Ahoj, narazil jsem na toto fórum náhodou při hledání informací a prosím vás, zda byste mi pomohli s mým případem.
Po 14 letech bezúhonnosti mě bohužel tento rok dohnala dvě údajná překročení v obci o více než 20 km/h.
1. překročení - únor 2015, >70 km/h, vyřešeno na místě blokovou pokutou 1000 Kč a 3 body.
2. překročení - červenec 2015, naměřeno >70 km/h
Při druhém překročení jsem protokol nepodepsal, jen jsem jim uvedl jinou korespondenční adresu, protože se v místě trvalého bydliště na adrese rodičů nezdržuji, trvalé bydliště jsem tam měl kvůli podnikání. Nicméně zaslanou obsílku na adresu trvalého bydliště převzal můj otec na svoji občanku a samozřejmě mě o tom zapomněl informovat.
Chtěl bych se zeptat především na dvě věci:
1) Má smysl zkusit žádat o případné přeložení do místa trvalého bydliště? Do Boskovic to mám přes 300 km... Nicméně jde samozřejmě i o "úspěšnost" v jednotlivých krajích.
2) Mají úřady tendenci u občanů s aktivním přístupem k délce řízení udílet vyšší sankce a ta je tedy závislá jen na aktuální náladě daného úředníka? Nebo mají povinnost přihlížet k okolnostem a je případně možné sankci na horní hranici použít úspěšně jako jeden z bodů v odvolání s poukazem podjatost vzhledem k dřívější bezúhonnosti, naměřené rychlosti spíše u spodní hranice rozsahu vztaženému k danému přestupku a třeba nenaplnění MA vzhledem k charakteru místa?
Na rovinu, řidičák potřebuju denně v práci i mimo ni, i ten měsíc pro mě znamená velké komplikace, ale pokud by mě měli osolit, tak to by byla konečná, raději ani nepomýšlet...
Jsem odhodlanej to vybojovat a předem moc díky za jakoukoliv pomoc.
L.