Zdravím Vás a prosil bych tímto o neveřejnou existenci tohoto tématu, z důvodu životnosti přestupkového jednání (po uzavření samozřejmě souhlasím se zveřejnění i s detaily).
Procházím svojí první šoférskou patálií a to překročením rychlosti v Praze, kdy jsem byl dopisem vyzván PČR k podání vysvětlení. (Po této zkušenosti jsem začal hledat fórum jako je toto viz. dále) S domněním, že jde o zakázané zastavení po tom co mi došel benzin, jsem se se rozhodl se dostavit na Vyšehradský pavilon
a situaci objasnit. Poměrně hezká slečna mě začla "vytěžovat" tedy kvůli přestupku překročení rychlost. MANUÁLNÍM měřěním šimpanzem s klasickou trojnožkou(v jiných vláknech jsem našel odkaz na meřidla, neztotožnil jsem, ale přišlo mi to jako klasický foťák s objektivem na stabilizátoru). Protože je to můj první problém, neměl jsem důvod vyhledávat podobná fóra a "nebavit se s fízlem" mi táta neříkal, takže jsem vypověděl v duchu, že vozidlo jsem půjčoval opakovaně a podle fotografie pořízenou PČR není VŮBEC vidět řidič takže nelze říci, kdo byl pachatelem a že se dostavím doplnit výpověď později a přinesu si diář kdybych měl náhodou poznamenáno, kdo řídil.
Protože slečna byla velice blbá a já nevěděl co mohu a nemohu PČR říci, přišla mi celá situace jako dost špatnej vtip...tak jsem se rozhodl sebevzdělat
Nejsem držitelem vozidla, vozidlo jsem měl od Toyoty Tsusho jako náhradní servisní vůz. PČR se obrátila na držitele na Toyotu a ta je odkázala na mě.
Po prostudovaní několika témat, setrvává můj dotaz, mohu li po tom co jsem vypověděl stále použít má práva z ústavy ČR a odmítnout vypovídat ? nebo už musím mojí story dovykládat ?
Děkuji