30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 3 4 [5]

Autor Téma: námitka podjatosti  (Přečteno 61525 krát)

PaCh

• Zobrazit profil
Re:námitka podjatosti
« Odpověď #60 kdy: 26 Ledna 2016, 11:14:25 »

Dnes přišla zajímavá odpověď na námitku podjatosti ( za pár dní je prekluze, byla to jen sranda, nejde ani o zdržování už )
IP zaznamenána

kdo

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 26 Ledna 2016, 12:40:51 »

Ta pasáž o šabloně překročila meze zdravé drzosti. Podle jakého zákona soudruzi usoudili, že námitku podjatosti si musí každý nevolník napsat pěkně z gruntu, když sami se v používání šablon vysloveně vyžívají?

Ale zároveň nám dávají do rukou zajímavou zbraň. Jen velmi mírnou modifikací jejich textu jsem dospěl ke zformulování reakce na výzvu k úhradě určené částky:

Velká část textu Vaší výzvy je doslova opsána z jakési šablony, která je s největší pravděpodobností vytvořena osobou, která se zabývá činěním obdobných úkonů vůči obchodním společnostem v řízení o přestupcích, majících za cíl nikoliv poukázat na případné skutečné ohrožení bezpečnosti či plynulosti silničního provozu, ale naopak pouze vymoci pokutu a takovými výzvami dosáhnout vylepšení městského rozpočtu - a zániku reálné odpovědnosti za přestupky. Tyto skutečnosti mne přivedly k závěru, že Vaše výzva je pouze vyděračského charakteru a nese znaky tzv. zneužití práva, které soudní ani jiné právní ochrany nepožívá (viz např. rozsudek Nejvyššího správního soudu čj. 1 As 27/2011, ze dne 4. 5. 2011, dostupný na www.nssoud.cz).
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 26 Ledna 2016, 13:48:34 »

Bohorovná nadřazenost a drzost úřednictva tímto překročila veškeré mezky…
IP zaznamenána

uziv

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 26 Ledna 2016, 15:36:11 »

Citace
Velká část textu Vaší výzvy je doslova opsána z jakési šablony, která je s největší pravděpodobností vytvořena osobou, která se zabývá činěním obdobných úkonů vůči obchodním společnostem v řízení o přestupcích, majících za cíl nikoliv poukázat na případné skutečné ohrožení bezpečnosti či plynulosti silničního provozu, ale naopak pouze vymoci pokutu a takovými výzvami dosáhnout vylepšení městského rozpočtu - a zániku reálné odpovědnosti za přestupky. Tyto skutečnosti mne přivedly k závěru, že Vaše výzva je pouze vyděračského charakteru a nese znaky tzv. zneužití práva, které soudní ani jiné právní ochrany nepožívá (viz např. rozsudek Nejvyššího správního soudu čj. 1 As 27/2011, ze dne 4. 5. 2011, dostupný na www.nssoud.cz).

Můžu to použít v aktuálním odvolání? Mám tam něco podobného, ale ne tak elegantního.  :)
IP zaznamenána

džeryna

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 27 Února 2016, 05:54:30 »

hmmm... to s tou šablonou se mi líbí  :) Zařadím do repertoáru  ;)

Ještě mě k námitce podjatosti napadlo následující - řekněme, že jsem zmocněncem v kauzách několika pacientů s tím, že všechny kauzy řeším na tom samém magorátě, z toho dvě dokonce u stejného parazita - dá se to nějak využít k vyrábění námitek podjatosti?
IP zaznamenána

tomoking

• Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 07 Března 2016, 22:58:29 »

Jedou teď podle tohoto judikátu 9 As 121/2014-33 (http://www.nssoud.cz/files/SOUDNI_VYKON/2014/0121_9As__1400033_20141121084215_prevedeno.pdf) kde se počítá s podjatostí jen u osob "bezprostředně se podílejících na pravomoci výkonu správního orgánu", takže podle nich můžou být podjaté jen osoby, které jsou uvedeny jako oprávněné ve spisu. A jejich podjatost pak zamítne nadřízený ze stejného ouřadu.

napadla mě taková věc ...
dostavím se ústní jednání a nahléhnu do spisu /dosud jsem to neudělal/ . Během jednání se pověřené osoby zeptám co se děje s uloženou pokutou a zda rozpočet počítá s výběrem pokud v daném kalendářním roce. Po tom co obdržím odpověd vznesu námitku podjatosti vůči pověřené osobě.
Pokud její nadřízený ihned pověří jinou osobu tak se ji  zeptám na totéž a vznesu námitku proti ní,
pokud se vedoucí odboru ujme věci sám tak vznesu námitku proti němu atd ...... ideální by bylo aby o námitce musel rozhodovat až kraj tak jak je to popsáno v jednom članku na D-fensovi ...   http://dfens-cz.com/fsm-summer-2015-update/
« Poslední změna: 07 Března 2016, 23:10:26 od tomoking »
IP zaznamenána

Tacecek

• Zobrazit profil
« Odpověď #66 kdy: 07 Března 2016, 23:10:49 »

Jenze ono to spis bude tak ze nadrizeny to nepreda jine osobe, ale pouze vyda usneseni o tom ze opravnena osoba podjata neni a je po srande.
IP zaznamenána

enzym

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 07 Března 2016, 23:35:59 »

Pokud bude obzvláště poťouchlý, tak vydá pouze oznámení o tom, že námitka podjatosti je podána nekonkrétně, podání s označením "námitka podjatosti" pojali podle obsahu jako nějaké neurčité podezření a sdělí, že "o námitce podjatosti nemůže být ani kvalifikovaně rozhodováno". S nějakým usnesením, které by musel platně doručit, se nebude ani namáhat.
« Poslední změna: 08 Března 2016, 01:54:23 od enzym »
IP zaznamenána
Varování: pokud jsou v příspěvku rady a názory k procesním postupům a taktikám, berte je s velkou rezervou. Jsem technik.

Lucc

• Zobrazit profil
aktuální zkušenosti
« Odpověď #68 kdy: 28 Srpna 2024, 12:54:28 »

Dobrý den všem. Oprášil bych staré vlákno a zeptal se zkušených, jaké mají aktuálně zkušenosti s námitkou podjatosti. Už někdy někdo s námitkou skutečně uspěl nebo je to pořád jen zdržovací manévr? A má to, při současné přezaměstnanosti úřadů a tudíž dostatečnému času na všechny jejich kroky, nějakou šanci řízení pozdržet na nějakou relevantní dobu (aspoň půl roku)?
« Poslední změna: 28 Srpna 2024, 12:59:27 od Lucc »
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #69 kdy: 28 Srpna 2024, 13:46:17 »

Ano, s námitkou podjatosti jsem jednou uspěl. Ale v hodně specifickém nedopravním tématu, těžko si umím představit přenositelnost na dopravní přestupek.

Zdržování ano i ne.
Ne... Pokud si je orgán vědom, že jde o čas a chce to za každou cenu dotáhnout do konce, tak podjatost v rámci baráku vyřídí okamžitě. Odvolačka sice není k rychlosti motivována, ale pokud jde opravdu o čas, tak orgán na vyřízení čekat nemusí (ano, formulace kroky, které nesnesou odkladu), nehrozí mu za to žádná šance.
Ano... Nemá to vliv na konkrétní případ, ale prospívá to kolektivní imunitě. Cokoli parazit musí učinit, o to menší čas má škodit jinde. Podjatost musí přijmout, předat, odepsat, předat, odeslat, přijmout odvolání, přeposlat odvolačce mnohdy i s podklady, počkat na odpověď, vše zakládat do spisu, řešit doručenky atd.
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #70 kdy: 28 Srpna 2024, 14:54:18 »

Námitku podjatosti podávám kdykoli to jde. Zásada - snažím se ji náležitě a obsáhle odůvodnit, aby s ní měl parazit co nejvíce práce. Nevyhrál jsem vyloženě na ní zatím žádný případ, ale vím, že jsem tím nasypal písek do rutinních postupů. Vlastně pokaždé orgán případ vzdal z jiných důvodů a samotná námitka zůstala v mezi body, k nimž se pak nevyjadřoval.
Pokud o námitce rozhodne, vždy se odvolávám, nejprve blanketně. Bohorovnost parazitů je často taková, že blanket ignorují a jedou si svoje dál, takže mám další bod do odvolání.
Podjatost tak slouží ke ztížení využití zaběhnutých šablon, které líný orgán uplatňuje nejraději. Já ho takhle přinutím pracovat v méně komfortním módu.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #71 kdy: 28 Srpna 2024, 20:16:41 »

Moji námitku podjatosti mi zmetci ignorovali, SO2 se s tím vypořádal tak, že to za námitku nepovažovali...
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #72 kdy: 28 Srpna 2024, 22:17:52 »

Mám to stejně. Námitka podjatosti není námitka podjatosti.
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 3 4 [5]