30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 7 8 [9]

Autor Téma: Nehoda na polní cestě  (Přečteno 34557 krát)

svymp

• Zobrazit profil
Re:Nehoda na polní cestě
« Odpověď #120 kdy: 28 Prosince 2025, 22:33:27 »

Teď si tady na fóru najděte vzor blanketního odvolání, vyplňte a pošlete. Klidně o den dřív. Hlavně včas. Je nejbláznivější čas v roce, tak to neprošvihněte.
Jak už psali zkušení, argumentaci připravíte v klidu a doplníte po výzvě od úřadu.

IP zaznamenána

Šmarjá Josef

• Zobrazit profil
« Odpověď #121 kdy: 06 Ledna 2026, 18:41:56 »

Takže, poté co jsem podal Odvolání proti Rozhodnutí mám v datovce Usnesení. Přepokládám, že nechat zprávu uležet do 19.1. co můžu očekávat, že tam bude?

IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #122 kdy: 06 Ledna 2026, 18:54:25 »

Pokud jste včas podal blanketní odvolání, pak lze očekávat výzva k doplnění odvolacích důvodů (v Vašem případě formou usnesení). Ale nechte to uležet, není kam spěchat.
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #123 kdy: 07 Ledna 2026, 15:47:33 »

Nahlížím na Vaše vyprávění již od začátku a upřímně se divím, že to úřad dotáhl až daleko, prakticky takový nesmysl, nikomu cizímu jste neublížil, nikoho neohrozil a nedají si pokoj.
IP zaznamenána

Šmarjá Josef

• Zobrazit profil
« Odpověď #124 kdy: 07 Ledna 2026, 17:16:23 »

Nahlížím na Vaše vyprávění již od začátku a upřímně se divím, že to úřad dotáhl až daleko, prakticky takový nesmysl, nikomu cizímu jste neublížil, nikoho neohrozil a nedají si pokoj.
Taky mně to hlava nebere. Navíc jsem jel fakt jak s hnojem a spíš říkám, že jsem spadnul a ne se vyboural. Na 600ccm enduru jsem takové cesty jezdil klidně i stovkou. Možná proto jsem při téhle rychlosti nepočítal s pádem a nestačil dát ruce před sebe.
IP zaznamenána

Šmarjá Josef

• Zobrazit profil
« Odpověď #125 kdy: 16 Ledna 2026, 18:40:21 »

Přišla Výzva: "Podle ust. § 82 odst. 2 správního řádu odvolání musí mít náležitosti uvedené v ust. § 37 odst. 2 a musí
obsahovat údaje o tom, proti kterému rozhodnutí směřuje, v jakém rozsahu ho napadá a v čem je spatřován
rozpor s právními předpisy nebo nesprávnost rozhodnutí nebo řízení, jež mu předcházelo.
Z Vašeho podání tedy není patrno, v jakém rozsahu rozhodnutí napadáte, v čem je spatřován rozpor s
právními předpisy nebo nesprávnost rozhodnutí nebo řízení, jež mu předcházelo.
Jelikož správní orgán shledal, že podání tedy trpí podstatnými vadami, kdy z podání není patrné, v jakém
rozsahu rozhodnutí napadáte a v čem je spatřován rozpor s právními předpisy nebo nesprávnost
rozhodnutí nebo řízení, jež mu předcházelo, vyzývám Vás dle ust. § 37 odst. 3 správního řádu k odstranění
vad podání.
V souladu s ust. § 39 odst. 1 správního řádu, se účastníku řízení určuje lhůta 5-ti dnů ode dne doručení
tohoto usnesení k odstranění vad podání."
Moje námitky:
Nebyl jsem oficiálně vyzván k vyjádření do protokolu, telefonické vyjádření nebyla moje osoba
Na místě nehody jsem se oficiálně k ničemu nevyjadřoval, vzhledem k bolestem a infuzím léků proti bolesti by takové vyjádření nemělo valný význam
V zápisu chybí svědek, který volal RZS
Neexistuje svědek, který by potvrdil, kde a jak ke zranění došlo
Fotografie místa nehody neodpovídají skutečnému místu nehody, fotografované místo policie zvolila zcela náhodně
Poškození na fotografiích neukazuje na zanedbání potřebné opatrnosti, např. na přilbě není ani škrábnutí
Popis zranění je v zápisech nejasné a neodpovídá skutečnosti.
Škoda na motocyklu nebyla odhadovaných 50 tisíc, ale 400,-
Termín odpovědi je 20.1. nebo až 22.1.26?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #126 kdy: 16 Ledna 2026, 19:09:07 »

Nejprve musíte namítnout nezákonnost postupu úřadu, který vydal rozhodnutí, aniž by zjistil takový stav věci, o kterém nemůže být důvodných pochybností. Až následně je třeba namítat a dokladovat, co je tam za blbosti.
Chybějící věc v zápisu je spíš formální pochybení. Důležité jsou ty rozpory se skutečností.
V návrhu byste měl uvést, že nadřízenému orgánu navrhujete rozhodnutí pro nezákonnost zrušit a řízení zastavit, protože skutek se nestal.
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #127 kdy: 16 Ledna 2026, 20:03:50 »

Odvolání je vhodné formulovat tak, aby bylo zcela zřejmé, proč si myslíte, že rozhodnutí je nezákonné.

telefonické vyjádření nebyla moje osoba => Správný argument do odvolání je to, že záznam o podání vysvětlení nelze použít jako důkazní prostředek, viz § 137 (4) správního řádu. Kdo k čemu se telefonicky vyjadřoval není podstatné, proto není důvod to komentovat.
Neexistuje svědek, který by potvrdil, kde a jak ke zranění došlo => Správný argument je to, že daná tvrzení nemají oporu v provedeném dokazování. Bylo vůbec provedeno nějaké dokazování?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #128 kdy: 16 Ledna 2026, 20:24:46 »

Než odpoví Josef - ten případ je podle mě výjimečný tím, že neproběhlo vůbec nic. Důkazy nejsou, podklady nejsou, svědkové nejsou ... přesto dementní úředník došel k výroku o vině. I na české poměry to vnímám jako velký exces.
Samozřejmě je potřeba to správně formulovat, ale nedokážu si představit, že by to odvolačka neshodila.
Ad Josef - začněte to sepisovat a společně to můžeme zkorigovat.
Možná býchom dočasně mohli přejít do Kuchyně.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #129 kdy: 16 Ledna 2026, 21:31:21 »

A nezapomeňte též uvést, že není prokázáno, kdo v době údajného přestupku řídil. Vy jste to nebyl.
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 7 8 [9]