Hledal jsem a nenašel.
Došlo mi údajně předvolání do mailu. Datovku mám funkční a známou.
Cituju : "Dobrý den, Vzhledem k tomu, že jsem Vám psal v měsíc xxxy předpokládám, že se jedná o překlep, když jste psal, že jste v ČR ve dnech xx a xy, a že se tedy jedná o xxxy data.
Termín k projednání přestupku s výsledkem – blokové pokuty na místě ve výši nižší pokuta Kč ( možno uhradit kartou, hotově nebo s odkladem na 1 měsíc),
nabízím ve dne xx na ** hod. Pokud by se Vám hodila jiná hodina, zavolejte na telefon: 123456789 a domluvíme se.
Další termín xy. na ***hod..
V případě, že se nedostavíte ani v jeden nabízený termín, budu muset věc řešit vydáním příkazu ve zkráceném řízení s vyšší pokutou."
Co dělat ?
1. Počkat na zkrácené řízení a pak to celé procesně rozbít právě kvůli absenci řádného předvolání ?
2. Lze uspět s předpojatostí - jelikož dotyčný úředník již ví bez jakékoliv mé výpovědi, že jsem vinen ?
3. dostavit se, získat důkazy ?
Přijde mi absurdní již to, že úředník má jasno o vině před jakýmkoliv mým vyslechnutím - t.z. ani nemůže přihlédnout na polehčující okolnosti. Argument pokutou vyšší jen proto, že se nedostavím - k čemu vlastně - mi přijde jako regulérní vydírání.
Děkuji za pomoc.
Potřebuju to vyhrát, již z principu spravedlnosti