co se týče datofek, už se to tady řešilo a zatím se v judikatorní praxi nepohlo vůbec nic, čili lze čile využívat obojí; teoreticky existujou tři druhy datofek:
- datofka právnické osoby
- datofka fyzické osoby (obyčejné)
- datofka fyzické vosoby podnikající (typicky živnostník a to sou ti, co jim to režim zřídil násilně)
Provozovatel je fyzická osoba, ale provozuje (nebo provozoval) vozidlo za účelem podnikání, aby oruad doručoval do schrány živnost-ničiteleské? Jak k tomu oruad došel? Neměl náhodou vosobu jako fyziku vobyčejnou vobeslat počtou, pokud nemá zřízenou datofku jako fyzická osoba (obyčejná)? Totiž systém v případě, že existuji FO-P, tak umožňuje mít dvě (resp. tři) nezávislý schrány vedle sebe!!
Dokud toto soudy neproberou, jako že nevím vo tom, že by se to zatím řešilo, tak můžete využívat obojího: požadovat, i při existenci schrány FO-P, aby se ale věci týkající se FO posílaly do této schrány FO (pokud existujou obě), anebo pokud není, tak dopicem. A navopak, pokud existuje pouze schrána FO-P, tak aby bylo doručováno i věci pro FO tam.
Osobně to mám na pozastavenou živnost zřízený taky, nigdy sem ten bordel ani nevodevřel, nic sem nechcel a nepřijal, přístupový údaje nemám pže miniserstvo si to nechalo pod pozn. 1 poslat zpátky, takže ani nebylo možno se přihlásit. Budu trvat na tom, že živnost-ničení je pozastavený asi dekádu, takže mi tam nemá co relevantního k živnosti chodit, a všecko vostatní nech chodí počtou, pže se to musí týkat FO (obyčejné/nepodnikající/neživnost-ničící). Pokud tam negdo neco posílá, posílá to špatně a nech to pošle počtou, já ani nemám možnost se vo tom dovědět. (Čili z toho výše zmíněnýho je to varianta 1.) Z tohodle pohledu byla chyba - pokud vozidlo nebylo nigdy registrovaný a provozovaný primárně v souvislosti se živnosťou, že ste se posral a do schrány vlezl a celý to zlegalizoval.