30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Parkování na placeném parkovišti bez zaplacení služebním vozem  (Přečteno 2639 krát)

morgan

• Zobrazit profil

Dobrý den.
Byl jsem vyzvednout služební automobil stojící na placeném parkovišti, který neměl uhrazeno parkování. Automobil byl opatřen botičkou, která byla ještě teplá. Městapo zrovna obouvalo další vedle stojící vozidlo. Požádal jsem o její sundání. Strážník se mě bez jakéhokoliv poučení dotázal, zda je vůz můj (odpověděl jsem: "Ne"), následně zda je služební (odpověděl jsem: "Ano"). Nabídl pokutu 200,- Kč, tu jsem odmítl, s přestupkem jsem nesouhlasil. Strážník mě požádal o občanský průkaz, ten jsem mu dal. Opsal si ho, vypsal nějaký papír a oznámil mi, že to bude orgán řešit s provozovatelem vozidla. Botu sundali a odjeli. Mám audiozáznam celého vystoupení od prvotního "Dobrý den" až po rozloučení. Nic jsem nepodepisoval.
Vozidlo vlastní firma ABC, která jej pronajímá firmě XYZ. U firmy XYZ pracuji a mám zde auto k výhradnímu používání. Když byl tomuto autu naposledy zastrčen lísteček stran chybného parkování za stěrač, byl tento ignorován. Proběhly nějaké background procesy a nakonec mi zaměstnavatel sdělil, že za mě uhradil pokutu a že mi ji strhává z výplaty. Tomu se chci tentokrát vyhnout.
Mohu poprosit o radu? Jaký byste doporučovali postup? Věřím, že se se zaměstnavatelem (XYZ) i s provozovatelem vozidla (ABC) dá v jistých mezích domluvit (např. tak, aby nic neplatili a informovali orgán, že mám vozidlo svěřeno do péče já - co ale dál?).
Děkuji.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Parkování na placeném parkovišti bez zaplacení služebním vozem
« Odpověď #1 kdy: 23 Února 2017, 14:47:02 »

Pokud bude provozovatel spolupracovat, nabízí se několik cest:

a) Parkovné uhrazeno bylo, ale tupá opice si toho nevšimla.
b) Jednalo se o zastavení vozidla.
c) Zaparkoval Helmut.
d) Něco úplně jiného.

K minulému incidentu: Nepředpokládám, že by zaměstnavatel zaplatil pokutu za Vás, spíše zaplatil určenou částku sám za sebe.
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 23 Února 2017, 14:49:09 »

Záleží na provozovateli, většinou leasingovky a půjčovny to odmítaj řešit, zaplatěj to za Vás a potom to vymáhaj po Vaší firmě kde pracujete a ta potom po Vás.
IP zaznamenána

morgan

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 23 Února 2017, 16:19:49 »

Napíši tedy provozovateli, ať případnou "určenou částku" v rámci sprdele neplatí a ať místo toho uvede, že vozidlo mám pronajaté já. Tím sprdel zanikne a bude to se mnou správní orgán řešit podobně, jako by bylo vozidlo soukromé. Pak již mohu aplikovat např. "zastavení vozidla". Chápu to správně?
Děkuji.
IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 23 Února 2017, 16:25:51 »

To klidně můžete ale pošlou Vás asi do háje protože ve smlouvě mezi Vaší firmou a provozovatelem bude napsáno že to budou platit a pak to budou chtít uhradit od Vaší firmy, většinou to tak je
IP zaznamenána

morgan

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 23 Února 2017, 16:29:55 »

Napsal jsem do své firmy dotaz, jak toto máme ošetřeno a zda je můj zaměstnavatel smluvně vázán sprdele provozovateli hradit.
Pokud ano, tak asi v této kauze není co řešit. ..Jak se ale zachovat příště, až mi bude v odjezdu bránit bota?
IP zaznamenána

RaawYeezus

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 23 Února 2017, 17:05:00 »

Napsal jsem do své firmy dotaz, jak toto máme ošetřeno a zda je můj zaměstnavatel smluvně vázán sprdele provozovateli hradit.
Pokud ano, tak asi v této kauze není co řešit. ..Jak se ale zachovat příště, až mi bude v odjezdu bránit bota?

Za těchhle podmínek platit opici. Levnější už to nebude 

Sent from my iPhone using Tapatalk
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 23 Února 2017, 17:24:29 »

..Jak se ale zachovat příště, až mi bude v odjezdu bránit bota?
Já bych řekl, že optimální varianta je úhlová bruska.
IP zaznamenána

morgan

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 23 Února 2017, 18:51:08 »

Obávám se, že by si to strážníci vzali osobně a rovněž by s tím obtěžovali provozovatele, takže to můj problém neřeší.
IP zaznamenána

RaawYeezus

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 23 Února 2017, 19:07:17 »

Obávám se, že by si to strážníci vzali osobně a rovněž by s tím obtěžovali provozovatele, takže to můj problém neřeší.

Bůh ví jestli by si úředník nezkusil nárokovat botu na provozovateli. Ten by zaplatil a nárokoval.

Proto jediné řešení vaší situace - platit opicím.

IP zaznamenána

t4455

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 23 Února 2017, 19:11:07 »

Jak kde, z mýho auta údajně taky někdo odcizil botičku, následovala buzerační kontrola od místních zedníků a tím to skončilo. Problém nastává v situaci kdy je auto s botou zaparkováno pod kamerovým systémem. Od té doby už žádnou botu na auto nedali a lístek za parkování taky ne.
IP zaznamenána

Stilg

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 24 Února 2017, 00:21:15 »

Bůh ví jestli by si úředník nezkusil nárokovat botu na provozovateli. Ten by zaplatil a nárokoval.

Zkouset muze co chce. Ridic dosel k autu, zadna bota tam nebyla. Kdo, co a proc netusim a dalk tomu nemam co rict.

Jestli budou chtit zkasnout provozvatele, tak leda za to parkovani, za botu by mne zajimalo jak by to chteli pravne vystavet. A jestli provozovatel zaplati uradu nejaky poplatek za boticku, tak je to jeho blbost a po zamestnanci tohle fakt nema jak narokovat.
IP zaznamenána

RaawYeezus

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 24 Února 2017, 13:50:44 »

Zkouset muze co chce. Ridic dosel k autu, zadna bota tam nebyla. Kdo, co a proc netusim a dalk tomu nemam co rict.

Jestli budou chtit zkasnout provozvatele, tak leda za to parkovani, za botu by mne zajimalo jak by to chteli pravne vystavet. A jestli provozovatel zaplati uradu nejaky poplatek za boticku, tak je to jeho blbost a po zamestnanci tohle fakt nema jak narokovat.

I mě by to zajímalo, nepochybuju ale že by to úředník mozkovým myšlením dal. A nepochybuju ani že by to provozovatel zaplatil a poté zkousel nárokovat.

Pokud nechce aby mu to zaměstnavatel strhával/se s nim hádat tak je jediná možnost - solit opici.

IP zaznamenána

morgan

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 15 Března 2017, 16:54:33 »

Provozovatel vozidla spolupracuje. Požádal jsem ho, aby nic neplatil a mě uvedl jako osobu, která má vozidlo v pronájmu. Dnes jsem se dozvěděl, že mě "uvedl jako řidiče dopravního přestupku". Co přesně správnímu orgánu sdělil, nevím. Do formulace "řidič dopravního přestupku" nechci šťourat, cílem je, aby provozovatele již magistrát neobtěžoval.
Provozovatel vozidla mi dále poslal scan výzvy k určení dlužné částky, ten anonymizovaný připojuji. Člověku by se skoro chtělo ty 200,- zaplatit, čekal jsem, že to trochu osolí. Ale budu raději zvyšovat svůj skill level v jednání s úřady.
Z doporučených postupů se mi nejvhodnější jeví zastavení vozidla (důvod nezávislý na vůli řidiče - chtělo se mi srát).
Doporučujete při jednání na magistrátu vytahovat to, že jsem nebyl příslušníkem městské policie poučen (mám audiozáznam celého rozhovoru)?
Děkuji.
IP zaznamenána

kverulant

• hard core 30kmh.cz
  • Ego sum qui sum
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 15 Března 2017, 21:14:37 »

Poučen jste být nemusel, když s Vámi nic neřešili, jen na Vaši žádost sundali botku. Chtělo to počkat a od někoho odjíždějícího odkoupit v akci jeho parkovací lísteček. A byli by v pérdeli. Takhle jsem rozplakal pomahače u Rejstříkového soudu v Praze, když jsem požádal o lístek jednoho co z parkoviště odjížděl a umístil ho vhodně než přijeli sundávat. Říkal jsem jim, ať sebou švihnou, jinak město zažaluji o ušlý zisk.
Pokud máte Helmuta, tak by to mělo být lepší než to sraní.   
IP zaznamenána