Zdravím všechny.
Měl bych jednu malou otázku. Spíše jen ujištění správného postupu. Dávám to rovnou do kuchyně, abych mohl případně zveřejnit citlivější informace. Nicméně jde obecně o standartizovanou aktivitu.
Praha, křižovatka, průjezd na červenou, kolegův vůz. Zatím nemáme spis. Nicméně dorazila žádost o výpalné. Po ignoraci dorazila žádost o sdělení totožnosti řidiče. Poměrně rychle. Sdělen Helmut s doručovací adresou v ČR.
V pátek vyzvednut příkaz. V příkazu informace o nedostupnosti Helmuta. Helmut má označenou schránku.
Samozřejmě kolega podá odpor. To je jasné. Spíše teď nevím přesně jakým směrem se ubírat. Takhle daleko jsem se nikdy nedotal. Vše mi vyhnilo na ignoraci, maximálně na prásknutí Helmuta.
1) Máme rozporovat doručení? Podle mne to úřad znovu nebude posílat. Co když jim pošlem fotku schránky s datem před jejich pokusem o doručení?
2) Moje představa je podat blanketní odpor. Do toho odeslat dopis s přiznáním Helmuta, a upozorněním, že na korespondenční adrese se zdržuje.
3) Bylo by vhodné aby si Helmut zvolil svého zmocněnce? Třeba mne. Mám datovku, tedy by měli doručovat do datovky.
4) Pro spis je vhodné aby šel majitel vozu? Není možné, že pak bude ztížena možnost Helmuta, kdyby byl na fotce poznatelný?
Pokud dorazil příkaz, znamená to, že byla rozjeta SprDel a nemůže být řešen přestupek?
Trochu v tom mám zmatek.
Děkuji za případné vyvsětlení, nasměrování.