30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Nevhození do schránky  (Přečteno 4287 krát)

Olle

• Zobrazit profil
Nevhození do schránky
« kdy: 17 Května 2025, 09:59:01 »

Nezučastnil jsem se ústního jednání protože mi pošta nehodila předvolání do schránky. Na magistrátu to vyhodnotili že jsem měl 10 dní na to si pro zásilku dojít a ze svojí strany to považují za doručený a mám si nedoručení vyřídit s poštou. Mám to napadnout nebo se věnovat důležitějším věcem ve spise ?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Nevhození do schránky
« Odpověď #1 kdy: 17 Května 2025, 10:25:23 »

Málo informací. Záleží na tom, co předcházelo tomu nedoručenému dopisu a co následovalo, než vznikl ten dokument, který je v příloze, kdy jste se seznámil se spisem, kdy to bylo fakticky (např. nahlížením) doručeno, atd.
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 17 Května 2025, 14:47:22 »

přes 106 bych si nechal poslat kopii doručenky - tam je vidět kdo co zašktnul.. Nějaké vyjádření od pošty, že "údajně nebylo zaškrtnuto" není relevantní.
Pokud to na doručence nebude zaškrtnuté, tak lže SO a dá se to hrát na vyloučení možnosti seznámení se z písemností. Jsou judikáty i názory MVCR , že vhození by mělo být vždy automatické a vyloučení vhození může být jen vy vyjímačnýh případech, kdy to SO musí podrobně zdůvodnit , proč vyloučil vhození.

Pokud to na doručence bude zaškrtnuté a je to chyba pošty, tak opět máte možnost argumentace, že došlo k chybě na straně poštovní společnosti a nemůžete být tím krácen na svých právech.

Navíc argument SO, že 10 dní je dostatečná doba na vyzvednutí je úplně mimo a je brána z pohledu netáhel na SO, kdy každý den chodí v 15 hod domů a nechápou, že jsou profese,kde se často vrací člověk až pozdě večer nebo v noci a nestihne vyzvedávat poštu na pobočce. A co třeba 14 dní dovolená..
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 17 Května 2025, 15:06:36 »

V zásadě souhlasím, ale existence toho vyfoceného dokumentu znamená, že mohly předcházet i následovat jiné děje, které mohly být pro materiální doručení (možnost seznámit se s písemností) rozhodující. A o nich nevíme nic.
Kopie doručenky by měla být ve spisu, pak není potřeba 106 - nebo myslíte od pošty?
IP zaznamenána

Moto007

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 17 Května 2025, 15:14:56 »

na kdy bylo nařízeno ústní jednání ? 
IP zaznamenána

Olle

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 19 Května 2025, 19:29:46 »

Posta to nevhodila do schranky a ustni jednani bylo provedeno bez moji pritomnosti. Pote mi bylo zaslano ze se muzu jit seznamit s podklady pro vydani rozhodnuti. To uz mi posta po uplynuti lhuty vhodila do schranky
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 19 Května 2025, 19:44:23 »

Ústní jednání musí být oznámeno nejméně 5 dní předem, je to splněné i s tím domnělým doručením?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 19 Května 2025, 20:21:15 »

Olle> Máte fotku celé té obálky?
IP zaznamenána

Olle

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 21 Května 2025, 10:35:42 »

mám akorát to je necitelný.
Pošta zatrhla možnost  adresát si zásilku nevyzvedl ve stanovené lhůtě a odesilatel vyloučil její vhození do schránky.
A na přední straně Doporučeně, uložit jen 10 dní
                             Nevracet. Vhodit do schránky
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 21 Května 2025, 12:04:49 »

Pokud je ve spisu celá obálka - není možné aplikovat fikci doručení, tzn. úřad nemá doručeno. Detailněji vám to popíšou zkušenější.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 21 Května 2025, 12:10:43 »

Bohužel ve spisu celá obálka není. Poučení bylo odtrženo.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 21 Května 2025, 12:30:43 »

Domnívám se, že poučení opravdu na nic vliv nemá. Nebylo vhozeno do schránky (důkaz je ve spise), nelze uplatnit fikci. Že do schránky (možná) hodili nějaké poučení, na kterém není žádný údaj (kdo posílá, kde vyzvednout, ...) nemůže být zohledněno.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 21 Května 2025, 12:42:06 »

Mně to přijde trochu chaotické. Nicméně domnívám se, že doručeno bylo teprve nahlížením do spisu, a ne fikcí.
A ještě pokud by bylo doručeno fikcí podle představy úřadu, byla by dodržena ta pětidenní lhůta před ÚJ?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 21 Května 2025, 14:30:04 »

Ač nerad, domnívám se, že došlo k doručení fikcí desátým dnem od uložení zásilky na poště.

Že do schránky (možná) hodili nějaké poučení, na kterém není žádný údaj (kdo posílá, kde vyzvednout, ...) nemůže být zohledněno.

Na základě čeho soudíte, že na poučení nebyl žádný údaj.
« Poslední změna: 21 Května 2025, 14:31:52 od Číkus »
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 21 Května 2025, 15:05:01 »

Pravda, mohli tam vypsat datum... Ale nikdy jsem na poučení nic vypsaného nedostal.
Nicméně to pořád nemění nic na faktu, že úřad má celou písemnost ve spise, tudíž se adresát nemohl seznámit s obsahem. Zvlášť když to je označeno "vhodit do schránky" a z druhé strany "ODESÍLATEL vyloučil vhození". Pokud vím tak to odporuje judikátu NSS...?
IP zaznamenána