30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: odvolani proti rozhodnuti + stiznost  (Přečteno 694 krát)

František Dobrota

• Zobrazit profil
odvolani proti rozhodnuti + stiznost
« kdy: 08 Března 2025, 14:10:21 »

Potrebuji Vasi pomoc s odvolanim. Odvolani dokazu sepsat samozrejme sam kde jsem schopen dosahnout zruseni rozhodnuti, ale to neni cilem. Mym cilem je maximalizovat dopad na urad co jej vydal a vyvolat maximalni moznou odezvu a to nedokazu bez prispeni zdejsich clenu kteri maji vytecne znalosti.

Fakta:
Bylo mi do DS doruceno rozhodnuti o udeleni financni pokuty za ohavny cin vyuziti sveho prava nevypovidat.
1. Na den konani rozhodnuti mam zakonny duvod proc jsem se nedostavil.
2. Rozhodnuti ktere mam v DS obsahuje udeleni pokuty za skutek ke kteremu nebyla vypravena zadna pisemna vyzva ani jsem neobdrzel zadnou vyzvu do DS.
3. Rozhodnuti je vydano v rozporu s nalezy soudu.

Mym zamerem bylo podat blanketni odvolani. Po vyzve k doplneni jsem se chtel omluvit ze jsem se nedostavil z duvodu ktery bude s nejvetsi pravdepodobnosti akceptovan a odvolaci odvolaci organ rozhodne v muj prospech.
a) Pokud by bylo rozhodnuto v muj prospech podal bych prezkoumani odvolani kde bych zjistil ze duvod za ktery jsem udal do odvolani nemohu uplatnit protoze jednani narizeno bylo, ovsem cele rozhodnuti je v rozporu s nalezem soudu.
b) Pokud by bylo rozhodnuto v muj neprospech shanel bych asi advokata ktery by podal zalobu na spravni soud.

Jsem si zcela naprosto jisty ze to ma velmi vysoky potencial vcetne nasrani velkeho poctu lidi, kontrol od nadrizenych organu, ovsem moje sance toto zcela vyuzit aby si s tim jen tak lehce nevytreli zadek a jedeme bez problemu dal je bidna. Velmi rad poskytnu veskere podklady ovsem ne verejne.

Pokud by byla sance presunuti do kuchyne tak tam dodam veskere podklady a popisu uplne presne vse, tady se ale zdraham z duvodu potvrzeni ze to zde urednici meho oblibeneho organu peclive sleduji. Prestupek kvuli kteremu se dozaduji pokuty neni jeste ukoncen a je stale zivy.
« Poslední změna: 08 Března 2025, 16:00:59 od František Dobrota »
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
Re:odvolani proti rozhodnuti + stiznost
« Odpověď #1 kdy: 08 Března 2025, 17:52:20 »

Tzn. existuje kauza, jejímž "vedlejšákem" je pokus o pokutu za odepření výpovědi, a to v rámci podání vysvětlení, nebo už v rámci řízení?
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 08 Března 2025, 18:00:45 »

Bohuzel zadny pokus ale rovnou ulozena pokuta podle uradu mirna v nizsim spektru, rozhodnuti je doruceno a zobrazeno. Pokuta ulozena za nedostaveni se k podani vysvetleni. Zadne rizeni prozatim nebezi, ale zajiste se otevre, o tom nepochybuji.

Odvolani kde dosahnu zruseni mam sesmolene, ale je bezzube, domnivam se ze to ma vyssi potencial. Nedokazu ale posoudit a verejne zatim nechci z duvodu ze takovych aktivnich pripadu bude jen naproste promile toho co se resi, nejde o zadny masove porusovany skutek.
« Poslední změna: 08 Března 2025, 18:12:17 od František Dobrota »
IP zaznamenána

JF

• Zobrazit profil
IP zaznamenána

Ladislav Laker

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 08 Března 2025, 18:50:00 »

Mym cilem je maximalizovat dopad na urad co jej vydal a vyvolat maximalni moznou odezvu ...

Fakta: Každý je povinen dostavit se k podání vysvětlení, jestliže jej úřad vyzve. Nedostaví-li se osoba bez omluvy, může být předvedena Policií ČR. Za nedostavení se bez omluvy může být uložena pokuta. Při tom je bezvýznamné, zda předvolaná osoba hodlá podat nějaké vysvětlení, nebo zda hodlá využít svého práva mlčet a neobvinit sebe nebo osobu blízkou.
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 08 Března 2025, 19:58:43 »

Dekuji za presunuti do sekce kde to zustane snad pred uradem skryto nez bude vyreseno. Vse zacalo oznamenim na MP od uvedomneleho obcana ktery zjistil ze auto bylo odstavene na verejne komunikaci a melo propadlou STK dele nez 6 mesicu. Auto je hezke, zadny vrak, ale bylo tam chvili bez pohybu protoze se s nim nejezdi. Preparkovalo tam na malou chvili jinak bylo stale na soukromem pozemku. Misto kde parkovalo je pred domem meho kamarada.

1. 24.10.2024 MP zjistila MP vozidlo parkujici na verejnem prostranstvi kde je parkovani POVOLENO které melo propadlou STK v 6 mesici roku 2023
2. Nekdy po tomto datu obtěžovala mestska poloopice okolo 19 hodiny vecer provozovatele v miste bydlidte a dozadovala se reseni pripadu blokovou pokutou.
3. Odmitnuti pokuticky a vyhozeni mestaka z pozemku provozovatele s tim ze pokud něco chce resit at resi s ridicem a jestliže chce něco po provozovateli az jej vyzve pisemne radnym zpusobem.
4. 6.12.2024 dorucena vyzva do DS k podani vysvetleni provozovateli na den 8. 1.2025. Provozovatel je fyzicka osoba podnikajici s prerusenou cinnosti. Vyzva nezobrazena, dorucena fikci.
5. Vyzva byla do DS kterou provozovatel nevyuzival a nevedel o ni. DS poprvé zpristupnena 4.3.2025
6. V oznameni MP je PRAVDEPODOBNE spatne uvedene místo prestupku, ulice je spravne ale uvedene číslo domu je o cca 200m jinde, foto s adresou nebude korespondovat. Pravdepodobne uvadim proto ze nemam zatím oznameni MP a spis magistratu.
6. Do DS dorazilo provozovateli ROZHODNUTI o udeleni poradkove pokuty 1000kc za nedostaveni se k podani vysvetleni.
   a) na datum uvedeny v rozhodnuti ma provozovatel vystavenou pracovni neschopnost.
   b) V rozhodnuti s pokutou je chybne uveden datum jednani na 5.2.2025, vyzva k podani vysvetleni je na 8.1.2025.
   c) cele rozhodnuti je nezakonne, nelze ulozit pokutu za nedostaveni se k podani vysvetleni
7. Zadne rizeni v teto veci nebylo zahajeno.

Zcela jiste bude podano odvolani proti pokute. Puvodne jsem se chtel odvolat na nemoc kvuli ktere jsem se nemohl dostavit, predpokladam ze by mi odvolaci organ vysel vstric. Po priznivem vyroku odvolaciho organu jsem chtel podat prezkum rizeni, protoze jsem zjistil ze jednani bylo na datum 8.1.2025, na to zadnou nemocenskou tedy nemam ale na datum 5.2.2025 zase nemam zadnou zakonnou vyzvu a zaroven uvest ze nelze sankcionovat za nedostaveni se k podani vysvetleni.

Ale prijde mi to slabe, myslim si ze sprvna formulace toho odvolani by mohla uradu privest nejakou tu kontrolni kontrolu jeho cinnosti a mohlo by jej toto konkretni rozhodnuti docela mrzet.

Verim tomu ze prestupku kde je parkovani na miste kde se parkovat muze ale auto nema stk je velmi malo a dotycny urednik by ihned vedel ze je to jeho pripad.
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 08 Března 2025, 20:05:18 »

zde je rozhodnuti o udeleni pokuty ktera doslo postou a na jejim zaklade byla zpristupnena DS.
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 08 Března 2025, 20:25:33 »

Co se stalo s tím původním vláknem, kde už se tahle věc řešila (https://www.30kmh.cz/index.php?topic=13835)?
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 08 Března 2025, 20:43:03 »

Ja osobne jsem to tema smazal protoze jsem dostal ujisteni ze to tady urednici cile procitaji a ta identifikace je myslim zcela jednoznacna, je to prilis cerstve, to rozhodnuti bylo odeslano do DS 27.2.2025. Ze bych mohl pozadat o presun mne v ten moment bohuzel nenapadlo za coz se dodatecne omlouvam.
IP zaznamenána

gogobrno

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 09 Března 2025, 00:10:46 »

DS byla taky pozastavena nebo jen nepoužívána.
Mám obavu že že pokud byla aktivní (nebyla zneplatněna) tak doručení fikcí nastalo platně 17.12.2024
(ja mam taky zastavenou živnost a do firemní datovky mi taky občas něco chodí)
Ale možná by stálo za to ji zneplatnit ted at to uředníkům trošku zamotá šišky.
Chybné datum (5 misto 8) jim bohužel nadřízený orgán podrzí jako překled.
S tou neschopností nevím jestli pokud ji neoznámíte dopředu, nejpozději v den konání.
Věděl SO o neschopnosti před vydáním rozhodnutí o pokutě za neučast?

Asi by se k tomu měli vyjádřit místní právníci jak je to s datovkou pozastavené firmy.

Funfaktor v tom trošku vidím ale chtělo by to tam najít víc věcí.
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 09 Března 2025, 08:20:50 »

DS byla funkcni proto do ni slo dorucovat, tady asi nic k vymysleni neni. Na to jsem se ptal sve spriznene osoby jak to maji s datovkama a jestli nejak zkoumaji zda je aktivni a pry ze to maji tak, ze pokud jde odeslat tak je funkcni a nic nezkoumaji. Odeslou, je odeslano, tak nazdar. Zneplatnit jde pouze pokud by se zivnost zrusila. Rusit zivnost trvale asi zatim nechci, co kdyby nekdy neco. Mozna ale odesilatel muze zobrazit stav doruceni kde uvidi jestli je doruceno nebo doruceno fikci a zprava neotevrena, respektive datum prvniho otevreni. Pokud toto je mozne tak se mi misto udeleni pokuty jevi jako mnohem vhodnejsi forma obeslani sprosteho provozovatele dopisem s vhozenim do schranky presne jako to udelali s rozhodnutim o udelene pokute. Zajimave ze tam to z nejakeho duvodu slo ackoliv tuto povinnost uradu nikdo neuklada - adresat ma DS.

Ze je chybne datum opravitelna vada mi je taky naprosto jasne, ale v tuto chvili pro toto rozhodnuti platnou vyzvu proste nemam. At tedy uraduji a sjednaji napravu treba udelenim dalsi pokuty kde bude datum spravne. Co ale nedokazu posoudit to je fakt ze odvolani muzu podat treba jen s jednim bodem a tim je fakt ze jsem k rozhodnuti neobdrzel ZADNOU vyzvu, treba se urad hecne a udeli pokutu znova a uvede spravny termin jednani.

Neschopnost dopredu oznamovat neumim a ani nehodlam, dobre jsem na tom nebyl, mel jsem zcela jine priority jako treba nezhebnout.

Porad tady ale mame nalez ustavniho soudu I. ÚS 1849/08 a tady se domnivam se ze jim jsou POVINNI se ridit. A to by mela byt v tomto rozhodnuti konecna. I kdyz i s timto si soud dokaze vytrit prdel viz https://www.30kmh.cz/index.php?topic=11848.0

Jen bych dodal ze muj puvodni zamer vyvola u znalych jedincu usmev na tvari, myslim si ze odvolani muzu podat i uplne a platne hned napoprve protoze odeslani lejstra do datovky urednikem kde mne vyzyva k doplneni neni zadny pracny ukon ktery by nezvladl u kavicky a zakusku. Zadne rizeni zahajeno zatim neni a to jak dopadne odvolani nema na pripadne zahajeni spravniho rizeni o prestupku zcela zadny vliv.

Stale si ale myslim ze odvolani a stiznost by mohlo jit podat v takove forme aby v naslednem reseni alespon sezrali tuzku.
IP zaznamenána

Behemot

• -exot-
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #11 kdy: 09 Března 2025, 10:10:07 »

co se týče datofek, už se to tady řešilo a zatím se v judikatorní praxi nepohlo vůbec nic, čili lze čile využívat obojí; teoreticky existujou tři druhy datofek:
- datofka právnické osoby
- datofka fyzické osoby (obyčejné)
- datofka fyzické vosoby podnikající (typicky živnostník a to sou ti, co jim to režim zřídil násilně)

Provozovatel je fyzická osoba, ale provozuje (nebo provozoval) vozidlo za účelem podnikání, aby oruad doručoval do schrány živnost-ničiteleské? Jak k tomu oruad došel? Neměl náhodou vosobu jako fyziku vobyčejnou vobeslat počtou, pokud nemá zřízenou datofku jako fyzická osoba (obyčejná)? Totiž systém v případě, že existuji FO-P, tak umožňuje mít dvě (resp. tři) nezávislý schrány vedle sebe!!

Dokud toto soudy neproberou, jako že nevím vo tom, že by se to zatím řešilo, tak můžete využívat obojího: požadovat, i při existenci schrány FO-P, aby se ale věci týkající se FO posílaly do této schrány FO (pokud existujou obě), anebo pokud není, tak dopicem. A navopak, pokud existuje pouze schrána FO-P, tak aby bylo doručováno i věci pro FO tam.

Osobně to mám na pozastavenou živnost zřízený taky, nigdy sem ten bordel ani nevodevřel, nic sem nechcel a nepřijal, přístupový údaje nemám pže miniserstvo si to nechalo pod pozn. 1 poslat zpátky, takže ani nebylo možno se přihlásit. Budu trvat na tom, že živnost-ničení je pozastavený asi dekádu, takže mi tam nemá co relevantního k živnosti chodit, a všecko vostatní nech chodí počtou, pže se to musí týkat FO (obyčejné/nepodnikající/neživnost-ničící). Pokud tam negdo neco posílá, posílá to špatně a nech to pošle počtou, já ani nemám možnost se vo tom dovědět. (Čili z toho výše zmíněnýho je to varianta 1.) Z tohodle pohledu byla chyba - pokud vozidlo nebylo nigdy registrovaný a provozovaný primárně v souvislosti se živnosťou, že ste se posral a do schrány vlezl a celý to zlegalizoval.
« Poslední změna: 09 Března 2025, 10:11:58 od Behemot »
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 09 Března 2025, 10:24:58 »

Obavam se ze v doruceni do DS urad nijak nepochybil. Neposlusne vozidlo ktere preskocilo ze soukromeho pozemku kolegy na parkovaci misto pred jeho domem je v TP a registru vedene na ICO. Po preruseni zivnosti ho provozovatel neprepsal v registru vozidel z ICO na RC protoze nespatroval duvod proc to delat.
IP zaznamenána

Behemot

• -exot-
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #13 kdy: 09 Března 2025, 12:41:30 »

Oka, tak to je potom smůla. Otázka je, jak je to vůbec s legalitou provozování vozidla na podnikající osobu, která nepodniká. Totiž aby nekde taky v análech legislativního neřádu nebylo uvedený, že takový vozidlo přepsat musí, a samozřejmě pocit sprostýho drbana ho nijak nevomlouvá, pokud to má nařízený befelem.

Poslední dobou se mně zdá, že vrchnost naprosto zvlčela a jakmile těm kurvám člověk naznačí, kde je jejich místo, tak jsou schopní nabonzovat cokoli kamkoli s doučkou, že je potřeba ksindlovi neposlušnýmu pořádně šlápnout do ksichtu. Do jednoho takovýho hnojníku sem taky šťouchnul a chapadla se od té jedné věci aktuálně rozbíhají do naprosto neuvěřitelnejch dálek a v šíleným počtu. Čili doporučuju si to pečlivě nastudovat a pokud chcete oruadům dělat peklo, aby taky zmrdi nezačli dělat peklo zpátky. :x
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 09 Března 2025, 17:09:51 »

Ve stredu budu mit pravdepodobne cas a cestu okolo naseho magistratu kde lezi spis s oznamenim o spachani domneleho prestupku. Je vhodne abych se s nim seznamil a poridil kopie kdyz zadne rizeni neni zahajene nebo je vhodnejsi nechat to  hnit a nerypat do toho?

Pokud budou nejake data v elektronicke podobe jakym zpusobem je umim ziskat take v elektronicke podobe? Predpokladam ze takovi blazni aby pouzili muj USB disk do svych pocitacu nejsou. nevim jestli budou ve spisu vytistene fotky nebo nejaky jpeg.
IP zaznamenána