30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Pokuta Rakousko IG-L zóna, částka 2000+ EUR  (Přečteno 3038 krát)

EmilZátopek

• Zobrazit profil
Pokuta Rakousko IG-L zóna, částka 2000+ EUR
« kdy: 07 Října 2024, 23:21:57 »

Ahoj všem,

s kolegou jsem se bavil o jeho nedávném snu - prý se mu zdálo, že se vracel z dovolené a jel v něm všude na dálnici trochu rychleji, než by bylo slušné...sen byl teda dost divokej a vzhledem k jeho pokročilému věku jsem navrhl, že se těch internetových dotazů za něj ujmu  :).
Jinak snad všechna vlákna jsem projel a nic podobného se tu úplně neřešilo, tak snad to bude OK.

Kolegovi se zdálo, že se před měsícem vracel z dovolené (kolem 3hod. ráno) přes dálnice v Rakousku, bohužel si vybral A12 a A13, tedy ty, které jsou prakticky celé pod tou jejich IG-L zónou.
Těžko říct, jestli se prý zaposlouchal do toho ticha, když manželka sobecky spala nebo už prostě jen senilní, ale obě dálnice (tedy komplet všechny IG-L zóny) projel prý odhadem o 20-25 rychleji, než ukazovaly ty jejich tabule, bohužel jel na tempomat za nějakým Němcem (prý mu bylo divné, že všichni jednou jak s hnojem  :) )
Rakousko tedy často nejezdí a o IG-L zónách slyšel poprvé, Waze nepoužívá (ani ve snu)...takže tak nějak všechno selhalo.

No, vzhledem k tomu, co si následně o těchto zónách přečetl (Googlil kde se dalo), tak by ho neměla minou pokuta, protože někde ho prostě změřit museli a určitě né jednou. Dle Googlu to bude dost mastný, všude straší, že 2000+ EUR, ale nikde nenašel konkrétní příklady.

Aby to nebylo málo, tak před týdnem mu došla pokuta (obyčejné psaní, německy i česky, časově vše sedí), o IG-L zóně se tam nic nepíše.
Na 60tce jel asi 80 km/h, důkazový prostředek je jen policejní udání, pokuta asi 50 EUR.

Zde sen končí, ale jsme zvídaví a vnuklo nám to několik teoretických dotazů:

Pokutu 50ojro by standartně samozřejmě hned zaplatil a měl by pokoj, v tomto případě se ale nabízí 1.otázka - pokud by se to takto v reálu stalo, "neodkopal" by se tím zaplacením? Předpokládám, že ano - přiznal by, že se na té dálnici pohyboval a pak by mu přišel Rakušák za všechny IG-L zóny sebrat barák  :)
Každopádně předpokládám, že by následoval doporučený, no, uvidíme.

2. Otázka - má někdo zkušenost s tím, když se projede XY radarů v IG-L zónách přes rychlostní limit?
Dejme tomu, že ho změřilo 6 po sobě nainstalovaných radarů, všude jel o 20 Km/h rychleji, než bylo přípustné.
Přijde 1 velká pokuta nebo chodí postupně z každého radaru zvlášť?

3. Otázka - jsou tu reálně zkušenosti z pokuty za rychlost v IG-L zóně? Je to fakt takovej randál?

Za sebe i kolegu předem děkuji!

A běhejte!
Emil

IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
Re:Pokuta Rakousko IG-L zóna, částka 2000+ EUR
« Odpověď #1 kdy: 07 Října 2024, 23:58:30 »

Hele Emile, opakovaná zkušenost tady je, že řešit něco za někoho je mimořádně nevděčná úloha a postup, který vede často k prohře. Řekni kolegovi, ať se tu ptá sám, nebo si přestaň vymýšlet kolegu a dělat z nás blbce.
IP zaznamenána

EmilZátopek

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 08 Října 2024, 08:04:13 »

Hele Emile, opakovaná zkušenost tady je, že řešit něco za někoho je mimořádně nevděčná úloha a postup, který vede často k prohře. Řekni kolegovi, ať se tu ptá sám, nebo si přestaň vymýšlet kolegu a dělat z nás blbce.

Jenyku, díky za reakci, nebylo v plánu tady z nikoho dělat blbce, jen jsem se chtěl držet nějakých rad pro začátečníky, které jsem si zde přečetl.
Sen se zdál Helmutovi a ptá se sám, je to OK?
IP zaznamenána

Mape

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 08 Října 2024, 19:53:01 »

Emile, sněte dál. Až něco příjde, tak to sem nahrajte v anonymizované podobě.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 08 Října 2024, 20:55:06 »

Přišel obyčejný dopis = nic nepřišlo.
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 02 Prosince 2024, 20:39:42 »

Tak reálná zkušenost od známých, se kterými jsme jeli o prázdninách do Rajchu..
Já jel s Waze a znalý těch emisních sračkozon.. Oni, ač na to upozorněni, jezdí s vestavěnou navigací
a tempomatem.
Výsledek je ten , že jim přišly postupně 4 pokuty - každá 280€.
A oni to fakt vše zaplatili  :'(   ( a to jsou to prosím pěkně právníci)

IP zaznamenána

EmilZátopek

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 03 Prosince 2024, 21:43:19 »

Tak reálná zkušenost od známých, se kterými jsme jeli o prázdninách do Rajchu..
Já jel s Waze a znalý těch emisních sračkozon.. Oni, ač na to upozorněni, jezdí s vestavěnou navigací
a tempomatem.
Výsledek je ten , že jim přišly postupně 4 pokuty - každá 280€.
A oni to fakt vše zaplatili  :'(   ( a to jsou to prosím pěkně právníci)

Ahoj, díky za reakci a zkušenost!  :) Budeš mít info, kolik cca přes ty zóny fičeli a v jakým časovým rozmezí ty pokuty chodily (jestli třeba všechny během 2-3 měsíců nebo nějak rychle po sobě)?

Jinak já mám teď první doporučený na poště, zatím nevyzvednuto samozřejmě.
Ale abych nedělal ramena - upřímně jsem už taky trochu na vážkách, jestli pak tu další doporučenou prostě nevyzvednout, tzn. "neodkopat se" a počítat s tím, že budou chodit další pokuty a prostě je jak debil budu platit...I když na jaře kupuju nový auto (= nová SPZ), stejně budu posranej, pokud tam pojedu...náhodou mě zastaví kontrola a uvidí, co jsem to za prase a dají mi klepeta  :D
« Poslední změna: 03 Prosince 2024, 21:50:12 od EmilZátopek »
IP zaznamenána

Mesec

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 04 Prosince 2024, 17:48:04 »

Mohu Vás uklidnit, že kontroly probíhají na hranicích, moje žena jezdí denně do zaměstnání v AT, má nezaplacené pokuty za parkování a na hranicích nikdo nic.
I přes kontrolu OP.
IP zaznamenána