30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: předvolání do mailu  (Přečteno 673 krát)

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
předvolání do mailu
« kdy: 19 Srpna 2025, 13:59:38 »

Hledal jsem a nenašel.
Došlo mi údajně předvolání do mailu. Datovku mám funkční a známou.
Cituju : "Dobrý den, Vzhledem k tomu, že jsem Vám psal v měsíc xxxy předpokládám, že se jedná o překlep, když jste psal, že jste v ČR ve dnech xx a xy, a že se tedy jedná o xxxy data.
Termín k projednání přestupku s výsledkem – blokové pokuty na místě  ve výši nižší pokuta Kč ( možno uhradit kartou, hotově nebo s odkladem na 1 měsíc),
nabízím ve dne xx na ** hod. Pokud by se Vám hodila jiná hodina, zavolejte na telefon: 123456789 a domluvíme se.
Další termín xy. na ***hod..
V případě, že se nedostavíte ani v jeden nabízený termín, budu muset věc řešit vydáním příkazu ve zkráceném řízení s vyšší pokutou."
Co dělat ?
1. Počkat na zkrácené řízení a pak to celé procesně rozbít právě kvůli absenci řádného předvolání ?
2. Lze uspět s předpojatostí - jelikož dotyčný úředník již ví bez jakékoliv mé výpovědi, že jsem vinen ?
3. dostavit se, získat důkazy ?
Přijde mi absurdní již to, že úředník má jasno o vině před jakýmkoliv mým vyslechnutím - t.z. ani nemůže přihlédnout na polehčující okolnosti. Argument pokutou vyšší jen proto, že se nedostavím - k čemu vlastně - mi přijde jako regulérní vydírání.
Děkuji za pomoc.
Potřebuju to vyhrát, již z principu spravedlnosti :)

IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
Re:předvolání do mailu
« Odpověď #1 kdy: 19 Srpna 2025, 21:03:24 »

Nějaká výzva provozovateli proběhla? Ani nevíme, o jaké podezření se jedná, jaké kroky proběhly ...
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 19 Srpna 2025, 21:15:21 »

Jde zřejmě o pokračování předchozího vlákna týkajícího se pronesení vulgárního výrazu v přítomnosti úřední osoby.

Chtělo by to bližší ínfo o tom, co se vlastně stalo. Pokud se úřední osoba chovala nestandardně, či snad dokonce hrubě vůči vám, pak by šance na úspěch být mohla.
IP zaznamenána

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Dnes v 09:48:05 »

Co můžu zatím s jistotou sdělit je, že úřadní osoba primárně vykonávala zákrok, který neměl žádné předchozí opodstatnění - šlo o pouhé zneužití moci a vyloučení z přepravy bez jakéhokoliv důvodu. Prostě šikana.
Neprošla jim pokuta na místě, tak iniciovali správní - a já dodnes nevím, ani to, z čeho jsem vlastně obviněn.
Jestli jsem hlídku poslal do PRDELe - tedy PRávního DELiktu, nebo něco jiného. I kdyby skutečně - jděte do prdele nemůže být znevážením úřední osoby, která vykonává jakýkoliv zákrok bez relevantního důvodu. Navíc, kluci by měli mít i trochu víc odolnosti vůči podobným výrazům a ne být citlivky, které takhle šikanují.
Jestli byl použitý výraz jděte do prdele, v krajině, kde nejvyšší ústavní činitel veřejně používal slova jako kunda - pak je něco velice špatně.
IP zaznamenána

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Dnes v 09:49:39 »

Nějaká výzva provozovateli proběhla? Ani nevíme, o jaké podezření se jedná, jaké kroky proběhly ...
Neproběhlo prakticky nic - někdo si píše s nějakou osobou, která se vydává za pracovníka úřadu. Oficielně zhola nic - žádné předvolání ani nic podobného. Datovku mám funkční - a nešlo o dopravní delikt
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Dnes v 11:18:01 »

Aha, zřejmě se z vás snaží vymáčknout prachy jakýmkoliv dostupným způsobem. Důvod, proč vám poslali nabídku na 5ti kilčo je ten, že v blokovém řízení nemáte možnost se nijak bránit. Já bych tuto nabídku ignoroval.
IP zaznamenána

mungo

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Dnes v 14:23:13 »

Vám je těžké radit. Já když si přečtu Váš popis incidentu a dalšího vývoje (rozložený snad pro přehlednost do více témat) a svérázné pojetí obrany, tak bych skoro radil zaplatit 500 a pustit to z hlavy. Ale u urážky úřední osoby jsou docela slušné šance na výhru, tak aspoň popřeju hodně štěstí.
IP zaznamenána