30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Překročení rychlosti v Rakousku: Murau  (Přečteno 18202 krát)

Mesec

• Zobrazit profil
Re:Překročení rychlosti v Rakousku: Murau
« Odpověď #30 kdy: 16 Dubna 2025, 16:02:50 »

Simson

Máte pravdu, omlouvám se, špatně jsem se podíval dle Google.
IP zaznamenána

radek33

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 22 Srpna 2025, 14:41:21 »

Zdravím a děkuji všem za info a rady. Zvolil jsem startegii "mrtvý brouk," jak vidno, i zde na fóru  ;D
Od dubna žádný dopis, v AT od té doby 2x, ale samozřejmě bez zastavení Polizei a kontroly na hranicích. Kdyby něco, budu informovat. A vozit s sebou teda těch (posledních) €105...
IP zaznamenána

Kuba_

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 30 Září 2025, 21:42:58 »

Proč mrtvý brouk ve Vašem případě? O přeshraniční vymáhání pokuty přes naše soudy se, pokud vím, zatím nikdo nepokusil. Moc si nedovedu představit, že by rozjížděli nový proces kvůli Vašemu bagatelnímu přestupku.

Tak u mne se aktuálně pokouší rakouská policie vymáhat pokutu 100€ (+30 kmh na dálnici, kde byla 80 kmh) přes náš soud, takže opět velký posun, ale nepřekvapuje mne to, tady https://www.30kmh.cz/index.php?topic=12015.msg138740#msg138740 jsem psal pár let zpět o tom, že po mne česká kriminálka (sic!) návštěvou v mém trvalém bydlišti chtěla vyjádření k rakouskému přestupku, a to pokud možno ihned, zároveň bez jakékoliv lustrace.

Být Vámi, držel bych se zvolené strategie a už ji nijak neměnil. Kolegové popisují aktivní přístup k obhajobě, ale já si nemyslím, že je tady potřeba.

Pokud se Vám zdá, že dostáváte protichůdné rady, tak je to proto, že v přeshraničním stíhání přestupků je bordel. Každá země má jiné předpisy a pokouší se je nějakými způsoby aplikovat na cizince a dostat z nich peníze. S tím se tady (skoro) všichni jako neprávníci zkoušíme nějak vypořádat tak, aby to nejlépe řešilo naši situaci. Za mě je mrtvý brouk relevantní strategie v případě, že člověk na danou zemi nemá nějaké užší vazby, což jste nepsal. Na druhou stranu aktivní přístup je lepší v případě, že do země cestujete často, nebo tam třeba pracujete.

Proč mrtvý brouk ve Vašem případě? O přeshraniční vymáhání pokuty přes naše soudy se, pokud vím, zatím nikdo nepokusil. Moc si nedovedu představit, že by rozjížděli nový proces kvůli Vašemu bagatelnímu přestupku. Zbývá co dělat s těmi návštěvami u nich. Při frekvenci jízd do Rakouska "několikrát ročně" je IMHO pořád jen nízká pravděpodobnost toho, že Vás zastaví místní fízli+ prolustrují natolik, že uvidí nějaký dluh. Pokud nastane nejhorší možnost, budete to prostě muset zaplatit. To mi přijde pořád jako OK stav - můžete to pak brát třeba jako příspěvek na charitu - i fízl musí něco žrát.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 01 Října 2025, 07:40:16 »

Šlo by sem nahrát alespoň anonymizovanou procesní stránku, jak to soudruzi na soudě uchopili? Předem díky
IP zaznamenána