30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: odvolani proti rozhodnuti + stiznost  (Přečteno 695 krát)

František Dobrota

• Zobrazit profil
Re:odvolani proti rozhodnuti + stiznost
« Odpověď #15 kdy: 11 Března 2025, 14:41:10 »

Potreboval bych poradit zdali mam zitra nahlednout a poridit kopii spisu nebo zatim nenahlizet protoze zadne rizeni nebezi.
IP zaznamenána

Behemot

• -exot-
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #16 kdy: 12 Března 2025, 00:06:06 »

Tak jako chcet se odvolávat bez blanketu a nemít nic moc v ruce a ptát se esli si pro to zajet je ponekud divný. :o
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 13 Března 2025, 17:07:50 »

Ale to je odvolani proti pokuticce za nedostaveni se k podani vysvetleni, tam zadny spis nepotrebuju si myslim. Byl jsem nahlednout, vyfotil, neshledal nejake zasadni nedostatky az na to ze poloopice vymysli podadky. Ale zadne rizeni neni zahajeno a nebezi tak budu anonymizovat protoze je to na zhruba 20 stran.

S dovolenim bych to kratce shrnul. Dostal jsem rozhodnuti ve kterem se mi uklada pokuta 1000kc za nedostaveni se k podani vysvetleni. Planuji se odvolat plnym a platnym odvolanim proti ulozene pokute ve trech bodech.
1. nedostavil jsem se protoze jsem byl v pracovni neshopnosti
2. Neobdrzel jsem ZADNOU zakonnou vyzvu na jednani ktere bylo narizeno, tudiz jsem se nemohl ani dostavit.
3. Nelze trestat podezreleho za nedostaveni se k podani vysvetleni.

Ma na to nekdo nejaky jiny nazor ?? Pripadne co jeste dodat do odvolani? Muj laicky nazor je ze kazdy bod by mel byt dostatecny na to aby rozhodnuti bylo zruseno. Ale chctel bych od uradu nejake moc hezke oduvodneni k tomu zruseni, tak si Vas znale problematiky dovoluji pozadat o malou pomoc. Predem dekuji.

Neumim si odpovedet zejmena na otazku jestli je vhodne podavat do odvolani vsechny tri body, kdyby odvolaci organ pokutu potvrdil s tim ze pokuta plati a opravil termin jednani na spravny, tedy na takovy ktery ma spravny datum mohla by byl vetsi legrace. Ovsem kdyby rozhodnuti zrusil tak by se v oduvodneni uz nikdy nevyjadril k tomu ze byla udelena v rozporu s nalezem ustavniho soudu. Tezka to otazka pro mne...
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 13 Března 2025, 17:57:08 »

Planuji se odvolat plnym a platnym odvolanim proti ulozene pokute ve trech bodech.

Já bych začal blanketním odvoláním.
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 13 Března 2025, 18:26:31 »

Bude tedy nejdriv blanketni...
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 22 Března 2025, 11:59:08 »

Ve stredu vecer podano blanketni odvolani datovkou, v patek pristala vyzva k doplneni odvolani, takze posledni den v mesici otevru jak dlouhou dobu mne teda dali na doplneni.

Nejake doporuceni mistru co uvest do doplneni odvolani za duvod? Pracovni neschopnost, absence jakekoliv vyzvy na dostaveni se k podani vysvetleni a nalez ustavniho soudu ze nelze pokutovat za nedostaveni se k podani vysvetleni.
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 24 Března 2025, 13:38:49 »

I. ÚS 1849/08 - nedopadá to na tento případ?

Správní řízení nemůže být v demokratickém právním státě ovládáno zásadou "součinnosti správních orgánů s účastníky řízení" (kontaktáž účastníků řízení ze strany správního orgánu vyloučit nelze, její odmítnutí však nelze sankcionovat), neboť žádnou spolupráci v obecném smyslu tohoto slova, nelze vynucovat ukládáním sankcí. Svobodný jednotlivec, jako součást občanské společnosti, nemůže být v právním státě partnerem správního orgánu vykonávajícího vrchnostenská oprávnění. Má naopak povinnost se takovým opatřením podrobit, jsou-li vykonávána řádně, tj. nejde-li o exces. Tak také nelze pokutovat osobu, která odmítne podat správnímu orgánu vysvětlení v případě, kdy je zřejmé, že by jím, byť i jen teoreticky, mohla přispět ke svému postihu za přestupek (k zákazu sebeobvinění viz rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva Marttinen v. Finsko (stížnost č. 19235/03). V této věci soud uvedl, že stěžovatel se může dovolávat ust. čl. 6 odst. 1 Úmluvy ohledně uložení správní pokuty, přičemž jediným účelem účasti stěžovatele před orgánem bylo poskytnutí informací a žádný jiný účel jeho vymáhaná účast neměla. Jinak řečeno - veřejná moc vykonává pravomoci a kompetence, jimž je jednotlivec zásadně povinen se podrobovat, ovšem za předpokladu, že jsou vykonávány souladně s požadavky plynoucími právě z čl. 2 odst. 2 a čl. 4 odst. 1 Listiny a čl. 1 odst. 1 Ústavy, ve shora uvedeném materiálním rozměru jejich působení a při dodržení požadavku plynoucího z principu přiměřenosti. Pokud výkon veřejné moci takové požadavky nesplňuje, jde o excesivní vybočení z mezí daných ústavním pořádkem. Jednotlivec není povinen vykonat takovou uloženou povinnost, která je v rozporu s příkazem plynoucím z čl. 4 odst. 4 Listiny.
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 24 Března 2025, 14:12:39 »

Urcite ano, ale na to urednici u nas proste nehledi, malickostma se nezaobiraji...  Jako bonus na termin uvedeny v rozhodnuti o udeleni poradkove pokuty neposlali zadne predvolani kde by mi oznamili ze po mne cokoliv pozaduji. Ani postou, ani do datovky. Mozna to vyhlasil do otevreneho okna -)))
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 01 Dubna 2025, 19:15:19 »

V patek musim poslat doplnene odvolani. Uvest vsechny tri duvody do odvolani?
IP zaznamenána

Behemot

• -exot-
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #24 kdy: 02 Dubna 2025, 19:02:49 »

pokud není v plánu je nejak sofistikovaně vodit, tak jistě, do odvolačky se uvádí všecko
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 09 Května 2025, 18:32:53 »

Do datovky dorazilo rozhodnuti o odvolani proti udeleni poradkove pokuty za nedostaveni se k podani vysvetleni, vybrat hned nebo pockat 10 dni od data doruceni? Zadne jine rizeni zatim nebezi.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 09 Května 2025, 18:40:24 »

Počkat. Čas hraje pro Vás a proti úředním parazitům.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 11 Května 2025, 00:39:24 »

Na okraj - jak to mezitím dopadá se zlovolným vozidlem?
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 16 Května 2025, 18:50:56 »

Da se rict ze odjelo neprodlene po navsteve opicaku a stoji dal na soukromem pozemku. Bez emisi, stk a se zaplacenym POV.
IP zaznamenána

František Dobrota

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 18 Května 2025, 09:26:40 »

Tak jsem otevrel rozhodnuti a nestacil se divit.

Podle ust. § 90 odst. 5 správního řádu se odvolání zamítá a napadené rozhodnutí se potvrzuje.

Co jsem ale drive opomenul je fakt ze magistrat ma dorucenku s mym podpisem ktery je rozhodne zfalsovany a ja jsem zadnou vyzvu v zadnem pripade neobdrzel. Tentokrat se magistrat neobtezoval to poslat do datovky a poslal jen postou ktera zfalsovala podpis a pisemnost je kdo vi kde.

Jakmile to anonymizuji tak sem dam rozhodnuti krajskeho uradu k odvolani.
IP zaznamenána