Ahoj všem,
s kolegou jsem se bavil o jeho nedávném snu - prý se mu zdálo, že se vracel z dovolené a jel v něm všude na dálnici trochu rychleji, než by bylo slušné...sen byl teda dost divokej a vzhledem k jeho pokročilému věku jsem navrhl, že se těch internetových dotazů za něj ujmu

.
Jinak snad všechna vlákna jsem projel a nic podobného se tu úplně neřešilo, tak snad to bude OK.
Kolegovi se zdálo, že se před měsícem vracel z dovolené (kolem 3hod. ráno) přes dálnice v Rakousku, bohužel si vybral A12 a A13, tedy ty, které jsou prakticky celé pod tou jejich IG-L zónou.
Těžko říct, jestli se prý zaposlouchal do toho ticha, když manželka sobecky spala nebo už prostě jen senilní, ale obě dálnice (tedy komplet všechny IG-L zóny) projel prý odhadem o 20-25 rychleji, než ukazovaly ty jejich tabule, bohužel jel na tempomat za nějakým Němcem (prý mu bylo divné, že všichni jednou jak s hnojem

)
Rakousko tedy často nejezdí a o IG-L zónách slyšel poprvé, Waze nepoužívá (ani ve snu)...takže tak nějak všechno selhalo.
No, vzhledem k tomu, co si následně o těchto zónách přečetl (Googlil kde se dalo), tak by ho neměla minou pokuta, protože někde ho prostě změřit museli a určitě né jednou. Dle Googlu to bude dost mastný, všude straší, že 2000+ EUR, ale nikde nenašel konkrétní příklady.
Aby to nebylo málo, tak před týdnem mu došla pokuta (obyčejné psaní, německy i česky, časově vše sedí), o IG-L zóně se tam nic nepíše.
Na 60tce jel asi 80 km/h, důkazový prostředek je jen policejní udání, pokuta asi 50 EUR.
Zde sen končí, ale jsme zvídaví a vnuklo nám to několik teoretických dotazů:Pokutu 50ojro by standartně samozřejmě hned zaplatil a měl by pokoj, v tomto případě se ale nabízí
1.otázka - pokud by se to takto v reálu stalo, "neodkopal" by se tím zaplacením? Předpokládám, že ano - přiznal by, že se na té dálnici pohyboval a pak by mu přišel Rakušák za všechny IG-L zóny sebrat barák

Každopádně předpokládám, že by následoval doporučený, no, uvidíme.
2. Otázka - má někdo zkušenost s tím, když se projede XY radarů v IG-L zónách přes rychlostní limit?
Dejme tomu, že ho změřilo 6 po sobě nainstalovaných radarů, všude jel o 20 Km/h rychleji, než bylo přípustné.
Přijde 1 velká pokuta nebo chodí postupně z každého radaru zvlášť?
3. Otázka - jsou tu reálně zkušenosti z pokuty za rychlost v IG-L zóně? Je to fakt takovej randál?
Za sebe i kolegu předem děkuji!
A běhejte!
Emil