vydaný příkaz s napomenutím.
Předvolání - nebylo. Za řádné předvolání nepovažuju mail s návrhem dvou termínů - pletu se ?
Obvinění - nebylo. Přímo trest. Původní pokus o trest do 10 000, s tím, že mi dají 1 500. To jsem odmítnul, ale čekal bych, že trest udělený na místě by se alespoň měl přibližovat trestu ve správním - ne že dostanu napomenutí bez toho abych cokoliv řekl.
Ve výrokové části k.j.
- prý jsem je poslal do piče. Na nahrávce je "tak si naserte"
- byli přivoláni k opilému cesgtujícímu v autobuse. Nebyli - mám nahrávku z tísňové linky, kde je, cituju : přijeˇdte blabla, ve voze je c estující, který odmítá vystoupit. Prý jsem slovně napadal řidiče a urážel jsej, proto přivolal hlídku. To je vyslovená lež, byl jsem maximálně slušný, mám to na videu a pouze jsem se zeptal, 3x, kdy budeme v cílové stanici. Kokot vytekl, vyrazil mne z autobusu a odmítl pokračovat v jízdě.
I dle jízdního řádu z dotčené dopravní společnosti je uvedeno, že jízda pod vlivem alkoholu samotná není důvodem k vyloučení z dopravy.
Tím bych rád i začal. Celý zákrok se odehrával bez jakéhokoliv právního důvodu, byla to jen šikana. Co i byla.
Co vše můžu dál v odvolání použít ?
Není výslech policistů, jen podání ke správnímu úřadu - asi to schází, že ano ? A jak s tím pracovat. Výroková formulace je vadná.
Mám za to, že odvoláním vyšší trest jako napomenutí dostat nemůžu. Odvolám se.
Dechová zkouška 0,75 promile, opakovaná neumožněna. To je moment, kdy jsem řekl tak si naserte.
Uspěju třeba s námitkou rozdílů v jazyce ? V mém rodném jazyku je význam jděte do piče o moc mírnější, než v češtine, zrovna tak naserte si a jebať. Hlavne jebať je pro nás čoboly pomocné slovíčko, podobně jako pro poláky kurva

Uspěju argumentací, že znevážení je možné třeba urážením a cíoeným označením úředního orgánu třeba kokotem, ale popis činnosti pod to nespadá ?
Naser si ty kokote, i samotné tykání je dejme tomu pro citlivější povahu urážející - a měla by zmenit zaměstnání. Ale naserte si samotné

Podstate celého problému ale je, že se řidič autobusu se zachoval jako kretén - že jsem později v emočně vypjaté situaci reagoval možná trochu jadrněji snad nemůže být dáváno k tíži.
Ale trest - je trest. I napomenutí tam bude svítit ješte i pro vnoučata, a bude mi u každého dalšího případného jednání dáváno k tíži.
Děkuji. Pokusim se přidat anonymizované rozhodnutí co nejdříve.