:34 »

Děkuji, pane Opasi, přesně tohle jsem potřeboval slyšet.

To 102 mimo obec je se zastavením PČR a ztotožněním. Ozvu se, až budu vědět, čím a jak měřili.
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 21 Března 2017, 19:03:55 »

Takže 102 mimo obec se ztotožněním je nakonec rychlejší:

- nahlédnuto do spisu, spis ok
- měřeno Microdigicam LTI v módu manuálním, vzdálenost 163 m
(je to sice mimo optimální vzdálenost podle návodu https://www.30kmh.cz/index.php?topic=656.30) ale na tom těžko něco postavím, když auto a SPZ vidět jsou.
- je jenom snímek vozidla víceméně bez okolí
- stále nic nemám, kromě chybějícího materiálního znaku
- jsem předvolán na ústní

Protože stále nic nemám, je vhodné na ústním vznést požadavek na výslech svědků? Co je vhodné jako odůvodnění toho požadavku?
Později policistům položit otázky:
1) zda si pamatují na měření mého vozidla v tom místě
2) zda měří často na tom místě
3) jak postupovali při měření rychlosti mého vozidla
4) jakou rychlostí většinou jezdí auta v tom místě (chtěl bych se doslechnout, že nikdo míň, jak 80)
5) jestli je na úseku měření vidět na velkou vzdálenost
...

Bohužel, pan praporčík působil chytře a choval se slušně, dokonce v místě činu sám nabídl, že oznámení přestupku nemusím podepisovat a vysvětlení na něm můžu proškrtávat. Tak nelze čekat, že by na budoucím vyslechnutí blábolil.
Furt nic nemám  >:(
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 21 Března 2017, 19:08:58 »

PROSÍM SMAZAT FOTKU!!!!

Fotka odstraněna. Číkus
« Poslední změna: 22 Března 2017, 10:44:18 od Číkus »
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 21 Března 2017, 19:48:53 »

Zajímavostí je, že ve spisu byla digitální fotka, ale je to jen Print Screen obrazovky se zobrazeným záznamen přestupku z microdigicamu. Hodně zvláštní.
Ale přímo ten záznam je (správně vytištěný) součástí papírového spisu.

(omlouvám se, špatně jsem anonymizoval předchozí fotku, vylepšeno.)
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 22 Března 2017, 09:18:30 »

Je docela problém se trochu zorientovat v popisu problémů. Na přiloženém dokumentu vidím pouze názvy kolonek, info dávkováno postupně.
Policajt je nazván panem praporčíkem....Obesíláte emaily s požadavkem na rady.
Budí to pochyby o vaší identitě, fakticky.

Protože jsem již výslechy policajtů absolvoval - předjímám odpovědi:
1) zda si pamatují na měření mého vozidla v tom místě - "naprosto jasně, vše proběhlo podle zákona"
2) zda měří často na tom místě - "máme právo měřit kdekoliv, tedy i na tomto místě"
3) jak postupovali při měření rychlosti mého vozidla  "v souladu s návodem a zákonem"
4) jakou rychlostí většinou jezdí auta v tom místě (chtěl bych se doslechnout, že nikdo míň, jak 80) - "evidujeme pouze ty, co překročí rychlost"
5) jestli je na úseku měření vidět na velkou vzdálenost - "jedná se o úsek, co považujeme za rizikový"

Tyhle otázky moc nepomohou...
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 22 Března 2017, 21:42:22 »

Opravdu nejsem policajt, ani úředník, ani jsem nikým z nich nikdy nebyl. Díky, zpochybnění identity potěšilo. Ale dobře, že jste ve střehu!
Info jsem opravdu dodal neúplné, protože jakékoliv přesné formulace a přesná data podání ztotožňují řízení, byť nejsou uvedena jména. Navíc jsem dosud neměl nic zajímavého, nebo jsem si to myslel, běžné výzvy a příkazy znáte.

Teď ale fakt potřebuju poradit a jde skoro o minuty.
Řízení 56 km/h v obci, Sprdel

Na příkaz podán odpor, tehdy jsem si neuvědomil, že už můžu žádat spis.
O spis požádáno nedávno, formulace:

Žádost o pořízení kopie správního spisu podle §38 zák. č. 500/2004 Sb.
Vážení,
podle § 38 odst. 4 zák. č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, (dále jen „SprŘ“),  s přihlédnutím též k §6 odst. 2; též k §15 odst. 1; § 17 odst. 2 a §38 odst. 4 SprŘ, žádám o pořízení kopie celého správního spisu ...spisová značka i číslo jednací… Pořízené kopie mi, prosím, bezodkladně zašlete na moji adresu.
S pozdravem

(níže převedena jejich odpověď doručená dnes 22.3.2017, ztučnění jsem provedl já, v doručeném dopise je jiné ztučnění).
Věc: Sdělení k žádosti a poučení
Jako účastník řízení o správním deliktu provozovatele, jste dne … zaslal správnímu orgánu písemnou žádost, ve které žádáte o zaslání kompletní kopie spisovému materiálu spis. zn. … Fakticky se jedná o žádost o pořízení kopie spisu ve smyslu § 38 odst. 4 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád (dále jen „SŘ“), ve znění pozdějších předpisů (dále jen „správní řád“). V této věci jde o realizaci procesního práva účastníka řízení na seznámení se s obsahem spisu. Ve věci Vaší žádosti Vás tedy odkazuji na Vám doručené vyrozumění o provedení důkazů mimo ústní jednání č.j. … ze dne …, v rámci tohoto úkonu Vám bude v souladu s ustanovením § 38 SŘ umožněno nahlédnout do spisu vedeného ve Vaší věci, v rámci tohoto svého práva, si můžete činit výpisy a máte právo, aby Vám správní orgán pořídil kopii spisu nebo jeho části.
Právo účastníka řízení nahlížet do spisu a pořizovat si z něj výpisy (fotokopie), vychází ze základních zásad správního řízení a je časově neomezené. Z § 38 SŘ vyplývá, že účastníci řízení a jejich zástupci (v některých případech –a to prokáže-li odůvodněnost svého požadavku i jiná osoba) mohou získat informace o řízení před správními orgány nahlížením do spisu. Citované ustanovení zároveň upravuje maximální možnou šíři tohoto oprávnění, tj. právo nahlížet do spisu v celém jeho rozsahu s výjimkou protokolu o hlasování, a aniž by nahlížející osoba musela jakkoliv specifikovat obsah informací, které hodlá ve spisu nalézt. Účastníci řízení nejsou povinni, na rozdíl o d jiných osob uvedených například v § 38 odst. 2 SŘ, prokazovat odůvodněnost svého požadavku. § 38 odst. 4 SŘ ale nepředpokládá, že by části spisu byly zasílány poštou. Podle správního řádu je však nahlížení úkonem, který podlézá zákonem přesně stanovenému postupu. Vzhledem k tomu, že právo nahlížet do spisu mají ve správním řádu jen taxativně vyjmenované osoby, je nutné osobu do spisu nahlížející jednoznačně identifikovat. Je také nutné o úkonu učinit záznam a to podle § 15 a §18 SŘ, což by v případě zasílání poštou nebylo fakticky možné.
(Moje poznámka:  Úřad mě obesílá „s modrým pruhem“, tedy doporučeně s doručenkou „zmocněnci, zákonnému zástupci“ a „uložit jen 10 dní, nevracet, vložit do schránky“. Protože nemám zákonného zástupce a nemám ani zmocněnce, tak jsem při doručování jednoznačně identifikován. Stačí nezaškrtnout to „Vložit do schránky“.)
Jako účastníka řízení ve věci správního deliktu Vás … provozovatele vozidla … zároveň poučuji, že v rámci správního řízení …  zahájeného na základě …  že po dokazování mimo ústní jednání (provedení důkazů listinami obsaženými ve spise), které bude provedeno, jak jste byl písemně vyrozuměn dne 23. března 2017, bude mít správní orgán shromážděny veškeré podklady pro vydání rozhodnutí a ve věci bude vydáno rozhodnutí.
Jako účastníka řízení – Vás správní orgán podle ustanovení § 36 odst 3 … poučuje, že před vydáním rozhodnutí máte možnost vyjádřit se k podkladů rozhodnutí u správního orgánu … a do ve lhůtě 10, tj. slovy do deseti pracovních dnů od provedeného dokazování mimo ústní jednání, tedy od 23. března 2017 a to kterýkoliv vyhrazený den pro úřední jednání, tj. v pondělí a ve středu nebo ve dny nevyhrazené …. ale vždy po telefonické domluvě na číslech … . Pokud byste se dostavil bez předchozí domluvy, mohlo by se stát, že vzhledem  k jinému jednání správního orgánu by se Vám správní orgán … (teď je tu nějak slušně popsáno, že se na mě vyserou).
Poučení účastníka řízení:
-paragrafy a komentáře necituji.

A teď babo raď:
A) Být v té prdeli 170 km už zítra v devět ráno, po telefonu si vzít náhradní volno z práce, a prohlédnout si dokazování.
(Případně tam být v ponděl, středu v nejbližších dnech.)

B) Nebo naopak zůstat fakticky neseznámen se spisem a hrát to na tuto chybu správního orgánu.
Poslat jim nějaký líbesbríf s mým vyjádřením k řízení, znovu žádat spis a nic víc.
+ Odvolání

Byl byste, prosím, někdo tak hodný a pohotový a sdělil mi Váš jednopísmenný názor nejlíp do 5:00 ráno?

(Zajímavost, ve výzvě je uvedené jiné měřící zařízení, než v příkazu, doufám, ež to správní orgán neví, otázka je, čím skutečně měřili a na co mají doložená poučení atd.
Tím pádem není jasné, zda bylo zařízení opravdu automatické a zda ho v tom kterém místě městská policie mít může. Místo měření a městskou polici sdělím kdyžtak neveřejně.)
IP zaznamenána

PVS

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 22 Března 2017, 22:24:12 »

Já bych tam nejezdil - nikdy nejezdím, mám to příliš daleko a mým cílem je dostat spis bez dodatečných časových a finančních nákladů. Naopak bych jim napsal něco nehezkého s tím, že to mám moc daleko, nemocné děti, nemocné rodiče, sám jsem nemocný... A že jsem si vědom jejich naschválů, ale že přesto opakovaně žádám o kopii spisu jako účastník řízení podle SprŘ. A protože je mi jasné, že jsou zmrdi a budou mi i nadále protiprávně bránit seznámit se se spisem, zároveň tedy, jako prostou obranu proti jejich úřední svévoli žádám zároveň o totéž podle InfZ, ať se tím tedy popasují. A opět: mám to daleko, atd, atd, a nikam nejedu... Takhle už jsem to už několikrát použil a v mém případě mi spis poslali (do DS - na druhou stranu musím uvést, že mi nikdy v prvním kole spis neodmítli tak okatě, takže to, co píšu výše jsem použil vždy jako první žádost o spis jako reakci na předvolání). Je velmi pravděpodobné, že i tady si najdou kvazizdůvodnění, že ne, aby neztratili tvář - odmítnou podle SprŘ, to už známe a odmítnou i podle InfZ, s odůvodněním, že se jedná o účastníka řízení. Cílem by pro mě bylo dostat do spisu co nejvíce informací o tom, že vynakládám snahu a oni naopak sabotují.
Zároveň ale může někdo jiný zažádat o tento spis podle InfZ, třeba bratranec, kámoš, apod. Tam by měli začernit osobní údaje a poslat to bez okolků, možná si naúčtují nějaké peníze za poštu a kopie (digitálně by to mělo být zdarma).

Také je možno zkusit požádat někoho ze sítě nahlížečů zde, kdo je z rozumného okolí.
IP zaznamenána

mrfelix

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 22 Března 2017, 22:42:33 »

Díky, PVS, moc díky!!

Ještě, věděl by někdo, jak se dostat co nejrychleji k informaci, zda má městská policie většího, ale neokresního města někde mezi Pardubicemi a Jihlavou právo měřit automatizovanými prostředky v sousední samostatné obci?
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 22 Března 2017, 22:51:11 »

Na stránkách té obce kde vás změřili si najděte veřejnoprávní smlouvu kterou s těma parazitama mají uzavřenou
IP zaznamenána
Stran: [1] 2 3 ... 8