30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Průjezd na červenou, Praha  (Přečteno 1330 krát)

Mates

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Průjezd na červenou, Praha
« kdy: 23 Ledna 2017, 09:50:57 »

Zdravím všechny.
Měl bych jednu malou otázku. Spíše jen ujištění správného postupu. Dávám to rovnou do kuchyně, abych mohl případně zveřejnit citlivější informace. Nicméně jde obecně o standartizovanou aktivitu.
Praha, křižovatka, průjezd na červenou, kolegův vůz. Zatím nemáme spis. Nicméně dorazila žádost o výpalné. Po ignoraci dorazila žádost o sdělení totožnosti řidiče. Poměrně rychle. Sdělen Helmut s doručovací adresou v ČR.
V pátek vyzvednut příkaz. V příkazu informace o nedostupnosti Helmuta. Helmut má označenou schránku.
Samozřejmě kolega podá odpor. To je jasné. Spíše teď nevím přesně jakým směrem se ubírat. Takhle daleko jsem se nikdy nedotal. Vše mi vyhnilo na ignoraci, maximálně na prásknutí Helmuta.

1) Máme rozporovat doručení? Podle mne to úřad znovu nebude posílat. Co když jim pošlem fotku schránky s datem před jejich pokusem o doručení?
2) Moje představa je podat blanketní odpor. Do toho odeslat dopis s přiznáním Helmuta, a upozorněním, že na korespondenční adrese se zdržuje.
3) Bylo by vhodné aby si Helmut zvolil svého zmocněnce? Třeba mne. Mám datovku, tedy by měli doručovat do datovky.
4) Pro spis je vhodné aby šel majitel vozu? Není možné, že pak bude ztížena možnost Helmuta, kdyby byl na fotce poznatelný?

Pokud dorazil příkaz, znamená to, že byla rozjeta SprDel a nemůže být řešen přestupek?

Trochu v tom mám zmatek.

Děkuji za případné vyvsětlení, nasměrování.
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Průjezd na červenou, Praha
« Odpověď #1 kdy: 23 Ledna 2017, 10:27:30 »

Rozbor průjezdu na červenou je můj oblíbený koníček, až budou fotky či video, nahrajte sem. Třeba to vůbec nebyl přestupek, to lze bránit i v rámci sprdele, např. zde https://www.30kmh.cz/index.php?topic=2656.msg26296#msg26296.
« Poslední změna: 23 Ledna 2017, 10:31:13 od enzym »
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

PJ

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 23 Ledna 2017, 21:12:40 »

ad 1) to záleží - jestli SO poslal na udanou adresu a pošta mu to vrátila s tím že tam schránka/helmut není, tak máte smůlu. Pokud SO poslal špatně/vůbec, tak má smůlu.
ad 2 a 3) Pokud už rozjeli SprDel tak je to zbytečné, řidič nikoho nezajímá. Teda odpor podejte, ale helmut je zbytečný.
ad 4) to jakože kdyby byl majitel vozu podoben helmutovi tak si má jít nechat udělat plastiku aby se mohl bránit u SO? :D Podobnost z fotek může určit jedině znalec.

Pokud dorazil příkaz provozovateli vozidla za § 125f tak rozjeli SprDel a nemůžou se vrátit na přestupek.
IP zaznamenána

Mates

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 24 Ledna 2017, 14:42:30 »

ad 1) .. to uvidíme ze spisu. Nicméně pokud obeslali srpávně a pošta to vrátila, ačkoliv schránka je, můžu se od toho odpíchnout nebo je to zabité?
ad 2) a 3) .. jasně. Nicméně já bych rád rozporoval jejich rozjetí SprDele. Přece nemůžu za to, že pošťačka je neschopná. Někde tu poletuje myšlenka, že se Helmut přizná sám a pak se na tom nechá otáčet, pokud na to SO nereflektuje.
ad 4) Tak bezmozkovost ouředníků je veliká. Nicméně je fakt, že to bylo spíš plácnutí do vody :)
IP zaznamenána

PJ

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 24 Ledna 2017, 19:09:36 »

já bych rád rozporoval jejich rozjetí SprDele. Přece nemůžu za to, že pošťačka je neschopná.
To sice nemůžete, ale úřad za to také nemůže. A ten zákon je napsaný tak, že úřadu stačí když za to nemůže, zatímco vám to nestačí... To že pošta nedoručí, ačkoli schránka je, se tu probíralo zhruba před půl rokem a panovala shoda že se s tím nic nedá dělat. Pohledejte. Pokud vím k soudu s tím nikdo nešel, máte-li reálného helmuta, můžete být první ;-)
IP zaznamenána

Mates

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 02 Února 2017, 11:22:41 »

Zdravím všechny. Máme spis. Zatím ho nemám naskenovaný (byl jsem pro něj dnes ráno jako zástupce kolegy). Asi nejzajímavější část jsem alespoň vyfotil a nahrávám sem. Fotografie přestupku. Nevím jestli je to nějak průkazné nebo není. Může se na to někdo podívat. Jinak místo přestupku je zde: https://www.google.cz/maps/@50.1051121,14.5324591,16.75z.
IP zaznamenána

Mates

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 02 Února 2017, 11:30:37 »

Ještě jedna drobnost. Při nahlížení do spisu a následné kopii zjistila úřednice, že má u jednoho doručení špatnou doručenku. Vyměnily ji za správnou, nicméně z toho asi stejně nic nevymlátíme, že? Bohužel to nemám nahrané. Nicméně dopis přestupce převzal a následně na něj reagoval.
Otázky ke spisu přidám až ho nahraju. Jeidné co, tak nemám kopii seznamu spisu, ale mají ho tam.
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 02 Února 2017, 14:54:37 »

Na fotodokumetaci se mi nedaří nalézt nic, čeho by se dalo alespoň ze zoufalství chytnout. Nevidím tam ani tenký led, samá hluboká voda.
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 02 Února 2017, 16:07:32 »

Jo, tenky led v zari asi nebyl.
IP zaznamenána

vvvvvv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 02 Února 2017, 16:11:58 »

0,736 sekundy po červené je docela těsné, nedalo by se Řidič vyhodnotil, že již nestihne včas zastavit ... ?
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 02 Února 2017, 16:16:07 »

0,736 sekundy po červené je docela těsné, nedalo by se Řidič vyhodnotil, že již nestihne včas zastavit ... ?

To by šlo právě teď na tenkém ledu. Leda na křižovatce změřit, zda má žlutá tři vteřiny a ne jen třeba dvě.
IP zaznamenána

2M

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 02 Února 2017, 16:51:18 »

To asi neprojde.. na fotce vlevo uprostřed je žlutá v 8:20:37,340.. červená se rozsvítila v 8:20:40,309.. a projel v 8:20:41,045..
..žlutá byla 3 sekundy..
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 02 Února 2017, 17:13:01 »

0,736 s po červené je 3,736 po zelené. I s reakční dobou 1,4 s a rychlostí 60 km/h to jde bez potíží zastavit na 50 metrech či projet těsně před koncem žluté (suchý asfalt, zpomalení 5,31 ms-2).
« Poslední změna: 02 Února 2017, 17:15:11 od enzym »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 02 Února 2017, 17:29:00 »

Nemohla si to pošťačka poplést s jiným dopisem? Třeba byl dopis ve skutečnosti Helmutovi doručen, což Helmut potvrdí svou reakcí. Tupého úředníka by to mohlo minimálně zmást.
IP zaznamenána

Mates

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 03 Února 2017, 11:12:01 »

Nemohla si to pošťačka poplést s jiným dopisem? Třeba byl dopis ve skutečnosti Helmutovi doručen, což Helmut potvrdí svou reakcí. Tupého úředníka by to mohlo minimálně zmást.
Pošťačka dopis vrátila. Mají ho ve spisu neotevřený. Tedy nemohl být doručen. Pracoval jsem s myšlenkou, že by se Helmut ozval, protože se dozvěděl, že je z něj pYrát. Nicméně je otázka jestli by to nemohlo být označeno za účelové (pokud to jde), zvlášťě pokud by se Helmut po vystavení pokuty ztratil z povrchu.

Jinak na streetview je kousek před křižovatkou 50. Pokud se nemýlím, tak dnes tam není. Nevím jak v září. Pokud tam nebyla, pak je v tom místě 70 až na křižovatku. Tedy v tu chvíli se reakční doba trochu mění, ne?
IP zaznamenána