30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Parkovani na invalidech v Havirove  (Přečteno 2822 krát)

Korky Buchek

• Zobrazit profil
Parkovani na invalidech v Havirove
« kdy: 15 Července 2025, 17:26:43 »

Zdravim,

Ex zaparkovala moje auto na invalidech (chci verit, ze z nepozornosti  ;D). Odtahli, zacaloval jsem 2500 + 600 za prenocovani a nahlasil fizlum jeji inicialy. Ted, po 4. mesicich mi prisla vyzva k doplneni informaci viz priloha. Co byste doporucovali v dalsim kroku?

Da se napriklad rozporovat postup vysetrovani, pokud nekontaktovali k podani vysvetleni prvni ji?

Diky vsem.

IP zaznamenána

anonym3628

• Zobrazit profil
Re:Parkovani na invalidech v Havirove
« Odpověď #1 kdy: 15 Července 2025, 20:40:47 »

Ignoroval bych to, důkazy si má obstarat správní orgán, je to jejich práce. Házet to na provozovatele je neuvěřitelná drzost. Vy jste údaje o řidiči předal a tím to pro vás končí, ať si úřad pozve řidiče.
IP zaznamenána

Korky Buchek

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 18 Července 2025, 14:36:49 »

Je to bizar, otom zadna. Blby je, ze ma urednicky parazit moc ohanet se "objektivni odpovednosti provozovatele", pokud sam nic nezjisti. A nejak zareagovat asi musim, jinak tam vyhrozuji pokutou.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 19 Července 2025, 00:05:50 »

Budete se rozvádět ? Jinak nechápu proč jste jí naprášil, hrozí jí půl roku bez papírů. Stačilo neuvádět nikoho s odkazem na listinu základních práv a svobod.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 19 Července 2025, 01:30:08 »

Možná ji kontaktovali a protože je poučenější, poslala je do pryč ... Takže se snaží nalákat někoho, kdo by na to naletěl, tedy z neznalosti poskytl další důkaz. Standardní postup to podle mě není.
« Poslední změna: 19 Července 2025, 08:20:20 od Eric »
IP zaznamenána

Korky Buchek

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 20 Července 2025, 23:27:09 »

Diky za odpovedi a pro doplneni, abyste si vazili "normalnich" ex, jestli nco takoveho existuje :D - jsme od sebe, je nezamestnana a obcas dela peklo skrz deti (ridicak realne neptrebuje narozdil ode me, ktery dojizdi kazdy den 40km do prace). U vyzvednuti auta z odtahoveho parkoviste byl pritomen jeji otec, prijeli tam hned fizli a probehlo ztotozneni ex/dcery. Sama pak na Policii volala, aby zjistila kdo ji udal.
Auto ma k dispozici kvuli mobilite s detma, avsak s jedinou podminkou - ze pokuty a prohresky jdou za ni. Uz jich nasekala 7 za rok, vcetne dvou odtahu, tento je jeden z nich. Datovku si bohuzel nevybira, rika, ze ma "nahackovany" telefon, pry je v tom namocena moje rodina, podezira pul mesta z pedofilie a jine fajn pribehy. Neda se s tim legalne nic delat. Ale to je na jine forum  ;)
Diky za odpovedi. Mam trochu vitr z te objektivni odpovdenosti. Vsechny ostatni pripady se zatim valeji na urade, ale tenhle mic mi prihrali zpet a je navic za body, tak to resim trochu vic.
« Poslední změna: 20 Července 2025, 23:40:40 od Korky Buchek »
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 21 Července 2025, 01:34:28 »

Chápu, tím se ledacos vysvětluje. Nezbývá, než popřát pevné nervy.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 21 Července 2025, 08:40:43 »

Vím, že to asi nepomůže, ale nedá mi to...
Ten vztah není ideál, ale komu pomůže, že jí uděláte problém u úředníků/fízlů? Oplatí to a ne jednou.
Že si nevybírá datovku, je její problém.
Že někoho nahlásí provozovatel, to je jeho boj a osobně to nikdy (pokud nechce laškovat s úřadem, případně to není leasing/služebák, kde logiku hledat těžko obecně) nechápu.
Body jsou problém řidiče, pokud se ho podaří prokázat, nikoli provozovatele.
Proč máte auto psané na sebe a tím podstupujete veškerou tuto anabázi? Má nějakou větší hodnotu?
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 21 Července 2025, 09:56:01 »

Mam trochu vitr z te objektivni odpovdenosti. Vsechny ostatni pripady se zatim valeji na urade, ale tenhle mic mi prihrali zpet a je navic za body, tak to resim trochu vic.

Za přestupek provozovatele se body nedávají, pokud Váš vítr vane z tohoto směru.

Vzhledem k tomu, že pro řidičku je nejjednodušší s úřadem nespolupracovat a pro úřad je jednodušší vybrat peníze od provozovatele (kterému jde "jenom" o peníze, a tudíž nemá důvod se tak moc bránit) než od řidičky (které jde o body) ... čeho se vlastně snažíte dosáhnout?
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 22 Července 2025, 08:38:02 »

Ještě je otázka zda tam nebyl někdo s průkazem O1 a ten se sesunul někam z dohledu poloopice.

A i kdyby bylo auto s větší hodnotou, může být dotyčná pouze provozovatelka. Ale pokud si nadělala pokuty i jinde a neplatí je, hrozí zadržení RZ i v případě, že s vozidlem pojedete vy.

IP zaznamenána