30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 8

Autor Téma: [LOST] PŘÍKAZ vyzvednut pátek 13-tého (rychlost)  (Přečteno 4448 krát)

kverulant

• hard core 30kmh.cz
  • Ego sum qui sum
    • Zobrazit profil
Re:PŘÍKAZ vyzvednut pátek 13-tého (rychlost)
« Odpověď #30 kdy: 21 Prosince 2015, 00:02:47 »

a) doplnění záznamu o to, kdo zařízení nastavil (chytře to tam chybí), samo se asi nespustilo...  :)
b) doplnění záznamu o tom, na základě čeho bylo měření Ramerem 7CCD zařazeno mezi automatické prostředky kontroly (bude to rozhodnutí policejního ředitele, ale to nemá váhu zákona)
c) vyžádání stanoviska od výrobce, zda je tento typ měřiče považován za automatický ve smyslu bezobslužný
d) další Vaše vyjádření bude po doplnění spisu
Použito ?
Ten návod si vyžádejte písemně, aby byl do spisu přidán a Vám v kopii zaslán.
IP zaznamenána

Andimka

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 13 Ledna 2016, 19:52:02 »

opět 13-tého  ::)
obdržela jsem VYROZUMĚNÍ (předtím jsem zažádala  doplnění do spisu dle Kverulant)

odbor MÚ shromáždil dostatek podkladů pro vydání rozhodnutí ve věci SprDel dle §125f....z jehož spáchání jste podezřelý.
Seznámit se s podklady můžeme do......., poté bude vydáno rozhodnutí.

Tak a co teď? Seznámit se s podklady....

Stále můžu vypovědět, kdo vozidlo řídil nebo už ne? 

« Poslední změna: 13 Ledna 2016, 19:58:07 od Andrimka »
IP zaznamenána

kverulant

• hard core 30kmh.cz
  • Ego sum qui sum
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 13 Ledna 2016, 20:51:21 »

Vydání rozhodnutí (VINNA) asi nezabráníte, dál si pojedou ve své linii, jedině můžete dát do zápisu Vaše znechucení, pokud úřad nezajistil Vámi navrhované důkazy. Potom Vás čeká odvolání, kde se Vaše argumenty zopakují a rozepíšete se, že v RAMER 7 lze používat (obsluhovat)  pouze v souladu s návodem, tedy se nejedná o bezobslužné automatické měření. Uvidíme, co na to odvolací orgán. Pár lidí už tady touto cestou šlo, mrkneme potom na jejich argumentaci. 
IP zaznamenána

Andimka

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 22 Ledna 2016, 17:15:24 »

Hlásím, konečně mám chybějící návod RAMER 7CCD !
Podělím se o něj, ale jak nejlépe (beze stop...) ?
« Poslední změna: 22 Ledna 2016, 17:18:08 od Andrimka »
IP zaznamenána

Andimka

• Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 29 Ledna 2016, 17:30:03 »

jojo, rozhodnutí doma - provozovatel vinen, ale nevzdávám to .....grrr
IP zaznamenána

Andimka

• Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 29 Ledna 2016, 20:55:07 »

Nějaká rada jak napadnout noční foto? Není tam vůbec vidět, kde je to focené....jen černo a auto s SPZ..zda před obcí, v obci, v Praze, Jihlavě... nějaké rady?

Dále  v těžce získaném návodu Ramer 7CCD nic moc nemůžu najít, sice je tam "návod k obsluze" ale žádné, že nesmí být auto havarované nebo že nesmí mít vyměněné pneu ...  Dále zdokumentování podmínek měření vlhkost, tlak ani úhel měření....v návodu nevidím.

Stanovisko zda je považován za bezobslužný jsem opomenula vyžádat - můžu teď zakomponovat do odvolání?

Nějak nevím jak začít  :x
IP zaznamenána

nechapavy

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 29 Ledna 2016, 21:45:42 »

sice jsem novacek, nicmene ohledne te fotky. predpokladam, ze mate fotografie stejne kvality, jako mam ja. tedy bral bych v uvahu to, co je soucasti spisu. nikoliv nejake digitalni originaly ulozene a zmanipolovane nekde v necim pocitaci.  a na toto jsem ve svem odvolani pouzil tuto pasaz

Pokud jde o předmětné fotografie, tři z nich jsou pořízeny ze vzdálenosti několika až desítek metrů, již z principu tedy nemohou prokazovat, zda ve vozidle byla či nebyla u místěna parkovací karta. Přítomnost či nepřítomnost parkovací karty neprokazuje ani čtvrtá fotografie, pořízená zepředu blíže pravé části vozidla ve vzdálenosti cca 2 metry od čelního skla, když větší část palubní desky není dostatečně zřetelná, a to jak s ohledem na vzdálenost a pozici fotografa, tak na kvalitu samotné fotografie.
Fotografie obsažené ve spise tedy nepřítomnost parkovací karty spolehlivě neprokazují. Naopak se lze domnívat, že fotografie byly pořízeny z dané vzdálenosti a úhlu záměrně (pokud někdo bude chtít prokázat, že v autě není parkovací karta, logicky nafotí interiér z bezprostřední blízkosti přes přední o obě boční okénka, nikoliv samotné vozidlo ze vzdálenosti několika desítek metrů).
Úřední záznam navíc podle ustálené judikatury Nejvyššího správního soudu ani nelze použít jako důkaz, viz například následující rozsudky:

NSS č.j. 7 As 83/2010 – 63 ze dne 17.6.2011:
„Z konstantní judikatury Nejvyššího správního soudu vyplývá, že úřední záznam o tom, že byl spáchán přestupek a kdo je z jeho spáchání podezřelý, poskytuje správnímu orgánu pouze předběžnou informaci o věci a nelze jej považovat za důkazní prostředek. K dokazování průběhu událostí popsaných v úředním záznamu slouží svědecká výpověď osoby, která úřední záznam sepsala, nikoli tento záznam (viz rozsudek Nejvyššího správního soudu ze dne 22.1.2009, č.j. 1 As 96/2008 – 115, publ. pod č. 1856/2009 Sb. NSS a na www.nssoud.cz).

NSS č.j. 1 As 96/2008 – 115 ze dne 22.1.2009:
Pořízení úředních záznamů již ze své povahy nemůže samo o sobě naplnit požadavek na dostatečné zjištění skutkového stavu. Obsahem úředního záznamu je jen jakási předběžná informace o věci, která slouží správnímu orgánu ke zvážení dalšího postupu. Jak správně uvádí krajský soud, dokazování nemůže spočívat pouze na úředních záznamech, je-li možné vyslechnout ve věci svědka (k tomu srov. např. I rozhodnutí Nejvyššího správního soudu ze dne 21.6.2007, č.j. 1 As 16/2007 – 106, publikované na www.nssoud.cz).
Rovněž Ústavní soud například ve svém nálezu II. ÚS 788/02 ze dne 11.3.2004 konstatoval, že:

„Úřední záznam je jednostranný úkon správního orgánu a nemá charakter veřejné listiny, která by potvrzovala pravdivost toho, co je v ní osvědčeno nebo potvrzeno.“
IP zaznamenána

kverulant

• hard core 30kmh.cz
  • Ego sum qui sum
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 29 Ledna 2016, 22:31:28 »

Hlavní bude prokázat, že se nejedná o automatizovaný systém měření.
Podobné řeší adder http://30kmh.cz/index.php?topic=1637.msg13552#msg13552 , kde odvolačka nabádá úřad, aby si tuto otázku položil. Nebo tady http://30kmh.cz/index.php?topic=1891.msg16564#msg16564 .
Bude to chvíli opruz, ale chce mi věřit, že to dříve nebo později někdo shodí, že se jedná o výklad policie za hranice toho, co chtěl zákonodárce.
IP zaznamenána

Andimka

• Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 05 Února 2016, 20:21:39 »

Můžu mít dotaz....jak mám formulovat v ODVOLÁNÍ na určité skutečnosti, které jsem ale od správního orgánu DOPOSUD nepožadovala......ale teď, když mám vydané ROZHODNUTÍ - VINEN ... a začínám formulovat odvolání tak mám víc věcí, které chci od SO doložit, ale doposud jsem o to nežádala....Jak lze toto zaformulovat do odvolání?
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 05 Února 2016, 20:38:08 »

Můžu mít dotaz....jak mám formulovat v ODVOLÁNÍ na určité skutečnosti, které jsem ale od správního orgánu DOPOSUD nepožadovala......ale teď, když mám vydané ROZHODNUTÍ - VINEN ... a začínám formulovat odvolání tak mám víc věcí, které chci od SO doložit, ale doposud jsem o to nežádala....Jak lze toto zaformulovat do odvolání?

Správní orgán nedoložil X, a tím neprokázal Y.
IP zaznamenána

Andimka

• Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 05 Února 2016, 21:02:45 »

to je ončo, děkuji
IP zaznamenána

Andimka

• Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 05 Února 2016, 21:38:01 »

Autorizované metrologické středisko   

Autorizovanými metrologickými středisky jsou, podle § 16 zákona č. 505/1990 Sb., ve znění pozdějších předpisů, subjekty, které Úřad na základě jejich žádosti autorizoval k ověřování stanovených měřidel nebo certifikaci referenčních materiálů po prověření úrovně jejich metrologického a technického vybavení Českým metrologickým institutem a po prověření kvalifikace odpovědných zaměstnanců, která je doložena certifikátem způsobilosti vydaným akreditovanou osobou nebo osvědčením o odborné způsobilosti vydaným Úřadem. Pro účely autorizace může být využito zjištění prokázaných při akreditaci. Náležitosti žádosti o autorizaci a podmínky pro autorizaci stanoví ministerstvo vyhláškou.

Náležitosti žádosti o autorizaci metrologických středisek a podmínky pro autorizaci
(§ 9 vyhlášky č. 262/200 Sb., ve znění pozdějších předpisů)
(1) d)      nemá finanční nebo jiné zájmy, které by mohly ovlivnit výsledky metrologické činnosti, která je předmětem autorizace

Tak kde to jsme? Jasně, že má RAMET finanční zájem na výsledky svých RAMERů

nebo vidím něco co tam není??
« Poslední změna: 05 Února 2016, 21:39:40 od Andimcka »
IP zaznamenána

Andimka

• Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 05 Února 2016, 22:00:49 »

ověřovací list
IP zaznamenána

Andimka

• Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 05 Února 2016, 22:02:15 »

změna názvu subjektu, nikoliv jiný subjekt
RAMET a.s.   x  RAMET C.H.M. a.s.
IP zaznamenána

opas

• hard core 30kmh.cz
  • Carpe diem quam minimum credula postero.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 05 Února 2016, 22:04:24 »

To je dobré! Frajerka :-D
Jsem zvědav, jak se s tím poperou. Ani nijak, napíšou že Ramet někdo schválil jako ověřovatele a tím je schválen.
IP zaznamenána
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 8