30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: předvolání do mailu  (Přečteno 2567 krát)

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
předvolání do mailu
« kdy: 19 Srpna 2025, 13:59:38 »

Hledal jsem a nenašel.
Došlo mi údajně předvolání do mailu. Datovku mám funkční a známou.
Cituju : "Dobrý den, Vzhledem k tomu, že jsem Vám psal v měsíc xxxy předpokládám, že se jedná o překlep, když jste psal, že jste v ČR ve dnech xx a xy, a že se tedy jedná o xxxy data.
Termín k projednání přestupku s výsledkem – blokové pokuty na místě  ve výši nižší pokuta Kč ( možno uhradit kartou, hotově nebo s odkladem na 1 měsíc),
nabízím ve dne xx na ** hod. Pokud by se Vám hodila jiná hodina, zavolejte na telefon: 123456789 a domluvíme se.
Další termín xy. na ***hod..
V případě, že se nedostavíte ani v jeden nabízený termín, budu muset věc řešit vydáním příkazu ve zkráceném řízení s vyšší pokutou."
Co dělat ?
1. Počkat na zkrácené řízení a pak to celé procesně rozbít právě kvůli absenci řádného předvolání ?
2. Lze uspět s předpojatostí - jelikož dotyčný úředník již ví bez jakékoliv mé výpovědi, že jsem vinen ?
3. dostavit se, získat důkazy ?
Přijde mi absurdní již to, že úředník má jasno o vině před jakýmkoliv mým vyslechnutím - t.z. ani nemůže přihlédnout na polehčující okolnosti. Argument pokutou vyšší jen proto, že se nedostavím - k čemu vlastně - mi přijde jako regulérní vydírání.
Děkuji za pomoc.
Potřebuju to vyhrát, již z principu spravedlnosti :)

IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
Re:předvolání do mailu
« Odpověď #1 kdy: 19 Srpna 2025, 21:03:24 »

Nějaká výzva provozovateli proběhla? Ani nevíme, o jaké podezření se jedná, jaké kroky proběhly ...
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 19 Srpna 2025, 21:15:21 »

Jde zřejmě o pokračování předchozího vlákna týkajícího se pronesení vulgárního výrazu v přítomnosti úřední osoby.

Chtělo by to bližší ínfo o tom, co se vlastně stalo. Pokud se úřední osoba chovala nestandardně, či snad dokonce hrubě vůči vám, pak by šance na úspěch být mohla.
IP zaznamenána

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 20 Srpna 2025, 09:48:05 »

Co můžu zatím s jistotou sdělit je, že úřadní osoba primárně vykonávala zákrok, který neměl žádné předchozí opodstatnění - šlo o pouhé zneužití moci a vyloučení z přepravy bez jakéhokoliv důvodu. Prostě šikana.
Neprošla jim pokuta na místě, tak iniciovali správní - a já dodnes nevím, ani to, z čeho jsem vlastně obviněn.
Jestli jsem hlídku poslal do PRDELe - tedy PRávního DELiktu, nebo něco jiného. I kdyby skutečně - jděte do prdele nemůže být znevážením úřední osoby, která vykonává jakýkoliv zákrok bez relevantního důvodu. Navíc, kluci by měli mít i trochu víc odolnosti vůči podobným výrazům a ne být citlivky, které takhle šikanují.
Jestli byl použitý výraz jděte do prdele, v krajině, kde nejvyšší ústavní činitel veřejně používal slova jako kunda - pak je něco velice špatně.
IP zaznamenána

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 20 Srpna 2025, 09:49:39 »

Nějaká výzva provozovateli proběhla? Ani nevíme, o jaké podezření se jedná, jaké kroky proběhly ...
Neproběhlo prakticky nic - někdo si píše s nějakou osobou, která se vydává za pracovníka úřadu. Oficielně zhola nic - žádné předvolání ani nic podobného. Datovku mám funkční - a nešlo o dopravní delikt
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 20 Srpna 2025, 11:18:01 »

Aha, zřejmě se z vás snaží vymáčknout prachy jakýmkoliv dostupným způsobem. Důvod, proč vám poslali nabídku na 5ti kilčo je ten, že v blokovém řízení nemáte možnost se nijak bránit. Já bych tuto nabídku ignoroval.
IP zaznamenána

mungo

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 20 Srpna 2025, 14:23:13 »

Vám je těžké radit. Já když si přečtu Váš popis incidentu a dalšího vývoje (rozložený snad pro přehlednost do více témat) a svérázné pojetí obrany, tak bych skoro radil zaplatit 500 a pustit to z hlavy. Ale u urážky úřední osoby jsou docela slušné šance na výhru, tak aspoň popřeju hodně štěstí.
IP zaznamenána

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 20 Srpna 2025, 16:46:00 »

Mám nahravku.snad jediné napadnutelné je " tak si naserte" - po tom jak opakovaně odmítli na mou přímou vyzvu udělat druhou dechovkou zkoušku. 0,75 po 3 povrch je prostě nesmysl.
IP zaznamenána

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 31 Srpna 2025, 07:44:57 »

vydaný příkaz s napomenutím.
Předvolání - nebylo. Za řádné předvolání nepovažuju mail s návrhem dvou termínů - pletu se ?
Obvinění - nebylo. Přímo trest. Původní pokus o trest do 10 000, s tím, že mi dají 1 500. To jsem odmítnul, ale čekal bych, že trest udělený na místě by se alespoň měl přibližovat trestu ve správním - ne že dostanu napomenutí bez toho abych cokoliv řekl.
Ve výrokové části k.j.
- prý jsem je poslal do piče. Na nahrávce je "tak si naserte"
- byli přivoláni k opilému cesgtujícímu v autobuse. Nebyli - mám nahrávku z tísňové linky, kde je, cituju : přijeˇdte blabla, ve voze je c estující, který odmítá vystoupit. Prý jsem slovně napadal řidiče a urážel jsej, proto přivolal hlídku. To je vyslovená lež, byl jsem maximálně slušný, mám to na videu a pouze jsem se zeptal, 3x, kdy budeme v cílové stanici. Kokot vytekl, vyrazil mne z autobusu a odmítl pokračovat v jízdě.
I dle jízdního řádu z dotčené dopravní společnosti je uvedeno, že jízda pod vlivem alkoholu samotná není důvodem k vyloučení z dopravy.
Tím bych rád i začal. Celý zákrok se odehrával bez jakéhokoliv právního důvodu, byla to jen šikana. Co i byla.
Co vše můžu dál v odvolání použít ?
Není výslech policistů, jen podání ke správnímu úřadu - asi to schází, že ano ? A jak s tím pracovat. Výroková formulace je vadná.
Mám za to, že odvoláním vyšší trest jako napomenutí dostat nemůžu. Odvolám se.
Dechová zkouška 0,75 promile, opakovaná neumožněna. To je moment, kdy jsem řekl tak si naserte.
Uspěju třeba s námitkou rozdílů v jazyce ? V mém rodném jazyku je význam jděte do piče o moc mírnější, než v češtine, zrovna tak naserte si a jebať. Hlavne jebať je pro nás čoboly pomocné slovíčko, podobně jako pro poláky kurva :)
Uspěju argumentací, že znevážení je možné třeba urážením a cíoeným označením úředního orgánu třeba kokotem, ale popis činnosti pod to nespadá ?
Naser si ty kokote, i samotné tykání je dejme tomu pro citlivější povahu urážející - a měla by zmenit zaměstnání. Ale naserte si samotné ???
Podstate celého problému ale je, že se řidič autobusu se zachoval jako kretén - že jsem později v emočně vypjaté situaci reagoval možná trochu jadrněji snad nemůže být dáváno k tíži.
Ale trest - je trest. I napomenutí tam bude svítit ješte i pro vnoučata, a bude mi u každého dalšího případného jednání dáváno k tíži.
Děkuji. Pokusim se přidat anonymizované rozhodnutí co nejdříve.
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 31 Srpna 2025, 21:49:58 »

Platí to co psal výše mungo. Lépe než napomenutím z tohoto případu vyjít nelze.

Pokud přesto chcete úředníky zaměstnat, tak potom si prosím nastudujte základy správního práva, např. z https://road-fens.com/category/fsm/.
1. mail z úřadu nebyl předvoláním, nýbrž se jednalo neformální komunikací
2. pokud nesouhlasíte s příkazem, musíte podat ODPOR, a to ve lhůtě 8 dnů od doručení příkazu. Jinak příkaz nabyde právní moci a už nebude možné se nijak dále bránit.
   jak správně podat odpor https://road-fens.com/fsm-4-podavame-odpor/
3. Dále byste měl zajít na úřad a nahlédnout do spisu. Podrobnosti o nahlížení do spisu naleznete opět ve FSM na https://road-fens.com/fsm-7-spis-a-nahlizeni-do-nej/
IP zaznamenána