Zdravím.
Pročetl jsem si názory na problematiku stání v zákazu vjezdu a potřeboval bych si pár věcí ujasnit.
Muj problém spočívá v tom, že mnou provozované vozidlo bylo zaparkované v zákazu vjezdu. Moje situace je pak specifická v tom, že vozidlo stálo mimo samotnou komunikaci a zákaz vjezdu neplatí pro osoby s povolením Lesů ČR, tzn. že zákaz neni absolutní.
Takže, pokud auto stálo mimo komunikaci, nemůžou mě přeci popotahovat za přestupek / SprDel dle ZPPK ne? To už je vůbec zhovadilost.
Navíc se samozřejmě nabízí argumentace, že výklad že stání v zákazu vjezdu je možné postihnout podle §125f je nepřípustným rozšiřováním skutkové podstaty a trestáním bez zákonného základu. Tohle je věc která se dá podpořit bohatou judikaturou.
Úskalí sice je, že daný pozemek je dle katastru menší chráněné území, resp. pozemek určený k plnění funkcí lesa, nicméně to už se zase dostáváme k přestupkům a tedy zjištění pachatele...
Zatim jsem ve fázi výzvy k zaplacení výpalnýho a zvažuju, jesi mi stojí za to se s nima hádat