30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Dopravní nehoda, jsem 100% viník?  (Přečteno 911 krát)

ondrejj5

• Zobrazit profil
Re:Dopravní nehoda, jsem 100% viník?
« Odpověď #15 kdy: 28 Září 2024, 10:00:55 »

>Hugo

Zdravím, zde zasílám anonymizovaný záznam.
https://imgur.com/a/XBHoauR

Je potřeba zdůraznit, že jsem se vážně cítil pod nátlakem jakékoli informace a dopsaní své viny jsem byl nepřímo donucen na základě tvrzení že policie stejně dorazí, tak za 2 hodiny a když přijede budu to mít ještě horší.

(Možná jsem trochu mimo, ale jaký význam má spojení "Navrhuji kuchyň" ?)
« Poslední změna: 28 Září 2024, 10:09:16 od ondrejj5 »
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 28 Září 2024, 10:37:27 »

Z toho nákresu je zjevné, že to bylo jinak.
"Kuchyň" je zde neveřejná sekce, kde probírají případy, kde není úplně nejlepší, aby je mohl číst kdokoliv.
IP zaznamenána

ondrejj5

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 28 Září 2024, 10:45:36 »

Na nákresu je cca situace v jakém místě skončila vozidla, s tím, že já jsem v moment všimnutí, že najendou začala odbočovat to strhnul více levé straně až na chodník.

Každopádně další postupy bych chtěl řešit neveřejně.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 28 Září 2024, 12:19:38 »

Z nákresu je podle mě patrné odbočení vlevo v době předjíždění jiným vozidlem a také to, že nedodržení odstupu s nehodovým dějem vůbec nesouvisí.
Bohužel v záznamu nejsou uvedené skutečnosti, které hrají významnou roli při posouzení nehody a případné viny. Není tam například uvedené, že se jednalo o místo ležící mimo pozemní komunikaci (vypadá to jako odbočení na jinou silnici), není tam uvedené, že předjíždění bylo zahájeno dříve, než začalo předjížděné vozidlo ukazovat.
(ale nevidíme ty začerněné pasáže)
Jazykově bizarní je ten výrok vpravo úplně dole, který se dá interpretovat i jako přiznání řidiče A.
Fotky jste doufám pořídili.
IP zaznamenána

ondrejj5

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 28 Září 2024, 14:29:03 »

Zdravím, zasílám místo nehody a přímo fotky z té situace, pro lepší představu.

https://imgur.com/a/YQOvmXm
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 30 Září 2024, 09:56:02 »

Myslím, že to podporuje naše tvrzení. Asi by teď bylo dobré udělat nějaký krok, tzn. buď kontaktovat vlastní pojišťovnu a najít likvidátora, který někdy takovou situaci už řešil, anebo dojít na místní služebnu a zeptat se tam. Nevím, zda má smysl kontaktovat druhou stranu, protože když se jí to oznámí příliš brzo, může provést nějaký protikrok.
Obecně ale musím říct, že ta situace je natolik neobvyklá, že se mi nepodařilo zatím najít nikoho, kdo by byl schopen na to dát jednoznačnou odpověď.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 30 Září 2024, 11:47:16 »

Případně to zkusit řešit přes pojišťovnu jako škodu na svém vozidle.
IP zaznamenána

ondrejj5

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 30 Září 2024, 13:42:33 »

Znovu zdravím, obrátil jsem se prvně na dopravní inspektorát, kde mi doporučili to spíše řešit pouze s pojišťovnou, jelikož podle nich to taky není jednoznačná situace a těžko dokazatelná z obou stran. Tudíž jsem se dnes obrátil na pojišťovnu, zaslal dokumenty ohledně nehody, fotografie nehody i místa a připojil dvoustránkový word dokument s detailnějším popisem situace a nesouhlasem s označením viny. Teď jen vyčkat, jaký výsledek pojišťovna a zejména likvidátor určí.

Děkuji moc za Vaše rady.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 30 Září 2024, 14:47:23 »

Zdá se mi, že to je správný postup. Dejte pak vědět, jak se to vyvinulo.
IP zaznamenána

ondrejj5

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 18 Listopadu 2024, 16:11:00 »

Zdravím,
tak dávám po delší době vědět, jak se situace vyvinula. Událost jsem ohlásil své pojišťovně ta tedy usoudila, že
Citace
Škodní událost jsme odložili bez náhrady, protože nebyla prokázána Vaše odpovědnost za způsobenou škodu.
Tudíž tedy v tuto chvíli budu uhlašovat nehodu její pojišťovně.

Chtěl bych poprosit zda by tu dokázal někdo vyčíslit výši škody. Fotografie tuším, že jsem zde již posílal. (https://imgur.com/a/YQOvmXm) Poškozený je pravý přední blatník, pravé přední světlo, křuplý nárazník a odřené dveře spolujezdce (vozidlo Honda Civic MB1 Fastback 1995).

Předem děkuji a děkuji za předešlou pomoc a rady od všech, moc si toho vážím, jelikož to bylo pro mě poprvé a byl jsem z toho celý nesvůj.

« Poslední změna: 18 Listopadu 2024, 16:13:08 od ondrejj5 »
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 18 Listopadu 2024, 17:02:38 »

Nezkoušel jste mezitím najít ceny nových dílů např. na ACI? To by mohlo být první dobré vodítko. Je k tomu třeba mít přesné typové označení, např. začátek VIN. Samozřejmě toho bude potřeba víc, než co jen vidíte, napadají mě deformační bloky uvnitř nárazníku, spojovací materiál, apod., to se zjistí až po demontáži, a pak by to ještě chtělo někoho, kdo odhadne, kolik normohodin bude potřeba na potřebné úkony, včetně seřízení světel, potenciálně i geometrie atd. Po ruce teď nikoho takového nemám, ale snad by to za drobný bakšiš zvládl vyčíslit i nějaký větší servis poblíž.
Samotná oprava pak je jiná věc, to bych rozhodoval až v další fázi.

PS. Zapomněl jsem napsat, že gratuluju aspoň k prvnímu drobnému vítězství :-)
« Poslední změna: 18 Listopadu 2024, 17:06:07 od Eric »
IP zaznamenána

dj-bobr

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 19 Listopadu 2024, 11:55:44 »

Civic 6gen anglán bývá občas na vrakáčích (doporučuji Zemčíka z Drslavic) a díly mívá i Matějček (automatejcek.cz) nebo Intercars. Kdyžtak SZ, rád poradím, ve starších hondách se hrabu každou chvíli. Hlavní je, jestli nejsou hnuté nosníky; zbytek se pořeší celkem snadno.
Přední nárazník cca 1000 Kč v nákupu, blatník nějak podobně, blinkr 300 Kč, přední světlo 500-1000 Kč, žádná tragédie.
IP zaznamenána
automaticky mi tykejte, vykání je přežilá formalita

ondrejj5

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 02 Dubna 2025, 20:02:06 »

Zdravím po delší době, situaci jsem oznámil pojišťovně druhé účastnice a po návštěvě likvidátora a 2 měsících čekání jsem dostal tyto přiložené odpovědi.
Chtěl bych se dotázat zda to má cenu dále s nimi řešit, co by mohli požadovat za podklady nebo je to spíše na mrtvém bodě a počítat s tím, že mi nic nedají. Nechápu hlavně tenhle výsledek jelikož 2 měsíce se čekalo zda se druhá strana nějak k tomu vyjádří a nevyjádřila a tím to vyhodnotili jako prospěšné pro ní?
Předem děkuji za rady a přeji hezký zbytek večera.

na základě předložených podkladů jsme provedli šetření škodní události výše uvedeného motorového
vozidla. Uplatněný nárok na výplatu pojistného plnění byl 21.01.2025 zamítnut z níže uvedených důvodů:
Pro poskytnutí pojistného plnění za vzniklou újmu dle §17 a 18 zákona č.30/2024Sb., o pojištění
odpovědnosti z provozu vozidla, je nutné splnění dvou podmínek – uplatnění a prokázání oprávněnosti
nároku. Vzhledem k tomu, že z doložených dokladů nemáme prokázané, že je Váš nárok oprávněný
(nedošlo k prokázání odpovědnosti za vznik újmy způsobené provozem vozidla pojištěného u UNIQA
pojišťovny, a.s.), jsme nuceni Váš nárok odložit bez úhrady pojistného plnění. V případě doložení nových
dokladů prokazujících oprávněnost Vašeho nároku se k celé věci vrátíme.
Na základě podepsaného záznamu o dopravní nehody není prokázáno zavinění naším pojištěným.
Litujeme, že Vám nemůžeme podat příznivější zprávu.

Zde je má odpověď:
Dobrý den,
měl bych dotaz ohledně výsledku škodní události ze dne 27. 09. 2024, jelikož trochu nerozumím zamítnutí.
K celé události jsem dodal detailní popis situace, což obsahovalo dvě popsané A4, nákres situace a fotografie místa nehody i poškození vozidel.
Z těchto údajů bylo zřetelné za jakých podmínek se nehoda stala a kdo narazil do koho.
Byl bych rád kdyby byl důkladnější popis důvodu zamítnutí nebo zda je nějaká možnost znovu zhodnocení situace.

A zde je jejich zřejmě finální verdikt:
reagujeme na vaši korespondenci ze dne 21.01.2025. Celý proces vyřízení škodní události byl na straně UNIQA opětovně detailně revidován.
Výsledkem uvedeného prověření je však potvrzení platnosti výsledku likvidace tak, jak vám bylo odesláno
e-mailem ze dne 21.01.2025.
Provedeným šetřením v průběhu likvidace škodní události pojistitel nashromáždil informace, podklady a
důkazní prostředky, které vedly k zaujetí stanoviska. Vámi dodaný záznam o dopravní nehodě není
prokázáno zavinění na straně našeho pojištěného.
S odvoláním na výše uvedené informace potvrzujeme uzavření škodné události bez nároku na pojistné
plnění.
V případě doložení nových podkladů prokazující oprávněnost Vašeho nároku se k celé věci vrátíme.
S pozdravem za UNIQA pojišťovnu
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #28 kdy: 03 Dubna 2025, 13:21:12 »

Todle se už dá akorát občansky žalovat, pokud se nemejlím. Pojí-štěnicovna využila přihrávky v tom blbě sepsaným záznamu, aby se z plnění vyzula, to je celkem jasný. Oud je tak 50:50, šance na úspěch jsou, ale počítejte že to možná bude involvovat znalce, spoustu podání a dohadování, čili náklady klidně pár desítek tisíc s ne úplně velkou (byť ani ne malou) šancí, že to pak dostanete zpátky.
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Martin623

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 03 Dubna 2025, 15:22:53 »

Nevím, ale rozmáhá se tu taková nepěkná věc. Operátoři volantu- speciálně čerství  žáci autoškol neumí odbočovat doleva v místech, kde není odbočovací pruh. Nevím , co stojí ve vyhlášce teď, ale bývalo dobrým zvykem si najet se zapnutým levým blinkrem přiměřeně ke středu vozovky, tak abych neomezil protijedoucí vozidla. Tím dávam naprosto zřetelně najevo, co hodlám dělat.
Nedávno jsem jel za vozem autoškoly, které na široké silnici zůstalo stát s levým blinkrem prakticky u pravého kraje vozovky a na dlouhou dobu zastavilo celý štrůdl aut a v tom místě by ho podjel i návěs. Asi je to tak správně.
Krom toho máte pěknou Hondu, která letos dosáhla veteránského věku a oprava z neoriginálních dílů znehodnotí celé vozidlo. Pokud máte plechařinu původní a není shnilá, bylo by dobré sehnat dobrého klempíře a zachovat původní plechy. Blatník z druhovýroby bude do 3 let shnilej.
Mě takhle jeden umělec nabořil Toyotu rok 86, Po dlouhých tahanicích musela pojišťovna uhradit škodu v požadované výši. Neoriginální parkovačka resp. pozička stála 190Kć, ale já koupil za 120Eur originální Koito použitou z Jihoafrické republiky jen kvůli odstínu plastu resp. stupni degradace, aby to nevypadalo blbě. Oprava původního originálního pozink blatníku byla také dražší než blatník nepozink z druhovýroby z Polska.
IP zaznamenána