Dobrý den, stala se mi nehoda a chtěl bych se o ní podělit a popřípadně dostat radu nebo názor zda úplným viníkem jsem pouze já. Omlouvám se předem za moje špatné popisovací a kreslící schopnosti. Každopádně nátlakem mi bylo řečeno, že jsem 100% viník, avšak teď s odstupem nad tím více přemýšlím zda tomu, tak skutečně je.
Abych popsal situaci:
Odehrává se na dvouproudové (jeden pruh v každém směru), rovné, hlavní silnici, kde je možné předjíždět.
Předemnou jede paní v autě, která objíždí zaparkované auto u silnice (překážka na vozovce), paní správně použila blinkr vlevo a poté zpátky vpravo.
Avšak poté po vypnutí blinkru doprava, i hned dala znovu blinkr vpravo a začala zpomalovat, čímž jsem já usoudil, že bude zastavovat na kraji vozovky.
Tudíž tím momentem jsem jí začal předjíždět a v tu náhle změnila blinkr na blinkr doleva a odbočovala vleov na dvorek k budově.
Auta samozřejmě skončili v sobě nebo spíše ona bourala do mého.
Jsem já brán jako 100% viník, když jsem předjížděl, ale i tak paní udělala tento nesmyslný manévr?
Situaci jsme řešili jen mezi sebou bez přítomnosti policie.
zde posílám vizuální vyzobrazení
https://imgur.com/a/FsXfnyAjá - MODRÁpaní - ČERVENÁobjížděné auto - ZELENÁProsím Vás tedy o názor nebo radu, co si o této nehodě myslíte. A jak by to mohlo pro mě dopadnout.
Předem děkuji za odpověď, jsem ze situaci zmatený. A děkuji za Váš čas, Ondřej.