Vezmu to postupně. Nejdřív jak se k tomu postavit - aktivně reagovat na lísteček nemá smysl. Pokud to MP rovnou nepředá úřadu, ale pozve si vás nejdřív sama k podání vysvětlení, tak není nutné tam chodit, ovšem když to uděláte nebo jim třeba písemně sdělíte, že jste zásoboval obchod xy, tak tím taky nic nezkazíte. Normálně bych radil se na ty poloopice vykašlat, ale jestli tam budete jezdit zásobovat pravidelně, tak se opakované interakci s nimi patrně nevyhnete a jelikož jste zjevně v právu a nemáte potřebu nějak kličkovat, tak tím, že s nimi budete komunikovat, se třeba dostanete na nějaký jejich whitelist. Když to totiž sestřelíte až na úřadu, tak opicím se žádná zpětná vazba nedostane a příště budou postupovat stejně.
Až vás k něčemu vyzve úřad (k podání vysvětlení, případně rovnou zahájí nějaké řízení), tak jim v prvním kole doložte to zásobování. Když nedají pokoj, tak to sem pak pošlete, tohle půjde rozsekat s prstem v nose.
Teď pár náhodných poznámek k diskusi.
znamená to tedy, že tam mohu bez problému vozit suroviny dál a dop. značka se nevztahuje ke mně?
Jak správně upozornil opas, ta dodatková tabulka je totálně zmatená. Patrně byla myšlena jako výjimka pro zásobování v daných časech, ale formálně dělá pravý opak. Pro řidiče to má ten důsledek, že je prakticky nevymahatelná - kdokoliv kdo není zásobování se může odvolat na formální výklad a kdo je zásobování na zdravý rozum, vyhrát by měli oba.
Kdy ž jsem před x lety zavážel brněnskou pěší zonu, tak jsem musel mít za oknem vyjímku zakoupenou na Měú.
Režim výjimek může fungovat, ale v takovém případě by tam nesměla být ta generální výjimka stanovená dodatkovou tabulkou (mimo zásobování). Tj. byl by tam natvrdo zákaz.
1) Nejsem si vědom, že by moje město mělo něco takového zpoplatněno místní vyhláškou,tudíž by mělo stačit mít tam jen to ZÁSOBOVÁNÍ měl by to být ok?
No tohle ani vyhláškou upravit nelze. Co znamená zásobování je stanoveno v té prováděcí značkové vyhlášce k ZPPK a obec se v tom nemůže nadále nějak vrtat svojí vyhláškou (OZV), např. tak, že kdo zásobuje pekařství musí mít za oknem kartičku s houskou a kdo zásobuje bordel, musí tam mít fotku pana ministra. Provoz na PK komplexně upravují zákony a chce-li do toho obec nějak zasahovat, tak jedině na základě výslovného zmocnění stanovené těmito zákony (např. nařízením, kterým se upravuje režim parkování v zónách, nebo tím udělováním výjimek ...).
2) Co když tam vjedu v čase, který je uvedený na dodatkové značce, ale vyjedu až třeba za hodinu už po vyobrazeným čase?
@matadoři: pokud blábolím, opravte mě, toto není moc moje parketaad 2) tento dotaz zde již několikrát padl a nepamatuji se, že by na něj někdo odpověděl. Pokud bych si mohl dovolit vlastní výklad, tak je to doba kdy se tam zásobovací vozidlo může vyskytovat. Žádná slovo, ze kterého by se dalo odvodit, že že jde o "vjetí" či "vyjetí" tam nevidím. Takže vjet po začátku a opustit před koncem. Nijak zvlášť si za tím nestojím.
Vidíte, a já to vjetí našel a ani to nebolelo ... u definice značky B1.
Zákaz vjezdu všech vozidel v obou směrech. Značka zakazuje vjezd všem druhům vozidel. Tedy logicky značka zakazuje bodově vjezd, nikoliv jízdu za ní. Když tedy za určitých podmínek (v nějakém čase pro nějaká vozidla) neplatí, tak ji lze projet. Tedy klidně lze i v 17.59 projet hranicí zóny (jedete-li někoho zásobovat, dodatkovou tabulku beru tak, jak byla zamýšlena) tak poté, co odzásobujete, můžete v klidu vyjet nebo za předpokladu, že stojíte někde, kde se to smí, tam klidně týden zůstat zaparkovaný. MP z toho sice asi budou mít nějaké cukání, ale nevidím způsob, jak by za tohle mohli někoho potrestat, bude-li se bránit.