Ústní jednání bylo tristní a zdaleka překonalo to, co jsem čekal. Referent neví, která bije, když se malinko odbočí od nalajnovaného schématu, nebo - a to by bylo horší - plánoval podraz, kdy v protokolu nestanovil termín na moje písemné vyjádření a rovnou konstatoval, že zjištěním skutkového stavu věci, o němž nejsou pochybnosti, má dostatek podkladů pro rozhodnutí.
Kdyby si referent nezavolal nadřízeného, se kterým jsme se dohodli během 5 minut, tak jsme tam byli ještě pozítří, předtím jsme protokol přepisovali 7x !!!, protože tam bylo pokaždé něco, co si navzájem odporovalo a já si nebyl jistý, jestli je to pro mne dobře, nebo špatně. Kdyby tam byl nějaký zkušený bijec, asi by si šéfíka referent zavolal dřív a nebylo by tak veselo.
Jinak klasika, poučení o právech, které proběhlo až po mojí námitce do protokolu a několik dalších věcí, které zatím nebudu uvádět, je to živé. Jedno je mi jasné, jdeme na MD, nebo referent spáchá seppuku skartovačkou... jeho kolegové se vrátili z oběda, který mu utekl a to ještě chudák nevěděl, že tam budeme ještě další hodinu konstruktivně debatovat... skoro tři hodiny jsem tam byl

, dobrá škola.