Enzym: díky moc, tak tu mám připravenou variantu na zítra:
-------------------------------------
Na přenosovém nosiči přikládám obrazový materiál vyňatý z kamerového záznamu nehody, kde je po jednotlivých snímcích záznamu zachycena situace bezprostředně před střetem a po něm.
Z dodaných obrazových materiálů je vidět, že k pohybu mého vozu a k následnému střetu došlo v čase 18:17:00 - 18:17:01 dne 22.12.2015.
V té se době se pan Kalous nacházel prokazatelně u levých zadních dveří svého vozidla, kde pravděpodobně rovnal náklad.
V okamžiku mého rozjezdu se vztyčil a pravděpodobně nohou zavadil o napůl otevřené levé zadní dveře svého vozu, které tím otevřel naplno natolik, že narazily na vůz, který jsem řídil.
To dosvědčuje záběr, jak se vztyčil a odchází ke kufru v okamžiku, kdy se můj vůz vrátil do původní pozice.
Odpovídá to sledu pohybů těla při manipulaci na zadních sedadlech.
Vzhledem k tomu, že jsem kontroloval situaci a očekával jsem, že toto může pan Kalous při mém rozjezdu způsobit, okamžitě jsem pohyb jeho dveří zaregistroval a vozidlo zastavil.
Pokud bych tedy nesledoval situaci, choval se neohleduplně či neukázněně nebo bych snad nepřizpůsobil své chování svým schopnostem a situaci v silničním provozu, nedokázal bych v žádném případě tak rychle zareagovat na vzniklou situaci a předejít tak mnohem větší škodě na obou vozidlech.
Tvrzení prop. XXXXXX v oznámení o přestupku ze dne 20.1.2016, spis str. č. 2, kde tvrdí cituji: "řidič Kalous nacházel v zadní části vozidla", popř. Úřední záznam o přestupku z téhož data, spis str. č. 3 "...záznam z kamerového systému, na kterém je zaznamenáno vyjíždění vozidla Renault, při kterém se řidič Kalous nachází v prostoru zadní části svého vozidla VW a není možné, aby manipuloval s levými zadními dveřmi svého vozidla...", se nezakládají na pravdě, protože prop. XXXXX zaměnil čas střetu (18:17:00) za čas mého vyjetí z řady od vozu pana Kalouse (18:17:09), abych zkontroloval vzniklou škodu.
To, že pan Kalous stál v době střetu u svých levých zadních dveří jsme dokonce oba shodně tvrdili bezprostředně po nehodě, jak je zaneseno v úředních záznamech ve spisu na str. 10 a 11.
Necítím se nijak vinen, naopak si myslím, že za nehodu je způsobilý pan Kalous, který svojí neopatrnou manipulací s dveřmi během mého rozjezdu způsobil střet s bokem mého vozidla.